|
TV"de ÖSS sarsıntısı

Büyük badireler atlatılarak gerçekleştirilen ÖSS ve yeni sıvav sistemi ile adeta "deneme tahtası"na dönen ortalama bir buçuk milyon öğrencinin rahatsızlıkları bitmiyor. Çünkü onlardan ortaöğretim başarı puanı hesaplanmadan gönderilen sonuç belgesine göre tercih yapılması bekleniyor.

Daha önce Kanal 7''de öğrenciler için hayatiyet arzeden bu konu ile ilgili bir program gerçekleştirilmişti. Önceki akşam da, Fatih Altaylı''nın Teke Tek''inde ''Tercihler nasıl yapılmalı'' konusu masaya yatırıldı. Programın sonunda, Altaylı, programı çok geç saatlerde yayınladıkları için Kanal D yönetimine sitemlerde bulundu. Altaylı''nın "Ülkemizde ciddi programlar hep geç saatlerde yayınlanır" sözüne katılmamak mümkün değildi.

Programda uzmanların bile mutabakata varamayışı, bu konudaki yorumlarının çok farklı mecralarda seyretmesi ise bir buçuk milyon öğrencinin kafasındaki istifhamları artırmaktan öte bir işe yaramadı.

Teke Tek''te dikkat çeken bir diğer husus ise, tercihlerini doğru yapamayan öğrencilerin bu sistemden ne kadar zarar göreceği tartışılırken, sınava girmiş, tercihlerini doğru yapmış, okula kayıt olmuş ancak bu hakkı bir şekilde elinden alınmış binlerce öğrencinin ne kadar zarar gördüğünün ya da hayatının nasıl karardığının hiç gündeme getirilmeyişiydi.

''Kennedy''ler ve Menderes''ler

John F. Kennedy Jr.''ın''nin uçağının düşmesi, eşi ve baldızıyla kayıplara karışması ana haber bültenlerindeki en önemli konulardan biri. Haberdeki çarpıcı verilerden biri de, ''Kennedy''lerin hiçbirinin yatağında ölmeyişi... Bu haberi izledikten sonra Türkiye''de de benzer bir örneğin olduğu akıllara geliyor; Menderesler. Bizde de Aydın Menderes''in ağabeyi şaibeli bir intihara, kardeşi bir araba kazasına kurban gitmişti. Adnan Menderes merhumu ise belirtmeye gerek yok. Yine bu aileden bir damat üye de Adnan Menderes''in akıbetine uğramaktan kurtulamamıştı.

Bilindiği gibi Aydın Menderes de, trajik bir trafik kazasından sonra Amerika''daki uzun süreli tedavilerden sonra ayağa kalkabilmişti. Biri Amerika''nın, diğeri Türkiye''nin siyaset panoramasının oluşmasında büyük pay sahibi olan bu iki aile gibi, kaderi bu kadar benzeşen başka iki aile daha bulmak zordur herhalde.

Gündüz ekranında haber izlemek

Günortası haberleri arasında, Kanal 7''nin Gündem 13.00''ü habercilik anlayışı, ayrıntılar, canlı yayın performansı ve uzmanlardan alınan görüşlerle diğerlerinin arasından sıyrılıyor. Gündüz saatinde ekran başında olanlar, genelde ev hanımları olduğu için özentisiz ve sallapati hazırlanan haber bültenlerine fark atan Gündem 13.00 gündüz haberlerinde önemli bir boşluğu dolduruyor. Gündem 13.00''ün yapım ve sunumunda emeği geçen herkese tebrikler!..


25 yıl önce
TV"de ÖSS sarsıntısı
Sahada varsan, masada varsın
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim