|
Edebiyat kampı: İzmit

Kredi Yurtlar Kurumu Tematik Kış Kampı (Edebiyat Kampı) görkemli bir programla son buldu. Kapanış programını düzenleyen ekip programa beni davet ettiğinde memnuniyetle kabul ettim. Çünkü programın teması edebiyattı, edebiyat kampı... Adı bile kulağa hoş geliyor. 27 Ocak, Cuma...



Programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı edebiyatseverler için kıvanç nedeni oldu. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Nedim Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ve yönetim kurulu üyeleri de katılanlar arasındaydı.



Ve en güzeli 81 ilin edebiyat sevdalısı seçkin öğrencileri oradaydı...



Sayın Bakan'ın konuşmasında altını çizdiğim satırlar oldu. İşte onlardan bazıları:



- Milletler geleceğe yürüyüşünde, geleneklerinden, göreneklerinden ve o gelenek, görenekleri hayata geçiren insanlardan miras aldıkları değerleri geleceğe taşıyarak yürür.



-

Eğer değerlerinizi miras olarak geleceğe taşıyamazsanız, medeniyetinizi geleceğe taşıyamazsınız.



-

Peygamberimiz'in aldığı ilk emir 'oku' dur. Geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilmek için değerli isimlerin ayak izlerini takip etmek önemlidir.



Sayın Bakan, bizim için de gönül alıcı cümleler kurdu. Onları aktarmak bana düşer mi, bilemiyorum. Ama madem dile getirildi, biz de, nefsimize pay çıkarmama kaydıyla onun cümleleri meyanında bir kısmını aktarmış olalım:



- Bizim türkümüzü, bizim öykümüzü kaleme alan, bu asrın gül yetiştiren adamı, modern çağın Yunus'u Rasim Özdenören'den hepimizin ve hepinizin öğreneceği çok şey var. Kendilerinin fikirlerini, düşüncelerini, ruh dünyasını paylaşacak olması bizim için onur ve gurur vesilesidir, bize vakit ayırdığı için, davetimizi kabul ettiği için huzurlarınızda kendisine tekrar şükranlarımı sunuyorum. (Sayın Bakan'a kadirşinaslığı için biz de teşekkürlerimizi sunuyoruz).



Söz verildiğinde ben de hitap konuşmasında okuma ile kültür bağlılaşımı üzerinde düşüncelerimi dile getirmeye çalıştım.



Ardından, ayrıca programın gerçekleştirilmesi organizasyonunun değerli yürütücüsü Rukiye Aydın'ın eşliğinde, dinleyenlerin de katılımıyla bir sohbet gerçekleştirdik.



Sohbet Yedi Güzel Adam'ın edebiyat ortamında buluşmaları, paylaştıkları etkinler, onların kişisel özellikleri, dönemin edebiyat eğilimleri ve bu edebiyatçıların duruşu üzerinde yoğunlaştı.



Programın bitiminden sonra öğrencilerle kucaklaşmamız, karşılıklı sevgi iletişimimiz, bir başına, bu programın gerçekleştirilmesi için indimde yeter bir neden olarak değer buldu... Program esnasında diğer katılımcılarla birlikte Kocaeli Milletvekili Sayın Radiye Sezer Katırcıoğlu hanımefendi ile tanışmış olmayı da bahtiyarlık sayıyorum.



Programın gerçekleştirilmesinde katkısı olan herkes -ama herkes- teşekkürü hak ediyor...


#Kredi Yurtlar Kurumu
#Akif Çağatay Kılıç
#Hasan Basri Güzeloğlu
#Sezer Katırcıoğlu
7 yıl önce
Edebiyat kampı: İzmit
Gözünüzün açılmasının bedeli çok ağır olmadı mı?
Denklemciler ve denklembozucular
Kara dinlilerle milletin savaşı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek