|
Müthiş düello

Fırat Aydınus sözüm ona en iyi hakemlerimizden biri. Yaptığı hatalar anlaşılır gibi değil. Her şeyden önce avantaj kurallarını tamamen hiçe saydı. Beşiktaş, 3-2 öndeyken yerde yatan Necip"i bahane ederek Beşiktaş"ın bir golünü iptal etti. Maçın skorunu doğrudan etkileyen bir hataydı. İlk yarının 18. dakikasında da bir duran topta Almeida yaka paça yere indirildi. Hakem, bu net penaltıyı da görmezden geldi. Beşiktaş, bu sezon zor şartlarda mücadele ediyor. Sınırlı bir kadrosu var. Bir de hakemlere takılınca işi haliyle daha da zorlaşıyor.

İlk yarıdaki Beşiktaş, tanınmayacak derecede kötüydü. Ne doğru dürüst savunma yapabildi, ne de ofansif girişimlerde etkili olabildi. Bunun en önemli nedeni oyunu kendi yarı alanında kabul etmesiydi. Bursaspor"a çok geniş alan bıraktılar. Bursaspor oyunu istediği gibi yönetti. Orta alan tamamen Bursaspor"un egemenliğindeydi. Olcay, Holosko ve Veli piyasada hiç yoktu. Almeida çok koştu ama beklediği topların hiçbirini alamadı. Sadece Necip ve Fernandes ile Beşiktaş ayakta kalmaya çalıştı.

ALMEIDA YALNIZ KALDI

İkinci yarı müthiş bir düello vardı. İlk 10 dakika Bursa kalesi abluka altındaydı. Beşiktaş bıkmadan, usanmadan aç kurtlar gibi saldırıyordu. Beşiktaş sürekli gol sinyalleri veriyordu. Nitekim beklediği gollere de kısa sürede kavuştu. 55. dakikadan sonra karşılıklı ataklar vardı. Bursa direniyor, öne geçen Beşiktaş"ı yakalamak için her türlü çabayı gösteriyordu. Çok renkli bir ikinci 45 dakika izledik. Tribünler hep ayaktaydı. Her iki takım da pozisyona girmekten bıkmıyordu. Atılan gollerden çok daha fazla kaçırılan goller vardı. 1-2 metreden her iki takım da inanılmaz acemice vuruşlar yaptı. Top Fernandes"in her ayağına geçtiğinde Beşiktaş karşı kaleye çok kolay gidiyordu. Ancak Beşiktaş"ta bir başka Fernandes yoktu.

Savunmanın iki kanadındaki Hilbert ile Uğur, etkin rol oynasalardı Beşiktaş pozisyon sayısını ikiye katlayabilirdi. Almeida ikinci yarıda da yalnız kaldı. Yanına yaklaşan ikinci santrafor olsaydı, Beşiktaş gol sayısını daha da artırabilirdi. Beşiktaş her hava topunu rahatlıkla alan Almeida"dan ne yazık ki yararlanmasını bilmiyor.

MCGREGOR HATA YAPTI

McGregor, ikinci golde büyük hata yaptı. Eline gelen topu tutmak yerine, itmek isteyince Bursa"nın golü kaçınılmaz oldu. Bursaspor kalecisi Carsson, McGregor"a göre çok daha başarılıydı. Özellikle de Fernandes"in kullandığı duran toplarda mükemmel hamleler yaptı.

Her iki takım da kazanabilirdi. İki takım da beraberliğe üzüldü. Her iki takımın ofansif yönünü alkışlıyoruz. Ancak savunmalarında bu denli boşluklar bırakmaları da affedilir gibi değil.

11 yıl önce
Müthiş düello
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’