|
Tigana fazlasıyla bıktırdı

Tigana Kupa finalinden sonra ne dedi “Üç kupa aldım benden bu kadar, bağlarımı bahçelerimi özledim. Sezon sonunda gidiyorum” geride koskoca 9 puan var ve Tigana''nın şu ihanetine bakın siz. Adam sezonu İzmir''de kapatmış. Bursa''ya öyle gelmişler. Ben yaşamım boyunca böyle zavallı bir takım izlemedim. Tam bir korkaklar mangası. Savaş meydanını erkenden terk eden bir komutanın askerlerinden ne beklenir.

Futbol yürek işidir. Titreyerek oynarsan ve de başındaki adamı eğreti olarak görürsen işte böyle kepaze olursun.

Siyah-beyazlı oyuncular sanki barış elçileri gibiydiler. Aman efendim o ne nezaket, o ne incelik öyle. Bursasporlu oyuncular yanlarından geçip giderlerken neredeyse eğilip selam verecekler.

İlk yarıda Beşiktaş''ın kalesine iki top geldi. İkiside ağlarda. İlkinde Üzülmez topu kafayla rakibinin önüne attı. İkincisinde topa kimse hamle yapmadı. Adeta seyrettiler.

Nobre, Tigana''nın aklına 50. dakikada gelebildi. Nobre oyuna girince Bobo sol tarafa kaydırıldı. Fransız inatla ısrarla “Ben çift santrafor oynatmam” diyor.

Bekle ki bu takım futbol oynayacak, pozisyona girecek, goller atacak. Yüz yıl geçse böyle bir mucize gerçekleşmez. Elindeki futbolcuya göre sistem oluşturulur. Sen futbolcudan yapamayacağı işleri isteyemezsin...

O çizgi defans sevdasına da çıldırıyorum. Fenerbahçe''den bu şekilde gol yediniz. Pek çok maçta bu nedenle rakiplerinize bol bol pozisyonlar verdiniz. Hiç mi akıllanmadınız. Dünya da kaldı mı böyle bir uygulama.

Bu Beşiktaş''ı anlatmaktan artık sıkıldım. Şükürler olsun sezonun bitmesine iki maç kaldı. Ben yönetimin yerinde olsam hemen bugün Tigana''nın işine son veririm. Bu Fransızla lig ikinciliği de elde edilemez. Tribündeki “Utanıyor musunuz?” pankartı da çok çirkindi. Beşiktaş kuruluşundan bu yana utanılacak hiç bir iş yapmamıştır, yapmaz da.

Bursaspor''a bin kere milyon kere helal olsun. Hırsları, inançları maçı koparmaya yetti de arttı bile. Beşiktaş''ı yerlerde süründürdüler. Tigana''ya futbol dersi verdiler.

17 yıl önce
Tigana fazlasıyla bıktırdı
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak