|
Reyting serabı

Reyting bir dizinin daha sonunu getirdi haberi en son Oyunbozan için yapıldı. Büyük umutlarla başlayan dizi, reyting arenasında sadece dört bölüm dayanabildi. Bir dizinin bitirilme sebebi son tahlilde reyting oranları ama daha önemlisi neden düşük reyting aldığı seyirciye ulaşmakta güçlük çektiği. Sorular ve yorumlar yanlış, analizler yetersiz olduğu sürece bu tarz başlangıç ve bitişlere daha çok sahne olur dizi piyasası.



Oyunbozan'ın final yapacağını bildiren haberdeki detaylar ilginçti. Dizi imkansız aşkı konu alan bir komedi dizisiydi diyor haber ve ekliyordu, dizinin nasıl final yapacağı bilinmese de mutlu biteceği kesin gibi gözüküyor. Oyunbozan imkansız aşkı konu alan komedi dizisi olmadığı gibi; mutlu sonla bitmesi henüz hikayenin giriş kısmını atlamamış bir dizi olduğundan hiç mümkün değil! Eklektik olarak bir sahne çekilip montajlanmadığı takdirde.



Kimyası tutan oyuncular, güçlü oyuncu kadrosunun yanına karizmatik psikopat karakter eklenince reyting serabı görülmeye başlanıyor dizi piyasasında. Kimsenin aklına biz bu hikayeyi niye anlatıyoruz, seyirci bu diziyi neden seyretsin sorusunu sormak gelmiyor. Roman, dizi, sinema filmi fark etmeksizin; ben bu hikayeyi neden yazıyorum, okuyucu neden okusun, seyirci neden seyretsin soruları sorulmaz ve cevaplanmazsa, hikayenin ayakları yere basmaz. Son dönemde ekrana gelen dizilerde olduğu üzere.



Oyunbozan karanlık bir medya patronu, kardeşinin intikamını almak isteyen cerrah, kardeşine hayat vermek için çabalayan çaresiz psikologun hayatı inandırıcılıktan uzak bir şekilde kesişirse ne olur sorusu ile yola çıkmış bir dizi görüntüsünden dört bölüm boyunca kurtulamadı. Hemen hemen tüm dizilerde olduğu üzere hikayenin kuruluş aşamasında inandırıcılık problemi yaşandığı için hikayenin ayakları yere basmadı; suni bir gerginlik üzerinden yol almaya çabaladığı için de seyircisi ile iletişim kurmakta güçlük çekti. Karizmatik kötü karakter seyretmekten haz alanlar dışında kimse kalmadı ekran başında ki bir insan neden psikopat bir karakteri izlemekten zevk alır o da ayrı bir konu.



Kardeşinin cinayete kurban gittiğinden, katilin Mahir Yamaner olduğundan emin olan cerrah Emre neden hiç tanımadığı bir kızı Yamanerlerin evine yerleştirmeye çalışır? İnsanların işledikleri suçlarla ilgili belgeler daha ziyade işyerlerinde olmaz mı? Organ ticareti yapan Yamanerlerin bir hastanesi olduğuna göre, cerrah bizzat kendisi o hastane ile iletişime geçse aradığı suç unsurlarına ulaşmaz mı? Asıl mesele bir aşk beşgeni oluşturmaksa tüm soruların cevabı hayır! Ece'ye aşık olacak olan Emre, Mahir'in kızın masumluğundan etkileneceğinden emin, bir de araya genç çapkın uçarı kayınbirader ile Ece'nin mahalleden sevdiği gizli yetenek ilave olunca bir kadın dört adam formülü devreye girer.



Kayınbiraderin Feyyaz Yamaner'in özel kuryesi olma hikayesini dakikalar süren gergin ve gizemli sahneler sonrası keriz silkeleme operasyonu olarak adlandıran Oyunbozan; telefondaki gizemli ses ile de yine gerilim yaratma peşinde. Yamanerlerin neler yaptığından haberdar, suç dosyaları hakkında ciddi bilgi sahibi olan meçhul kişi, cinayete kurban giden Selin'in en son konuştuğu kişi olduğu gibi, Ece eve geldiği gün iletişime geçen ilk kişiydi. Online bir şekilde evi, holdingi izliyor, her şeyi biliyor ama neden harekete geçmediği kendisi gibi meçhul!



Mahir'in suç işlerken siyah eldivenleri ile birlikte yanından hiç ayırmadığı, her türlü suçuna şahitlik eden Adnan, Ece'nin sim kartını yenisiyle değiştiriyor. Şüphelendiği kızın eski sim kartı üzerinden kimlerle görüştüğünü tespit etmek üzere. Henüz Ece yeni telefon numarasından haberdar değilken, meçhul şahıs yeni numarası aracılığıyla bağlantıya geçiyor, eski sim kartını geri almalısın diye kızı zorluyor. Ece, Adnan'ın arkasından odasına dalıyor, adamın duşta olacağı malum olmuşçasına. Meçhul kişi eski sim kartını telefonuna tak dediğinde, Ece yeni sim kartı çıkartıyor, eskisini takıyor fakat bu arada ne hikmetse nasıl oluyorsa meçhul kişiyle telefon bağlantısı hiç kesilmiyor.



Bu kadar ezbere yazılan, akıl oyunlarını melodram içine serpiştirmeye çalışan, sürekli suni bir gerginlik eşliğinde yol alan bir senaryonun reytinge kurban gitmesi normal değil mi?


#Reyting
#Diziler
#Medya
8 yıl önce
Reyting serabı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset