|
Rüzgarın Kalbi

Rüzgarın Kalbi, İlk bölümde sinema filmi akıcılığında, kurgusuyla ön plana çıkan ekranın yeni dizilerden. Hikayenin ana damarı başarıyla gizlenerek, karşılaşması imkansız iki kişi doz aşımı tesadüfler eşliğinde yeni bir aşka yelken açtı. Ne var ki hikaye bir sinema filminin içini doldurabilecek hacimde olduğundan, ilk bölümde eldeki tüm kurşunlar harcandı, entrikalarla yol alacağının işaretini de vermiş oldu.



İki ana karakterin Zeynep ve Rüzgar'ın, Foça'da yollarının tesadüfen kesişmesi, göze sokulan ultra zengin hayatlar hikayenin zayıf yönü. Rüzgar iki yıl önce, gözlerinin önünde gerçekleşen trafik kazasında, seni ömrümün sonuna kadar beklerim dediği büyük aşkını kaybettikten sonra hayata küsmüş, depresif ruh haline ülke sınırları dar gelince ailesinden habersiz Bosna Hersek'e gitmişti. Barda çıkardığı kavga sonrası pasaportuna el konunca ailesi izini buldu, sınır dışı edilmesinin de etkisiyle mecburiyetten eve döndü. Döndüğü gece şerefine verilen yemeğe oturmadan bir kez daha kaçtı ailesinden, hatıralarıyla yüzleşmek istemediği için. Taksiye bindi, taksi şoförünün nereye sorusuna, gidebildiğin kadar uzağa cevabını verince şoför soluğu Foça'da aldı. İstanbul'da çalışan bir taksi şoförü ücretinin ödeneceğinden emin olmadan yolcuyu Foça'ya götürür mü? Yıllardır uğramadım dediği evin o kadar temiz olması akla hayale sığmazken, neden hiç tanımadığı birisine anahtarını teslim eder! Rüzgar'ın zengin olduğundan, holdingin varisi olduğundan taksi şoförünün haberi nasıl olabiliyor? Senaristin her bildiğini karakterin de bildiği varsayımından hareket etmek senaryo kusuru değilse, nedir? Aynı şekilde Zeynep evlilik hazırlığı yaparken aldatıldığını öğrenip Foça yoluna düştüğünde arabası Rüzgar'ın sığındığı evin önünde bozuldu, Zeynep bayıldı. Rüzgar sevdiği kızın kollarında can vermesini hatırlayarak Zeynep'i kucakladığı gibi devlet hastanesine götürdü. Onca yolu yürüyerek nasıl taşıyabildiği yine muamma.



Kalp sevdiğini bulur sözüne hayat vermek için yazılan senaryoda en büyük defo Zeynep'e sahte kavalye bulma sahnelerinde, uzun dizi süresini doldurmak amacıyla, klişeler eşliğinde, izah ve iknada aşırıya kaçılmasının getirdiği zihniyet deformasyonu olarak göze çarptı. Sahte kavalye şartlar gereği uzatılınca aşk oyununa, aşk oyunu da büyük aşka dönüşecek senaryonun vaadine göre.



Kutay evlilik arefesinde aldattığı Zeynep'i sevmediğini anladı, evliliğe hazır olmadığına karar verdi, ama her zamanki gibi ultra zenginlerin şirket evlilikleri hikayesinden ilhamla baba baskısıyla Zeynep'e dönmek zorunda. Zeynep ve Kutay çocukluk arkadaşı. Zeynep Kutay'a aşık olduğunu zannederken; genç kızların gözdesi Kutay tarafından tercih edilmiş olmasını sevgiye aşka yormuş. Zeynep'in dedesinin ifadelerinden anladığımız kadarıyla dededen genetik şekilde ahlaki zaafları olan birisi Kutay. Yurt dışında okuması, iki yabancı dil bilmesi, tenis oynaması, pahalı arabalara binmesi Kutay'ın cazibesine cazibe katmış genç kızların gözünde. Arkadaşları ve ailesinin, ayrılık sonrası Zeynep Kutay'la karşılaşmasın, karşılaşırsa da kolunda Kutay'dan daha zengin, daha karizmatik bir erkek olsun arayışı, neden ortalığın ilişki çöplüğüne döndüğünün cevabı gibiydi.



Zeynep gibi kıza bu yapılır mı düşüncesi genel tarafından kabul edildiğinden bu tür ayrılıklar gerçekleştiğinde tarafların birbirine nispet yaparcasına yeni ilişkilere yelken açması normal karşılanıyor. Daha güzeli, daha yakışıklısı, daha zengini, daha şusu daha busu takıntısının yeni mutsuzluk kaynağı olabileceği hesaba katılmaksızın. Daha ahlaklısını, daha dürüstünü kimse umursamıyor nedense. Oysa ki ihanet eşin/nişanlının güzelliğiyle çirkinliğiyle bağlantılı değildir, kişinin ahlakıyla alakalıdır.



Foça'ya henüz taşınan, kederinden yöre halkıyla ilişki kurmayı reddettiği için yaban olarak adlandırılan, dans, kılık kıyafet, sahte bir hikaye ile Kutay'dan üstün bir hale getirilmeye çalışılan Rüzgar, holdingin varisi, eğitimli, kültürlü, ultra zengin biri olarak çıkıyor Zeynep'in karşısına. Aile kalp nakli olan Zeynep'in daha çok üzülmesine engel olmak için yanlış yollara sapsa da, iki yıl önce sevdiği kız öldüğünde sanki benim kalbimi gömdüler diyerek hislerini ifade eden Rüzgar kaybettiği kalbine kavuşuyor böylece.



Kalp nakli hikayenin başında açık edilse sıradan bir hikayeye dönüşecekken, bölümün sonuna saklanması ile birlikte kurgunun öneminin altını çizerek cazibesini yükseltti Rüzgarın Kalbi.



Kalp ölmez, insan kalbiyle sever, kalp sevdiğini bulur önermelerine hayat veren Rüzgarın Kalbi, tüm hikayeyi ilk bölümde anlattığından devamının entrikalarla şekilleneceğini tahmin etmek zor değil. Şirketi kurtarmak uğruna Zeynep Rüzgar aşkının önüne set çekmek isteyen Kutay'dan gelecek entrikalar. Bir de İki ailenin üyelerinin birbiriyle eşleşmesi kaldı. Malum eskiden senaryo yazılırken kağıt dikey bir şekilde ikiye ayrılır sol tarafa eylemler sağ tarafa diyaloglar yazılırdı. Şimdilerde yine dikey olarak ikiye ayrılıyor sayfa ama karakterleri birbiriyle eşleştirmek için. En az dört karakterin çatışmalı bir şekilde bir araya gelmediği senaryolar kabul görmüyor çünkü.


#Rüzgarın Kalbi
#Foça
#Diziler
8 yıl önce
Rüzgarın Kalbi
Yolları bir yola koymak
Meslekte irtifa kaybı
Çamur at izi kalsın…
Gazze’nin hikayesi beyaz perdeye nasıl çıkacak?
Evvelbahar