|
Yeni yıl yeni diziler

Gelenler gidenler denkleminde yılın en hareketli kanalı Star, peş peşe iki dizi vasıtasıyla tepkileri üzerine çekse de yeni bir dönemin başladığına işaret etti. Sezonun en farklı işi, sezona damga vuracak diziden ilk görüntüler eşliğinde haberdar olduğumuz Atlılar, dizi sektöründe yeni dönemi başlatan bir gelişmeye sahne oldu. Star, pilot bölümü beğenmediğini söyleyerek projeden vazgeçtiğini ilan etti. Hollywood yapımcılarının kullandığı Sofya''daki film stüdyolarında 140 kişilik çekim ekibi, 300 kişilik oyuncu ekibinin çalıştığı fantastik bir aksiyon filmiydi Atlılar, yerli Game of Thrones olduğu iddia ediliyordu. Pilot bölümü beğenmeyen Star ''tüm işlerimizin içimize sinmesi gerekiyor. Bir başlayalım yolda düzelir yaklaşımının sona ermesi gerektiğine inanıyoruz'' açıklamasını yaptı.

Atlılar''ın peşinden bir süredir tanıtımları dönen 20 Dakika krizi patlak verdi. Hem Star hem yapımcı kriz olduğunu yalanlasa da Tuba Büyüküstün''ün ikiz sahibi olduktan sonra ilk dizisi diye lanse edilen 20 Dakika da pilot bölüme takılarak revize edilmesi için iade edildi yapımcıya.

El değiştirdikten sonra yaptığı transferlerle izlenme oranını artıran Star ve atv''nin eski günlerine dönüşüyle birlikte Kanal D''nin reyting saltanatı sona erdi. Altı yıldan bu yana ilk defa Kasım ayında Star ve atv''ye geçildi Kanal D. Oynanan reyting satrancına göre Aralık ayı da çok farklı olmayacak.

Yeni yılla birlikte yeni diziler çıkacak görücüye ama değişen bir şey yok. Medyada oyuncuların dizisi olarak lanse edilen yeni dizilerde de hikayenin önemli olduğu gerçeği göz ardı ediliyor. Ekrana gelecek yeni dizilerin en büyük özelliği ağırlığın Hollywood uyarlamalarında olması.

20 Dakika-Bir Fransız filminin Hollywood tarafından yeniden çekilmişi olan Kaçış Planı''ndan uyarlanan 20 Dakika; Ezel''den sonra yeni projelerinde istedikleri hedefe ulaşamayan Pınar Bulut-Kerem Deren ikilisine ait. Mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatı, kadının işlemediğini iddia ettiği bir cinayetle suçlanarak hapse girmesiyle alt üst olur. Karısının tutuklanmasına kadar fatura yatırmayı bile beceremeyen tarih öğretmeni, karısının masumiyetini ispatlama peşinde yola çıkar. Yol çok uzun fakat Ali''nin sadece 20 dakikası vardır. Masumiyeti ispatlama teması Karadayı dizisinin de omurgasını oluşturuyor.

Yerli The Sopranos-21 Emmy, 5 Altın Küre ödüllü, 6 sezon boyunca yayınlanan The Sopranos''un yerli versiyonu olan dizinin ismi şimdilik sır. En büyük silah olarak Uğur Yücel''i kullanan dizi bir mafya patronunun ailesi ve iş arkadaşlarıyla ilişkilerini anlatacak. Argo ve vahşetin sınır tanımadığı kara mizah serpiştirilmiş agresif bir dizi olarak tanımlanıyor The Sopranos. Baba filminden esinle yapılan The Sopranos, Esir Şehrin Gözyaşlarına da ilham kaynaklığı etmişti fakat uzun ömürlü olamadı dizi.

İntikam-Birkaç sezondur neredeyse bütün hikayelerde bir şekilde etkisini gösteren intikam teması bir Hollywood uyarlamasında tüm hikayeye damgasını vuruyor. Beklenmedik olaylarla dolu bir kurgu eşliğinde, birbirlerine karşı entrikalar çeviren, zengin ve göz kamaştırıcı karakterleri içinde barındırıyor İntikam. 9 yaşındayken babası işlemediği bir suçtan müebbet hapse mahkum olan Efsun''un yıllar sonra babasının masum olduğunu öğrenmesi ve sahte bir isimle intikam almak üzere eski yaşadığı yere dönüşünü anlatıyor.

Derviş Garip-Kaçık Dahi isminden sonra Derviş Garip isminde karar kılınan dizi, Amerika''da 8 sezon yayınlanan Monk''un uyarlaması. Her bölümde ayrı bir cinayetin çözüme kavuşması için koşturacak olan hafif kaçık bir dedektife Engin Günaydın yardımcısı rolüne de Ersin Korkut hayat verecek.

Kahperengi- Hande Altaylı''nın aynı adlı romanından uyarlama. Ege''nin küçük bir kasabasının yoksul bir mahallesinde yaşayan Narin''in hikayesi. İlk aşkta yaşanan hayal kırıklığından sonra eğitim bahanesiyle İstanbul''a gelen Narin''in, büyükşehirle mücadelesi, acıları, korkuları ve eski aşkıyla karşılaşmasını anlatıyor. Bir yanıyla kasaba bir yanıyla metropol hikayesi.

Tozlu Yollar-Yeni bir dönem dizisi, yıl 1967. Yetimhanede büyüyen Fikret ayrı kaldığı ağabeyinin intikamını almak üzere Trakyalı ünlü yağ fabrikasının sahibinin ilk eşinden olan Feride ile yakınlaşır; ancak intikam duygusuna aşk ateşinin gölgesi düşer.

Karagül-Henüz kanalı belli olmasa da çaresiz bir kadının hikayesi, acıklı bir hikaye açıklamalarıyla dikkat çekiyor Karagül. Çok zengin bir aile tüm mal varlığını kaybeder. Bu arada kadın kocasının memleketi Halfeti''ye gider ve kocasının imam nikâhlı eşiyle karşılaşır. Hikâyeye çocukların da girmesiyle Karagül''de mücadele ve entrika başlar. Kadının bu mücadelesinde onu ayakta tutan ise yetiştirdiği Karagül olur.

Osmanlı Tokadı- Fantastik bir komedi. Zamanda yolculuk yapan, tabanca mermisini bile tokatlayabilecek kadar hızlı ve güçlü bir yeniçerinin hikayesi.

Beni Böyle Sev-Orhan Gencebay''ın aynı isimli şarkısıyla tanıtımını yapan dizi, fragmanıyla bir hayli merak uyandırdı. Üniversite okuyan bir grup gencin yaşadıklarını konu alacak dizide Elde Var Hayat dizisinden tanıdık isimler var.

11 yıl önce
Yeni yıl yeni diziler
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı