|
Fırsat teptik

Trabzonspor''un eski teknik direktörü Şenol Güneş''e, İsveç''le berabere kalarak Çeyrek Final şansını Belçika galibiyetine bırakan Ay-Yıldızlı ekibimizi sorduk.

Milliler''i nasıl buldunuz?

"İlk maçtakinden daha istekli ve gole daha yakın oynadılar. Ancak İsveç Ay-Yıldızlı ekibimize göre ters ve havadan bir futbol oynuyor. Bu yüzden maçın ilk dakikalarında bocaladık."

Çeyrek final şansımız?

"Bu maçta galip gelsekdik, son maçta beraberlik yetecekti. Şimdi Belçika''yı mutlaka yenmek zorundayız. Ama hiçbir şey imkansız değil. Ekibimiz, bu maçta Belçika''nın hatalarını iyi değerlendirirse, galibiyete kolay ulmaşır. Zaten başka bir seçeneğimiz kalmadı."

İtalyan maçındaki Denizli ile İsveç maçındaki Denizli arasındaki fark?

"Futbol mantalitesi olarak fazla bir fark yok. Ancak 4 önemli değişiklikle maça çıktı ve farklı bir atmosfer yakaladı. Bu atmosferi futbola yeterince yansıtamadık. İsveç havadan oynadıkça bizim işimiz zorlaştı."

Maçın dönüm noktası?

Bence bu maçın dönüm noktaları çok. İlk yarıda Rüştü''nün yüzde yüz kurtardığı iki pozisyon vardı. Biri frikikten gelen sert şut, diğeri de İsveç''in gole çok yakın olduğu pozisyon. Rüştü, iki pozisyonda da muazzam bir zamanlama ile gole geçit vermedi. Maçın genelinde İsveç, boy avantajını kullanarak topu havadan kullanmak istedi. Milli Takımımız, bir süre onlara ayak uydurmak zorunda kaldı. Ancak ilerleyen dakikalarda yavaş yavaş oyuna ağırlığımızı koyduk fakat bunu sonuca yansıtamadık.

24 yıl önce
Fırsat teptik
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı