|
“Ağlayan Komando” manşetini kim atmıştı?

Enis Berberoğlu’nun genel yayın yönetmenliği döneminde Hürriyet’in “Pazar” ekini yöneten “İskoç” lakaplı İskender Baydar, 1 Haziran 2013 tarihinde twitter’da “Berberoğlu’nun Hürriyet’in manşetlerini Ekrem Dumanlı’ya danışarak attığını” ifşa etmişti.

Baydar’ın Olay Yeri’nde bulunmuş bir gazeteci olarak dile getirdiği bu çarpıcı iddianın üzerinden bu kadar zaman geçti; Enis Berberoğlu’nun gıkı çıkmadı.


Paralel Yapı ile Baronsal Hürriyet’in derindeki ilişkisi,
işte böyle bir şeydir!

*

Casusluk suçundan yirmi beş yıl hapis cezasına çarptırılan CHP’li vekil Berberoğlu’nun durdurulan TIR’ların görüntülerini “flaş bellekte teslim ettiği” John Dündar firarda; Berberoğlu’nun Hürriyet’in manşetlerini atarken danıştığı Ekrem Dumanlı da kaçak!

Biri Almanya’ya diğeri ABD’ye sığındı…

CIA muhibbi Dumanlı’nın yönetimindeki Zaman’da ABD ve İsrail’in eleştirilmesi yasaktı.

Aydın Doğan’ın aleyhine tek satır yazılmasına dahi tahammülü yoktu. Anında “altın makası” devreye girerdi! Dumanlı sansür kılıcını salladıkça, Ertuğrul Ö. abisi onunla gurur duyardı!

*

Takvimler 2 Ocak 2010 tarihini gösterdiğinde, Enis Berberoğlu Ertuğrul Ö.’nün yerine Hürriyet’in başına geçti. Özel Harp “gazetecisi” Ertuğrul ise sahne arkasında “tesir ajanlığını” sürdürdü.

*

31 Mayıs 2010’da Terör Devleti İsrail Mavi Marmara gemisinde katliam yaptığında, Paralel’in Locaefendi’si İsrail’i savundu:

Tel Aviv’i değil, Ankara’yı suçladı.
Uluslararası sulardaki katliamdan hemen sonra, İsrail’in işte bu katil komandolarını güya “mağdur”muş gibi göstermeye yeltenen
“Ağlayan Komando”
manşetini Hürriyet’te atan da Enis Berberoğlu’ndan başkası değildi!

Locaefendi’sinin İsrail’e koltuk çıkmasından çok mutlu olan Ertuğrul mu; “Ağlayan Komando” manşetiyle paralellik arz eden köşe yazısına “İsrail Bunları Dosyasına Koyar” başlığını atmıştı.

İsrail’in Mavi Marmara katliamından bir hafta öncesinde CHP’nin yeni genel başkanı seçilmiş olan Kemal Kılıçdaroğlu da aynen Fetullah Gülen gibi Tel Aviv’i değil, Ankara’yı suçlamıştı!

CHP’nin başına kasetle gelen Kılıçdaroğlu’nun, Berberoğlu’nu “Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı”yapmasına ise daha dört yıl vardı!

10 Ağustos 2014 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nden iki gün önce Hürriyet’in genel yayın müdürlüğü görevinden alınan Berberoğlu, 14 Eylül 2014’te CHP’nin bir nevi
“Yayın Müdürü!”
oldu!

*

Kılıçdaroğlu ile Berberoğlu 17 Mayıs 2015’te Ekrem Dumanlı’nın yönetimindeki Zaman’ı ziyaret ettiler.

Paralel Dumanlı, onlara durdurulan TIR’ların görüntülerini seyrettirdi! Kılıçdaroğlu, görüntüleri seyrettiğini Zaman’daki buluşmadan üç gün sonra Hürriyet’e açıkladı.

Enis Berberoğlu da Zaman’daki görüşmeden on gün sonra görüntüleri John Dündar’a ulaştırdı.

TIR’larla alakalı ihanet manşeti, John Dündar yönetimindeki Cumhuriyet gazetesinde 7 Haziran 2015’teki genel seçimden dokuz gün önce atıldı!

Bu yayından,
CIA
ile
MOSSAD
fevkalade mutlu olmuştu!

*

7 Haziran 2015 tarihinden bir ay kadar evvel, Ekrem Dumanlı Diyarbakır’da Gültan Kışanak ile “arka kapı” siyaseti yaptı! 7 Haziran’dan hemen önce Doğan Haber Ajansı’nın “Diktatörden hesap sorun, oyunuzu HDP’ye verin” diyen tweet’i dikkat çekti!

1 Kasım 2015’teki genel seçimlerden tam iki ay öncesinde ise Ekrem Dumanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan için
“Ya adam gibi gidecek ya da gitmek zorunda kalacak!”
diye babalanıyordu!
CIA muhibbi Dumanlı’nın işbu tehdidi yaptığı günlerde Ankara’da “gazeteci” görünümlü Paralel Kuryeler
“2016’da yüzde bir katrilyon darbe olacak! Tayyip gidecek!”
diyerek “kapı kapı dolaşıyorlardı!”

FETÖ/NATO/ABD’nin 15 Temmuz’daki darbe kalkışmasına on bir aydan biraz daha az bir zaman vardı!

#Enis Berberoğlu
#Hürriyet
#CIA
#FETÖ
7 yıl önce
“Ağlayan Komando” manşetini kim atmıştı?
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…