|
“Avrupa’nın patronu bir gecede çöktü!”
Komşu'da referandumdan “Hayır” çıktı: İflas sürecindeki Yunanistan'da, halk AB'nin ileri sürdüğü şartları reddetti. Bundan sonrasını daha ziyade Avrupa Birliği düşünecek!

Yunanistan, Euro bölgesinde kalacak mı, gidecek mi? AB ile çetin bir pazarlık yapacaklar. Türkiye'deki Batıcı etki ajanlarının neredeyse putlaştırdığı AB, yüzde 61'lik “hayır” kararıyla birlikte ağır bir yara aldı. Birliğin son yıllarda iyice tartışmalı hale gelen “geleceği” bundan böyle daha ziyade sorgulanacak.

*

CIA'in kurduğu “Atlantik Brücke” derneğinin üyesi ve de Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'dan gelen haberle yıkıldı. Dün, Şansölye için atılan başlıklardan birisi “Avrupa'nın patronu bir gecede çöktü” şeklindeydi!

Aydın Doğan'ın yakın dostu Merkel'in o darmadağın, grogi durumdaki, yorgun, bitkin ve uykusuz halini gösteren ibretlik fotoğrafını, bugünkü Hürriyet acaba ilk sayfasından “büyükçe” vermiş midir veya “kapak” yapmış mıdır?

Eh, Yunanistan'daki referandumun neticesi; içeride en ziyade Hürriyet'e ve özellikle Ertuğrul Ö.'ye kapak oldu da, ondan böyle söylüyorum!

Referandum öncesinde Komşu'nun nabzını tutmak için yollara düşen Ertuğrul mu, çizmelerini “Evet” için giymişti!

Yüzde 61'lik “Hayır”la birlikte aynen Angela Merkel ve Kai Diekmann gibi yıkıldı.

*

2003'te 1 Mart tezkeresi reddedilirken de, bu Ecnebi Ertuğrul “Hayır”la yıkılmıştı.

BAŞKALDIRI

Yirmi sekiz yıl önce “Elveda Başkaldırı” diye bir kitap yazmıştı. Güya solculuktan liberalliğe geçişi simgeliyordu, bu kitabının ismi! Kese yoldan gitmek istiyorsanız, “Ertuğrul, ne zaman başkaldırdı ki?” diye sormanız kâfidir!

Yunanlılar yüzde 61'le AB'ye başkaldırmadan bir gün önce, Ertuğrul “Gönlüm Çipras gibi Hayır'cı, ama aklım ve mantığım Evet'çi” diye yine gözbağcılık yapıyordu!

*

Bu arada, aynen HDP milletvekili adaşı gibi “Türkiye'nin, Yunanistan'ın IMF'ye olan borcunu üstlenmesini” istedi! Bunu söylemeden daha birkaç gün evvelinde “Ülkemizde 2 milyon Suriyeli var. Vergilerimizle onları barındırıyoruz. Bedelini her birimiz ödüyoruz” diye yazan da Ertuğrul'du!

Bir yandan “Ülkemizin adı teröriste çıktı” diyerek işbu iftiraya ortak oluyor; diğer bir yandan da her gün istisnasız lanet okuduğu Yeni Türkiye'den “Yunanistan'a sevabına bir el atmasını” istiyordu!

Bu gibi durumlarda, ne denir?

-Mualla; oh ne ala, ne ala!

Ertuğrul'un işte böylesine süper konforlu, “tripleks” ve sadece “lebi derya” değil “Yunanistan'ı da gören” köşesinin zemini “Özel Harp Yazarlığı” ile kaplıdır!

SİHİRBAZ

Bitmedi: Atina'da miting meydanında karar vermiş…

“Türkiye'de bundan sonra bir daha askeri veya sivil bir darbe olursa sığınacağım ülke Yunanistan'dır” diyor!

“Ertuğrul Ö'zel Harp” mi, eski kaşar bir sihirbazdır:

Canla başla desteklediği Yirmi Sekiz Şubat sürecinde Yunanistan'a sığınmamıştı!

17 ve 25 Aralık Paralel Darbe Girişimi'ne de koltuk çıktı!

TRANSATLANTİK

Ertuğrul'un kankası Kai Diekmann ile Angela Merkel çok yakın bir ikilidir.

Bild'in yönetmeni Diekmann, Merkel gibi üyesi olduğu Atlantik Brücke'nin aynı zamanda yönetim kurulu üyesidir.

“Avrupa'nın Patronu” Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel'e ait evin “komşu binasında” Atlantik Brücke var!

Vaktiyle CIA'in kurduğu, şu “transatlantik” dernek!

Ertuğrul, “koşuşturmacı gazeteci” pozlarında Atina'ya mitinge gider; buna mukabil, Atlantik Brücke'nin “ne dolaplar çevirdiğinden” veya “derin bağlantılarından” asla bahsetmez!
#Kai Diekmann
#Angela Merkel
#Atlantik Brücke
9 yıl önce
“Avrupa’nın patronu bir gecede çöktü!”
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi