|
"Batı" Bey

Ergenekon itirafçısı Tuncay Güney''le ilgili son gelişmeler ''Dezenformasyon Misyoneri'' Doğu Perinçek''i

acayip rahatsız ediyor.

Ergenekon tutuklusu Doğu Bey, Aydınlık''taki başyazısında klasik “ters köşe”sini çalışıyor ve Güney''in MİT''le bağlantısının ortaya çıkmış olmasını kasten yanlış sepete yerleştiriyor.

Şu cümleler Perinçek''in: “Öyle anlaşılıyor ki, MİT Tuncay Güney''in Mehmet Eymür güdümünde CIA tertibinde kullanıldığını saptamıştır. Basınımız MİT''in Güney hakkındaki tanımlamalarının üzerinde durmuyor, CIA''in rolünü göz ardı ediyor.”

“İllüzyonist” Perinçek, Ergenekon soruşturmasının “CIA tertibi” olduğu savını yineliyor; “Zekeriya Öz ekibinin kaderini bu CIA tertibi ile birleştirdiği artık apaçık bir biçimde ortaya çıkmıştır” diye yazarak çamurunu atıyor.

Doğu Perinçek''in kamuoyunu yanıltmaya tam teşebbüste bulunduğu temel yalanı şu cümlesiyle zirveye çıkıyor:

“-Ergenekon diye bir örgüt yoktur ama ABD merkezli bir tertip vardır.”

*

Darbeci Ergenekon örgütünün arkasında ABD-NATO''nun olduğu gerçeğini örtbas edebilmek için Perinçek''in başvurduğu ''ters köşe'' numara fena halde sırıtıyor.

Ergenekon''a yönelik operasyon “ABD''ye karşı tarihi bir hareket çekme” olduğu halde; Perinçek soruşturma ve dava sürecini “ABD''nin desteğiyle yapılıyormuş gibi” bir hurafe ile sarmalayıp kamuoyuna sunarak bu milleti aldatabileceğini sanıyor.

Tuncay Güney''in itirafları, her defasında Perinçek''i bunaltıyor. O yüzden, dergisi Aydınlık''ın kimi kapakları Güney''le ilgili hedef şaşırtmalara, uydurma bağlantılara vitrinlik yapıyor.

Güney, 2001''deki sorgusunda Doğu Perinçek için ne demişti:

“-Perinçek aslında Amerika ile savaşan biri değil. NATO''nun Türkiye''deki adamı olduğuna inanıyorum. Onun, askerlerin içindeki Amerikancı kesimle beraber olduğunu düşünüyorum…”

Tuncay Güney, yedi yıl önceki sorguda Akşam gazetesinde çalıştığı dönemi de şöyle anlatmıştı:

“-Bütün kaynakları Aydınlık''tan alıyorduk. Sonra Veli Küçük''e gönderiyor, onun onayını aldıktan sonra yayınlıyorduk. Perinçek ve adamları, Küçük''ün mutemet elemanları gibiydi…”

*

Güney, dünkü Vatan''da Perinçek''in “kendisine karşı çıkanlara CIA''ci dediğine” dikkat çekiyordu.

Ezcümle…

“Batı Perinçek”in “ABD Karşıtı”nı oynayan söylemi, “gizli misyonu”nu kamufle etmek içindir.

15 yıl önce
"Batı" Bey
Dünyayı değiştirecek ‘üç adam’ ve Erdoğan-Trump görüşmesi..
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…