|
“Birlikte iyi sallayanlar” nereden koşuyor?
Evet, Alparslan Türkeş'in oğlu oyunu bozdu: Tuğrul Türkeş, seçim hükümetinde bakan olmayı kabul ederek “AK Parti, HDP ile hükümet kurdu” başlığı üzerinden inşa edilecek psikolojik harekâtı vurdu. Devlet Bahçeli mi, siyasi tarihe “Partisinin kurucusu Türkeş Bey'in oğlunu ihraç eden genel başkan” olarak geçecek!

AK Parti, HDP ile koalisyon seçeneğinin yakınlarından bile geçmedi. Hep uzak durdu. Buna mukabil, tekrar seçim kapıyı çaldı…

Seçim hükümeti kuruluyor, anayasal zorunluluk var.

Ne yani? Anayasa'yı mı ihlal etseydi?

Seçim hükümetinde, PKK terör örgütünün 'siyasi parti rolünde oynayan' parçası HDP'nin yer alıyor olmasının ana nedeni MHP'nin menfi tavrıdır. Bu konuda da, “gövdesini” geçtim, “elini” bile taşın altına koymamıştır.

*

MHP ile CHP; Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı seçim hükümetinden kaçarken, HDP pek hevesliydi:

AK Parti üzerinde oluşturulmak istenen malum algı bahsinde, senaryoda kendi paylarına düşen siyasi rolün “reddetmemek” üzerine olduğu anlaşılıyor. İtiraz etmek ne kelime, adeta balıklama atladılar.

Bakanlık teklif edilen üç HDP'liden birisi olan Levent Tüzel ise partisinden farklı bir tavır sergileyerek kabinede yer almayı kabul etmedi.

*

7 Haziran seçiminde HDP'nin barajı geçmesi amacıyla “Kızılay” misali “özel bir görev” üstlenen Kılıçdaroğlu'nun CHP'siydi…

Seçimden hemen sonra CHP'li milletvekili Şafak Pavey havalimanında karşılaştığı Selahattin Demirtaş'ı “HDP'nin barajı aşmasından dolayı” tebrik ederken, ne demişti:

“Birlikte iyi salladığımızı düşünüyorum!”

Evet, Şafak Hanım aynen böyle söylemişti.

*

6-9 Haziran 2013 tarihinde Londra'da gerçekleştirilen Bilderberg toplantısına katılan isimler arasında yer alan Şafak Pavey; annesi (gazeteci) Ayşe Önal ile birlikte “Yaşlı Kurt” İshak Alaton'un kanatları altındadır.

Alaton mu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına “paraşütle” indirildiği süreci canla başla desteklemiş; Paralel Gazete yazarı Şahin Alpay'a “CHP'ye en büyük kötülüğü Deniz Baykal yaptı” demiştir. (27 Mayıs 2010)

Tarihe dikkat: Baykal'a kaset operasyonundan “üç hafta” sonrasıdır.

İshak Alaton'un yakın dostu Şahin Alpay'ın 7 Haziran seçiminden önce yazısına attığı bir başlığı, tam da burada hatırlıyoruz:

“Tek çare, HDP”

*

Şimdi de, üç yıl öncesine gidelim ve “2012'nin 8 Mart günü ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'Uluslararası Cesur Kadın' ödülü kime verilmişti?” diye soralım…

El Cevap: Şafak Pavey'e!

Washington'daki törende, Pavey ödülü Hillary Clinton ve Michelle Obama'nın elinden almıştı.

Hemen ardından, 22 Mart 2012'de Şafak Pavey için ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde “Cesur Kadın” ödülü münasebetiyle resepsiyon verildi!

Dönemin büyükelçisi Francis Ricciardone'nin konukları arasında Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Hikmet Çetin dikkat çekiyordu.

Başka? İshak Alaton'un kızı Leyla Alaton da oradaydı.

Çoktan unuttuk: BDP'li Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık da resepsiyonun baş konukları arasındaydı!

Yani? CHP ile HDP aynı kadraja, üç yıl önce HDP henüz “BDP iken” girmişler!

*

Büyükelçilikteki o resepsiyondan sadece iki hafta sonra (6 Nisan 2012) Aydın Doğan'ın Radikal'inde…

Tolga Tanış'ın, CIA'in Türkiye'de uzun süre görev yapmış “şöhretli” ajanıyla röportajı yayınlandı!

Graham Fuller, “Türkiye kesinlikle daha fazla İslami olmamalı! Türkiye'nin daha çok sola ihtiyacı var.” diyordu!

Fuller mi, Türkiye'nin başına birçok gaileler açmıştır.

Paralel Yapı'nın Kâinat İmamı'na, “ABD'de oturma izni için referans olan” derin isimlerden birisidir.

*

HDP'nin eş genel piyonu Mister Demirtaş, Washington ziyaretinin hemen ardından yaptığı açıklama ile Kobani Kalkışması'nın fitilini ateşlemişti!

Peki, Demirtaş “Atlantik'in öte tarafında” hangi “Eski Kaşar” CIA mensubundan sufle almıştı? Sorunun cevabı mı, üzerindedir.

*

Daha önce bu sütunda; Como Gölü kıyısındaki Bellagio Şatosu'nda (İtalya) Ağustos 1999'da yapılan enteresan bir toplantıdan söz etmiştim.

“Türkiye: 21. Yüzyıl'ın Eşiğindeki Sorunlar ve Fırsatlar” başlıklı toplantının katılımcıları arasında CIA'in eski başkanı (1977-1981) Stansfield Turner başı çekiyordu.

Graham Fuller da katılımcılar arasındaydı…

Türkiye'den dört gazeteci ile birlikte “Yaşlı Kurt” İshak Alaton da oradaydı!

*

Bellagio Şatosu, Johnny Walker viski firmasının sahibinin eşi tarafından Rockefeller Vakfı'na hibe edilmiştir.

Bellagio'daki toplantının ev sahipliğini FPA'in (Foreign Policy Association) Başkanı Noel Lateef yapmıştı. FPA'yi yönetenlerin hepsi CFR (Council on Foreign Relations) üyesidir.

Geçen Haziran'da 100 yaşına basan David Rockefeller, CFR'ın onursal başkanıdır.

2009'un Ekim ayında, New York'ta “Carnegie Medal of Philanthropy” ödülünü David Rockefeller'ın elinden alan da, “Mister Simit” yani R.Koch'tur!
#David Rockefeller
#Demirtaş
#Como Gölü
#İshak Alaton
9 yıl önce
“Birlikte iyi sallayanlar” nereden koşuyor?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı