|
Enteresan bağlantılar
İngiltere'de yayınlanan The Economist dergisinin, 1 Kasım'da yapılacak tekrar seçimde HDP için oy isteyeceğini öngörmek hiç de zor değil: 7 Haziran seçiminden önce “Neden Kürtlere oy vermek gerekir?” başlıklı bir yazıyla HDPKK için seferber olmuş; Türkiye için itina ile karanlık tablo çizmiş bir dergiden söz ediyoruz.

2011'deki genel seçimde CHP için oy isteyen İngiliz dergisi, iki yıl önce de “Erdoğan'ın sonu Menderes gibi olacak” diyordu! Erdoğan'ı padişah kıyafetiyle gösteren kolaj bir kapakla çıkmışlar, “Demokrat mı, Sultan mı?” başlığını atmışlardı.

Önce Gezi Kalkışması'nın, ardından da 17 Aralık Paralel Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından dolayı, The Economist'in “karalar bağladığını” söylemeye gerek var mı?

*

İngiliz yayıncı Pearson, The Economist'teki yüzde 50'lik hissesini birkaç hafta önce İtalyan Agnelli ailesine sattı.“Derin İtalya” diye anılan Agnelli'ler bu anlaşma ile haftalık derginin en büyük hissedarı oldu. Otomotiv devi FIAT'ın sahibi Agnelli ailesinin günümüzdeki varisi John Elkann, bu gelişmeden önce de The Economist'in yönetim kurulunda yer alıyordu.

1976 doğumlu John Elkann'ın babası, Fransız Yahudisi gazeteci Alain Elkann'dır. Annesi, Margherita Agnelli'dir.

John Elkann, uzun bir süre Derin İtalya'nın “en üstteki baronu” olan Gianni Agnelli'nin (1921-2003) torunudur.

FIAT'ın üçüncü kuşak patronu Elkann, R.Koch'un oğlu Mustafa Koch'un kankasıdır!

John Elkann, Tofaş'ı hatırlatıp “Koch Holding'le sağlam bir ortaklığımız var. Mustafa Koch ile hemen her konuda sıkça konuşuruz” demişti. (3 Mart 2005)

*

New York doğumlu John Philip Jakob Elkann, Kemal Derviş'in başkan yardımcısı olduğu Brookings Enstitüsü'nün üyesidir.

Küresel Baronlar'ın mutemet adamı Derwish, 7 Haziran seçiminden iki hafta önce Türkiye'ye gelmiş, Aydın Doğan'ın kanalı CNN Türk'e çıkmıştı. “Koalisyon çok faydalı olur” diye konuşan Derviş, AKP-CHP Koalisyonu'nu işaretlemişti!

İstanbul ziyaretinde, Ecevit'in son kabinesinde bakanlık yapan Tayyibe Gülek'in Tarabya sırtlarındaki evinde misafir edildi. Kemal Derviş, Ecevit'in kabinesinde bakanlığının son demlerini yaşarken (13 Eylül 2002'de) Tayyibe Gülek'in nikâh törenine katılmıştı.

Tayyibe'nin ikinci evliliğini yaptığı İlker Domaç'ın nikâh şahidi Kemal Derviş'tir.

Şubat 2001'deki ekonomik krizin ardından Türkiye'ye ithal bakan olarak “ışınlanan” Derviş, bu görevi öncesinde Dünya Bankası'nda çalışıyordu.

İlker Domaç, Şubat 1998'de Dünya Bankası'nın Güney Kore ekonomisine ayar vermek için “tayin ettiği” ekonomisttir!

Kızı Tayyibe'nin Domaç'la evliliğinden altı yıl önce vefat eden “Mason” Kasım Gülek, vaktiyle CIA'in kurduğu Güney Kore çıkışlı Moon tarikatının Türkiye temsilcisiydi.

Ağustos 1968'de, eşi Nilüfer (Devrimel) Gülek'le birlikte Roma'ya gidip Papa 6. Paulus tarafından Vatikan'da kabul edilen Kasım Gülek, 1983'de ise yine eşi ile birlikte Papa 2. Jean Paul'ü ziyaret etmiştir!

Gülek'in baldızı Aylin Devrimel Radomisli, Amerikan Ordusu'nda albayken; Paralel Yapı'nın Kâinat İmamı'nı, ABD'yi ilk ziyaretinde (Mayıs 1992) Morton Abramowitz'le buluşturan isimdir.

Türkiye'de de görev yapan emekli diplomat Abramowitz, David Rockefeller'ın onursal başkanı olduğu CFR'ın kıdemli üyesidir.

Kasım Bey'in ikinci eşi Nilüfer Hanım'ın “birinci eşinin babası” Ali Rıza Tanrısever'dir. Tanrısever, Kazım Taşkent'le birlikte Yapı Kredi Bankası'nın kurucularındandır. Bir diğer kurucu, gazeteci Leyla Umar'ın babası İhsan Umar'dır.

Leyla Umar, 26 Temmuz 2009 tarihli Vatan'da şunları yazmıştır: “CHP eski genel sekreteri Kasım Gülek, Meclis'teki müzmin bekârların başında gelirdi. Onu, bazen Maçka'daki evimde ağırlardım. Ona neden evlenmediğini sorardım. 'Ah' derdi ve eklerdi: Kişiliği anneme benzeyen bir kadın tanısam hemen evlenmek isterim!

Bir gün kapımı çaldı, açtım:

Karşımda, Kasım Gülek; kolundaki yeşil-lacivert gözleri gülümseyen genç kadını gösterdi: 'İşte nişanlandığım Nilüfer! Önce size takdim ediyorum. Buradan hep birlikte aziz dostum Patrik Athenegoras'a gidiyoruz. Nilüfer'i takdis etmesini istiyorum' dedi. Üçümüz, o gün Patrikhane'ye gittik. Patrik'in takdis ettiği bu gelinle güvey, Büyükada Anadolu Kulübü'nde verdikleri davetle dostlarını ağırladılar. Gülek Ailesi'nin asıl mutluluğu, Tayyibe doğunca yaşandı…”

*

R.Koch'un 1994'te, oğlu Mustafa Koch'un 2006'dan bu yana hemen her yıl yer aldığı Bilderberg toplantılarında; 2011 yılının katılımcıları arasında Tayyibe Gülek de vardı.

Çözüm süreci başladığı vakit, apar topar Kandil'e gidip “Sakın ha, silah bırakmayın!” diyen Hasan Cemal ise 2004'te Bilderberg toplantısına katılmıştır.

Bir zamanlar Cumhuriyet'i yöneten Hasan Cemal, annesi Ayşe Cemal tarafından Kasım Gülek'le uzaktan akrabadır.

Tayyibe Gülek'in 'ilk eşi' gazeteci Murat Birsel mi?

On gün önce; Paralel Yapı'nın ve HDPKK'nın destekçisi “Kan” Dündar'ın Cumhuriyet'ine transfer oldu!
#Abramowitz
#David Rockefeller
#paralel yapı
#Mustafa Koc
#Tayyibe Gülek
٪d سنوات قبل
Enteresan bağlantılar
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi