|
Suikastın yirminci yılında enselenen tetikçi…

Sabancı Suikastı'nın üç tetikçisinden birisi olan İsmail Akkol yirmi yıl sonra Aydın'ın Söke ilçesinde yakalandı! DHKP-C mensubu Akkol'un, Fadik Adıyaman'la birlikte Ankara'da “canlı bomba eylemi” yapmayı hedeflediği belirlendi.



DHKP-C'li iki terörist,

Yunan adalarından

yasa dışı yollarla Didim'e sızmışlar; ardından Söke'ye geçmişler; “Türkiye'ye giriş yaptıktan on saat sonra” burada enselenmişler…



İsmail Akkol, 11 Şubat 2014'te Yunanistan'da ele geçmişti. Ancak, iade anlaşmasına rağmen Yunanistan Sabancı Suikastı'nın failini Türkiye'ye iade etmemişti!



*


9 Ocak 1996'da Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe'yi öldüren DHKP-C'li üç militanın da yolu Yunanistan'dan geçmiştir.



Fehriye Erdal, Belçika'dan gitmeden evvel bir süre Yunanistan'da kaldı. Yunanistan'a “ışınlanmadan” önce Fehriye'yi bir müddet Türkiye'de saklayan ve yurtdışına kaçırılmasını sağlayan

“derin baron” kimdi?


Terörist Fehriye Erdal,

NATO

merkezinin bulunduğu ülkede “korunmaya” devam ediliyor!



*


Mustafa Duyar mı; suikasttan teslim oluncaya kadar Rodos, Selanik, Almanya ve Suriye'de dolaşmıştı!



Suikasttan on bir ay sonra (Aralık 1996) Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği'ne teslim olan Duyar, 5 Şubat 1999'da Afyon Cezaevi'nde öldürüldü.



Cezaevinde, savcılığa

“Sabancı Suikastı hakkında konuşmak istiyorum”

talebinde bulunmasının ardından Karagümrük Çetesi mensuplarınca infaz edilmiştir!



*


Sabancı Suikastı'nın DHKP-C'li üç tetikçisini himaye eden Yunanistan, Belçika, Almanya'nın derin devletleri; Derin ABD'nin yönetimindedir. Yani, Avrupa Gladio'suna dâhil üç devletten söz ediyoruz.



Türkiye'deki Baronsal Gladio'nun (Eski Rejim)

sinek kâğıdı

örgütü olarak işlev gören DHKP-C (1994'ten önce Dev-Sol'du) Özdemir Sabancı Suikastı'nda da “istihdam” edilmiştir!



Örgütün “devrimci” flama sallıyor olması “geçmişten bugüne” asıl niteliğini maskelemeye yarıyor!



*


Yirmi yıl önceki suikastta asıl hedef,

Sakıp Sabancı

idi. Saldırı esnasında; Sakıp Bey odasında değil, toplantı salonundaydı. Onun odasında bulunan Özdemir Sabancı ile Haluk Görgün, teröristlerin kurşunlarına hedef oldular.



Sabancı ve Görgün'ü öldüren Mustafa Duyar'ın…



Afyon Cezaevi'nde iken “meşhur dolandırıcı” Selçuk Parsadan'a anlattığına göre; Nilgün Hasefe “İsmail Akkol tarafından” vurulmuştu. İlk katledilen Hasefe idi.



*


İsmail Akkol ile Mustafa Duyar'ı Sabancı binasında karşılayan Fehriye Erdal'ın “çaycı” olarak işe alınmasını sağlayan kişi mi? Susurluk'ta hayatını kaybedenlerden Emniyet'çi Hüseyin Kocadağ'dır.



3 Kasım 1996 tarihinde hurdahaş olan Mercedes'in bagajında bulunan silahlardan birisinin sözde “kaza”dan on ay öncesindeki Sabancı Cinayetleri'nde kullanıldığı anlaşılmıştı.



*


9 Ocak 1996'daki derin suikastın ardından Sabancı Ailesi'nin adeta bir karpuz misali ikiye bölünmüş olması fevkalade dikkat çekicidir!



*


Terör örgütü DHKP-C'nin militanı İsmail Akkol'un yirmi yıl sonra yakalanması, Sabancı Suikastı'nın derin arka planının aydınlatılabilmesi yolunda ciddi bir adım atılmasını sağlayabilecek mi?



Bekleyip göreceğiz.


#Sabancı Suikastı
#İsmail Akkol
#Mustafa Duyar
#Fehriye Erdal
8 yıl önce
Suikastın yirminci yılında enselenen tetikçi…
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?