|
“Uzman Bakışı” mı? Hayır, “Kurnaz Tilki” siyaseti!
Angela Merkel'in bitkin, darmadağın, kroki durumdaki halini gösteren o fotoğrafı, bütün aramalarımıza rağmen Hürriyet'in birinci sayfasında bulamıyoruz! Sürpriz mi, değil!

Fotoğrafın haber değeri yüksek, “Yunanistan'daki referandum sonucunun çökerttiği Almanya Başbakanı” fotoğrafı kaçmazdı; ama Ecnebi Hürriyet'in işine gelmiyor.

Şimdiye kadar Angela Merkel'i sempatik göstermeye yarayan fotoğrafları ilk sayfasından şakır şakır yayınlayan Baronsal Hürriyet değil miydi?

Angela Merkel, Aydın Doğan'ın kankasıdır. Hürriyet, Almanya Başbakanı'nın yenilgisini simgeleyen o fotoğrafı ilk sayfasından yayınlayamamıştır. Yani? Mevzubahis olan Merkel ise, Hürriyet'in gazetecilik refleksi falan hikâyedir!

Şu Angela, CIA'in kurduğu Atlantik Brücke derneğinin üyesi bir başbakandır. Hürriyet mi, Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürüldüğü “derin cinayetlerin” perde arkasına “özellikle seyahat etmeyen” gazetedir.

Doğan Holding, Derin Almanya'ya tüm hücreleriyle bağlı olan Axel Springer şirketinin Türkiye'deki ortağıdır.

*

Aydın Doğan'ın Hürriyet'i, Komşu'daki referandum neticesinden bir sahne evvel de, içeride Meclis Başkanlığı seçiminin sonucuyla hayal kırıklığına uğramıştı.

MHP'nin etkisiyle AK Parti'nin başkanlığı kazanmış olmasının “moral bozukluğunu” halen daha üzerlerinden atabilmiş değiller…

Üstüne bir de, AK Parti ile MHP koalisyonu kurulursa; hiç kaldıramayacakları bir siyasi tablo ile karşılaşacaklar!

*

Meclis Başkanlığı seçiminin, “AKP'siz Üçlü Blok” işinin “hayalden” ibaret olduğunu tescillemesi…

Erken seçimden de “AK Parti, yine tek başına iktidara gelebilir” diye endişe ediyor olmalarından dolayı…

Onlar için, geriye CHP- AKP Koalisyonu'ndan başka bir seçenek kalmıyor!

Doğan Medyası'nın da içinde yer aldığı Batıcı Cephe, kaç gündür böyle bir koalisyonun ağını geriyor.

“AKP-CHP, Büyük Uzlaşma koalisyonu olur” falan diye hikâye anlatıyorlar.

Ayrıca, AK Parti-MHP Koalisyonu'nun '80 öncesindeki “Milliyetçi Cephe” koalisyonuna benzeyeceğini iddia edip kamuoyunun gözlerini bağlamaya çabalıyorlar.

“Kurnaz Tilki” edasıyla bunu yapanlar mı; 7 Haziran kampanyasında, AK Parti'ye karşı Cephe Siyaseti'ni canla başla destekleyenlerdir!

*

Onlara göre “MHP, AKP'ye karşı oluşturulan Cephe'de yer alırsa iyidir, hoştur!”

Gelgelelim, kendilerinin Cephe Siyaseti'ne oyuncu olarak yazılmazsa ya da “AK Parti ile koalisyon kurduğu takdirde” çok kötüdür, üstelik bunun adı da “Milliyetçi Cephe” oluşturmaktır!

Ne kadar “konforlu” değil mi? Afiyetle yiyelim diye!

*

Baronsal Hürriyet'in önceki günkü birinci sayfasında “Koalisyona Uzman Bakışı” başlığıyla verilen bir röportaj dikkat çekiyordu.

Hürriyet'in bir anlamda “sefer görev emri röportajcısı” Cansu Çamlıbel, Prof. İlter Turan'la konuşmuştu ve Turan kamuoyunun gözlerini “Milliyetçi Cephe” ile korkutmaya özen gösteriyordu!

Ecnebi Hürriyet, “AK Parti-CHP Koalisyonu” tuzağını bir de İlter Turan'ın sözleri üzerinden kurmuştu:

Prof. Dr. Turan, “Yargı'yı, İçişleri'ni, Emniyet'i güncel siyasi tartışmanın dışına çıkarmak istiyorsak; bu, iki ayrı dünya görüşündeki partinin birlikte çalışmasıyla olabilir” diyor!

Acaba?

*

CHP, Emniyet'ten Yargı'ya kadar geniş bir yelpazede Paralel Yapı'nın varlığına karşı itirazı olmayan, tersine destek veren ayrıca 7 Şubat 2012 krizinden itibaren de Paralel örgütle “ortak hareket eden” bir parti olarak…

Muhtemel bir AK Parti-CHP Koalisyonu'nda Paralel Yapı ile nasıl mücadele edecek?

El Cevap: Etmeyecek!

Yargı'dan Emniyet'e kadar tüm devlet kadrolarındaki Paralel örgütlenmeyi tartışma dışında bırakmak, şimdiye kadar süre gelen Paralel'le mücadeleyi çöpe atıp, Paralel'i yeniden ayağa kaldırmaya çalışmak anlamına gelir.

Muhtemel bir AK Parti-CHP koalisyonunda, Paralel Yapı ile “hakkıyla mücadele etmek” asla mümkün olmaz.

İşte bu tuzağı kuranların bir amacı da, zaten budur!

*

Böyle bir koalisyonla; CHP üzerinden Türkiye'nin ABD ve İsrail ile ilişkilerini Batı Kulübü'nün arzu ettiği “eksene” yönlendirmek için de büyük çaba sarf edeceklerdir.

CHP üzerinden, Yeni Türkiye'nin bağımsız çizgisini ve “milli politikalarını “geriletmek” temel hedefleri olacaktır!
#angela merkel
#Ecnebi Hürriyet
#paralel yapı
9 yıl önce
“Uzman Bakışı” mı? Hayır, “Kurnaz Tilki” siyaseti!
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler