|
İş dünyasına bayram mesajları

Madem bayramlar sevinç ve ikramların paylaşıldığı günlerdir. Ben de bugün bayram dolayısıyla tebrik ve mesaj gönderen iş hayatındaki dostlarımın gönderdiği bazı mesajları herkesle paylaşmak istiyorum.

Mesajlar herkesle paylaşacak kadar güzel;

***

Derler ki, bayramlar barışma ve kırgınlıkların yok olduğu edildiği önemli zamanlardır, inanırım.

Derler ki, bayramlar çalışan hakkı yiyen iş sahiplerinin, insafa gelip emeğin hakkını vermeye ikna oldukları dönemdir, inanırım.

Derler ki, bayramlar tenceresinde et görmeyen yoksul dar gelirlinin,tenceresinde eti gördüğü dönemdir, inanırım.

Derler ki, yalan haber yazdığı için, okuyucusunu ve haber konusu kişiyi mağdur eden habercinin, nedamet getirip, haberi düzeltmek için "hadi gel bir parlatma haberi yapalım" dedikleri dönemdir, inanırım.

Derler ki, unutulmuş memleketim Mardin''i yeniden anımsayanların, "ben o kente bugüne dek sırtımı dönmüştüm, bundan sonra o bölgeye hayranım,hem ziyaretimle, hem de yatırımımla gideceğim dönemdir" dediği dönemdir, inanırım.

Derler ki, yalan söylediği için utandığı ve bu nedenle kaybettiği dostunu yeniden kazanmak için, bir fırsat yaratıp "yahu ben falan feşmekan konuda sana yalan söylemiştim, beni affet, hakkını helal et" deyip, doğru bilgiyi paylaşmaya karar verdiği dönemdir,inanırım.

Derler ki, çocuklara şeker, abi ve ablalara harçlık, bayramlık verilen dönemdir, inanırım.

Derler ki, işverenin kriz ortamı diyerek, "fırsat budur" diye, çalışanını, emektarını işten çıkaran, ücretini düşüren ama kendi "özel" harcamalarını kısmadığını, fark ederek, hicap duygusu ile kıvranıp, özeleştiri yaptığı dönemdir, inanırım.

Bu listeyi uzatmak çok kolay.

Bayramlar hafızamızı mı tazeliyor dersiniz ?

Sonucu "hayırlara vesile olacaksa" kimin itirazı olur ki ?

Saygı ve esenlik dileklerimle, sevdiklerinizle mutlu ve esenlikli günlerle dolu bir bayram diliyorum.

Ekrem Uca

***

Bayram sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca.

Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı.

Hayatın üzerindeki ''pause'' düğmesine dokunun...

Kısa bir süre için hayatı durdurun.

Mutlu bayramlar.

Ahmet Esen

Haksızlığa sapıp bütün insanlar seni takip edeceğine, adaletle hareket edip tek başına kal, daha iyi.
15 yıl önce
İş dünyasına bayram mesajları
Yeşil-meşil derken
Son Hezarfen: Necmeddin Okyay
Yenilenen Yeni Câmi’nin özellikleri
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru