|
Son söz Maicon'dan

Fenerbahçe'nin haftaya puan kaybederek başlaması ve oynanacak olan Beşiktaş-Trabzonspor derbisi öncesi puan sıralamasında en üstteki yerini korumak isteyen Galatasaray, Karabükspor maçına mutlak 3 puan parolası ile çıktı.

Bu yıl ligimizde yer alan tüm takımlar etkili ve hırslı oyunlarıyla göz dolduruyorlar. Bunlardan birisi de mütevazi kadrosuna rağmen mücadelesiyle göz dolduran Karabükspor. Sahayı daraltıp, önde baskı yaparak, rakibini pas hatasına zorlayan Karabük ilk dakikalarda başarılı oldu.

Muslera'nın yaptığı kritik pas hatası Galatasaray kalesinde tehlikeye neden oldu. Yürekleri ağızlara getiren hata golle sonuçlanmasa da maçın kıran kırana geçeceği sinyalini vermiş oldu.

Galatasaray adeta önü alınamaz bir başarı destanı yazmak için sahaya çıkıyor.

Feghouli ve Maicon mükemmel zamanlamalarıyla, oldukça güzel, kaliteli iki gole imza attılar. Girilen her pozisyon, atılan her gol ve kazanılan her maç daha güçlü bir Galatasaray izlememizi sağlıyor.

Karabükspor Galatasaray'ın hatalarından beslendiği bir maç stratejisi ile sahadaydı ve Yatabare yapılan pas hatasını iyi değerlendirdi ve güzel bir vuruşla golünü attı.

İkinci yarı için ilk yarının kopyası gibiydi. Topun hangi kalede olduğunu takip etmenin gerçekten zor olduğu bir maç izledik.

Akılda kalan pozisyonlar arasına Rodrigues'in direkte patlayan muhteşem füzesini de eklemek gerek.

Galatasaray kazandığı pozisyonları cömertçe harcarken, Karabükspor'un beklenmedik bir anda penaltıdan golü bulması ve maçı dengelemesi, Galatasaray cephesinde kısa süreli paniğe yol açtı.

Kolay verilen penaltı kararı hakemlerin bu sezon verdikleri tartışmalı kararlara bir yenisini eklemiş oldu. Takımlarımızın gösterdiği üstün gayrete hakemlerimizin maalesef ayak uydurmakta zorlandıkları gün gibi aşikar.

Galatasaray yenilmez olmak için sahada bu yıl. Yaşanan şokun etkisinden kolay kurtulmasının dayanağı olarak bunu görüyorum.

Beraberlikle sonuçlanması beklenen bu maçı hırs ve kalitesi kurtardı. İhtiyaç duyulan bu 3 puan haneye yazılmalıydı ve Maicon isabetli vuruşuyla son sözü söyledi.

Bu tarz heyecanlı geçen maçları izlemek seyircinin de aldığı keyfi oldukça artırıyor. Etkili yağmura rağmen stadın hınca hınç dolu olması bunun bir göstergesi diyebilirim.

Galatasaray için her geçen hafta üstüne koyarak ilerliyor diyebiliriz. Bu haftaki galibiyetin Tudor ve takım üzerinde hissedilebilir olumlu etki yapacağı kanaatindeyim.

Yağmurlu bir sonbahar akşamında bize sunduğun bu futbol ziyafeti için teşekkürler Galatasaray…..

#Karabük Spor
#Maicon
#Tudor
7 yıl önce
Son söz Maicon'dan
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi