|
Bir gol her zaman yetmez
Bir gün önce bahar havası, sabah günlük güneşlik hava, akşama doğru 20 derece kadar düşen sıcaklık,. Başakşehir Stadı'na çöken sis, maçın ertelenme riski... Kartal, kardan kaçarken sise tutuldu... Bu sezon hava muhalefetinden yana şansları yok onu anladık da; ne oldu da ilk yarıda gol olup yağan takım, skor üretmekte zorlanır hale geldi.

İlk yarıda sadece 10 puan toplayan, ikinci yarıda 3 maçta 7 puanla havaya giren Mersin İdmanyurdu'nun bir ay önceki halinden eser olmadığı, Galatasaray maçında görüldü. Siyah-beyazlılar, ilk yarı ve ikinci yarının başlarında etkili gözüken rakibi karşısında oyuna hükmeden taraftı; yüzde 65'lere varan topla oynamanın yanında ceza sahası içinde Mersin'in etkinliği sadece yüzde 15'ti. Ancak ne olursa olsun gol olmayınca, ne puan veriyorlar ne de sahadaki oyunun bir anlamı oluyor.

Teknik direktör Şenol Güneş, ikinci yarıda Cenk Tosun'u alırken ne düşündüğünü kestirebiliyoruz ancak Gomez'i çıkartırken ne düşündü bilmek zor. En yakın tahmini yaparsak; Olcay'ın çabukluğunu kullanmayı planlayan Güneş, aynı özelliklere sahip Quaresma ve duran topta ya da bir akıllı ara pasıyla skoru değiştirebilecek ayağı Sosa'yı sahada tutmak isteyince Gomez'i kenara aldı. Şenol hoca, devre başlarken Cenk Tosun yerine, Gökhan Töre-Olcay değişikliğine gidebilirdi.

Kalesini iyi kapatan Mersin İdmanyurdu kilidini açacak, direncini kıracak gol geciktikçe Beşiktaş da rakibi kalesine doğru itmeye başladı; iyice baskısını hissettirdi. Sahanın iyilerinden, kendini değil, topu koşturan Sosa, şık serbest vuruş golüyle takımın üzerinde pası sildi aldı. Beşiktaş, geçen hafta böyle bir golü Başakşehir karşısında geriye düşmeden önce bulsaydı; golden sonra iyice çözülen Mersin gibi Başakşehir de puanı göremeyebilirdi. Geriden gelen Beşiktaş'ın maç eksiklerini kazanarak eritmesi hem kendi özgüvenini kazanması, hem de rakibi F.Bahçe'nin özgüvenini kırma adına önemli. Ayrıca; iki stoperi stepne olan Beşiktaş'ın neredeyse hiç pozisyon vermemesi de bir başarı.
#beşiktaş
#sis
#maç
8 yıl önce
Bir gol her zaman yetmez
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset