|
Bu kez sahne Sosa'nın
Ankara'nın soğuğunda zevkli bir karşılaşma izledik dün akşam. Mehter marşları eşliğinde genelde orta saha mücadelesi halinde bir cenk vardı sahada. Beşiktaş'ın beraberlik golleri tam istenen zamanlarda imdada yetişti; bu da siyah-beyazlıların oyunda kalmasını sağladı.

Beşiktaş'ta kaleye kimin geçeceği konusundaki belirsizlik Tolga'nın eldiveni giymesiyle son bulurken yediği gol yine performansı tartışılacak cinstendi. Savunma her ne kadar başaramasa da ofsaytı bozmak için ileri çıktı ancak kimse Tolga'nın neden çıktığına anlam veremedi; kaleyi açınca da Rusescu'yu kaleye vurmak için cesaretlendirdi. Tolga, bu densiz ve dengesiz çıkışını skor 2-2 iken de yaptı; Ersan tehlikeyi önledi.

Gökhan Töre'yi hastalığı çok yormuş olacak ki; teknik direktör Şenol Güneş, Olcay'ı çıkartırken Kerim'e, Quaresma'yı çıkartırken de Necip'e şans tanıdı.

Dünkü maçın skoruna etki eden Beşiktaş'ın çalınmayan penaltısıydı. İlk yarının uzatmalarında Bilal Aziz'in eline çarpan top net penaltı. Top yakın mesafeden yere temas etse dahi Bilal elini gerektiğinden fazla açıyor. Kaleci kalesinde yok ve top Olcay'ın önünde kalacak; bu da 'net gol şansı' demek. Penaltı çalınsa sarı kartı olan Bilal'in ikinci sarıdan oyundan atılma ihtimali de doğacak. Beşiktaş kazanamasaydı; çalınmayan penaltı büyük sorun olacaktı.

Beşiktaş'ın karşısında oyunu kendi yarı sahasında kabullenmeyen, kontratak düşünmektense saldırmayı tercih eden bir Osmanlıspor vardı. Aksine Beşiktaş ise kaleye çok yakın olan savunması nedeniyle çoğu zaman oyunu ileriye yıkmakta sıkıntı yaşadı. Bursaspor maçında Oğuzhan, G.Saray derbisinde Gökhan Töre olduğu gibi dün de maçı koparan Sosa'ydı. Bu kez sahneye çıkan Arjantinli yıldız oldu.

Galatasaray ve Trabzonspor'dan 3'er puan alan Osmanlıspor'dan puan kaybı olasıydı; hakemin çalmadığı net penaltı; zor olan deplasmanı daha da zorlaştırdı. Beşiktaş yine de kazanmayı bildi. Zaten şampiyonluk yolunda asıl meziyet bunu başarabilmek.
#Sosa
#Trabzonspor
#Galatasaray
#Beşiktaş
8 yıl önce
Bu kez sahne Sosa'nın
Kara dinlilerle milletin savaşı
İnsanlığın Öldüğü Yer’den ibretlik fotoğraflar...
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm