|
Gol gelmeyince...

Karabükspor karşısında neredeyse 3 farklı bitecek bir ilk yarı golsüz sona erdi dün. İlk devrede yüzde 62"ye 38 topla oynama yüzdesinde ezici bir üstünlük sağlayan Beşiktaş, sahada sergilenen futbolda da bariz üstündü. Karabükspor orta sahasını çok çabuk geçtiler; Gökhan Töre, Fernandes, özellikle Oğuzhan"lı paslaşma trafiğiyle tehlikeli oldular. Ancak Beşiktaş"ın ataklarına yön veren ayaklar, her seferinde solda bomboş kalkan elleri görmedi ya da zamanında göremedi.

Ayrıca pas trafiğini iyi yöneten Beşiktaş"ta gol bölgesinde hep bir fazla hamle yapılması golün gelmesini engelleyen faktördü. Birinde Oğuzhan, birinde de Gökhan Töre kaleye vurmak yerine garantiye gitmeye çalışınca 5-6 Karabüklü başlarına üşüşüverdi. Oğuzhan"ın iki metre mesafede, kalecinin de olmadığı kale önünde topu dışarı vurması aşırı özgüvenin sonucuydu. Karabükspor ise göze hiç de hoş gelmeyen korner organizasyonlarında karambole gol aradı.

İkinci yarıda ise gol sesi çıkmaması ve topa hakim olmadaki Beşiktaş üstünlüğü dışında farklılıklar söz konusuydu. Siyah-beyazlılar, ilk yarıdaki kadar rakip ceza sahası civarında gözükemedi. Bunda Karabükspor"un oyun mantalitesini değiştirmesi rol oynadı. İlk yarıda dengesiz bir düzende, biraz daha kontrolsüz bir oyun sergileyen Tolunay Kafkas"ın takımı, ikinci yarıda daha kontrollü, kontratağa yönelik, kendi yarı sahasına gömülmüş bir görüntü çizdi. Böyle olunca da Beşiktaş"ın golü bulması zorlaştı; ilk yarıda göbekten rakibi delmeye çalışan Kartal, kanat organizasyonlarına yöneldi. Çıkana kadar Almeida, sonrasında da Eneramo, 3-4 Karabüklünün arasında kafaya çıkarak gol aradı.

Karabükspor"un organize tek bir pozisyonunu bile hatırlamıyorum. Tutunacak tek dalları sol ayağı son derece etkili İshak"ın kornerleriydi. Son anlarda İlhan Parlak"ın kaçırdığı net fırsat golle sonuçlansaydı; futbolun cilvesi olacaktı.

Evet Beşiktaş kazanabilirdi ancak kazanamadı. Gol gelmedikçe de her geçen saniyede oyundan düştü. İlk yarıda kaçanların faturası ağır oldu. Kötü oynanan maçları kazanmak büyük takım işidir ancak bir büyük takım da böyle bir maçta puan kaybetmemelidir.

10 yıl önce
Gol gelmeyince...
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler