|
Hafta iki, gol bir Quaresma ayıp etti
Beşiktaş için 'erken havaya girildi' demeyelim sonuçta 5 gollü galibiyetlerin yansıması her zaman şaşalı olur. Ancak Mersin İdmanyurdu galibiyeti bazı yanlışlara perde çekti. Akıcı oyun, bol pozisyon ve bol gollü galibiyet sonrası Beşiktaş'a methiyeler dizilirken biraz aceleci davranılmadı değil...

Mersin İdmanyurdu orta sahasını güle oynayan geçen Beşiktaş, özellikle M'bia ve Okay'lı Trabzonsporlu orta saha karşısında aynı etkinliği gösteremedi.

Eksik kalana kadar topla oynama yüzdesinde az da olsa üstünlük sağlayan Beşiktaş, ilk haftadaki gibi oyunu dikini oynamak yerine sağdan sola gezdirmek zorunda kaldı; bunun sebebi de Trabzonspor'un orta sahada kalabalık ve dirençli oluşuydu. Oğuzhan da Atiba'ya daha yakın oynayınca hücumda tahmin edilen zenginlik yaşanmadı.

İlk yarıda hücumdaki etkinliğini Yusuf Erdoğan'ın kanadından gösteren Trabzonspor, Quaresma'nın defansif anlamda sıfır çektiği gecede Motta'yı bordo-mavili takımın en etkili isimlerinden olan Yusuf ile her seferinde baş başa bıraktı. Yusuf da Motta karşısında sağ kanatta kol gezdi. Nitekim Trabzonspor'u öne geçiren golde de Yusuf imzası vardı.

Gelelim maçın kırılma anına... 57'de klasına yakışan bir gol atan Quaresma, (şansı da bir hayli yaver gitti) 3 dakika sonra laubali bir ikinci sarı kartla takımına ihanet etti. Hadi ambianstan sesi duymuyorsun, hadi Türkçe de bilmiyorsun, hakemin 'düdüğümü bekle' işaretini Olimpiyat'ın en ücra köşesinde taraftar bile görebilirken sen nasıl görmüyorsun. Ya da görüyorsun da niye kâle almıyorsun.

Bu karta tüm Beşiktaşlı taraftarlar üzüldü ancak en çok yüzü kızaran Başkan Fikret Orman oldu. Geçmişine rağmen kendisine güvenip, ders aldığını söyleyip Quaresma'yı takıma kazandıran Başkan Orman, herhalde kendini 'kandırılmış' hissediyordur. Quaresma, imza töreninde teşekkür ettiği Başkan Fikret Orman'a verdiği sözü, daha ikinci haftada çiğnedi. Hafta iki, gol bir... '3 yıl öncesinden bu yana hiçbir şey değişmemiş' demeye dilim varmıyor. Futbolda kırmızı kart olabilir, ama böyle olamaz, olmamalı...

Beşiktaş eksik kalınca ne oldu? Trabzonspor ikinci golü Beşiktaş 11 kişiyken de bulabilirdi ancak eksik Kartal, son anlarda rakibe üstünlük kuramadı; Gomez'in girmesi de fayda etmedi.
#Quaresma
#Trabzonspor
#beşiktaş
9 yıl önce
Hafta iki, gol bir Quaresma ayıp etti
Adamına ya da ülkesine göre muamele
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak