|
Heyecan olmadan olmaz
Maç öncesi Beşiktaş'ı marşlarla karşılayan, siyah-beyazlı taraftarlara da ekstra koltukla jest yapan Çaykur Rizespor'un, aynı misafirperverliği sahada skorer anlamda göstermeye pek niyeti yoktu ama kapasitesi sınırlıydı. 17 maçta 10 gollü Kweuke'nin yokluğunda hücum gücü yüzde 50 az olan Rizespor, Beşiktaş'ın aksayan sol tarafının ikramlarıyla eline geçen iki önemli gol şansını tepince, tüm senaryolar zaten sahada daha etkili olan Beşiktaş'ın lehine gerçekleşti.


Atağa çıkarken kaptırılan top ve akabinde ceza yayının hemen çevresinde kazanılan serbest vuruş, Sosa'nın klas sağ ayağıyla anlam kazanırken; erken sayılacak bir dakikada gelen bu gol, galibiyet yolunu daha da kestirdi.


Rize'nin hemen ardından kazandığı penaltıyı Deniz Kadah kaçırınca, bu durum Beşiktaş'ta moral açısından ikinci gol etkisi yaptı. Aynı oyuncunun direkten dönen topu da Rizespor'a maçı kafada bitirtti. Sonrası Kerim Frei-Oğuzhan resitali... Önce Gökhan Töre ardından da Quaresma'nın sakatlıklarıyla şans bulan Kerim Frei 'stepne' olmaktan çok daha fazlasını hak ettiğini gösterdi. Top ayağına çok yakışıyor, çok iyi de yapışıyor. Alabilene aşk olsun... Oğuzhan ile iyi bir ikili oldular. Şenol Güneş, Kerim'i çok daha fazla görecektir. 'Sezon sonuna kadar oynat, Gökhan Töre'yi de sezon sonunda gözün kapalı sat' nokta. Kerim Frei, biraz daha az bireysel oynamayı ve takım oyununa biraz daha meyilli olmayı öğrenirse tadından yenmez.


Olcay Şahan yetenek bakımından bir iki tık aşağıda kalıyor. Trabzonspor karşısında kanatlarda Q17-Kerim Frei, doğru deneme olacaktır.


Yetenek bakımından dedim çünkü Olcay'ın sahadaki hırsı ve mücadelesine diyecek yok Beşiktaş, dün attığının çok daha fazlasını kaçırdı. Birkaç maçta daha görmeye alıştığımız sahneydi bu. Evlere şenlik Rize orta sahası ve savunması sayesinde Beşiktaş'ın her atağı tehlikeli pozisyon oldu. Rakip savunmada risk almasına rağmen kaleni tehdit etmedikçe, skor farklı bir şekilde lehine sürdükçe, kaçan gollere 'takım bol pozisyona giriyor' şeklinde yaklaşılabilir. Ancak Eskişehir maçında olduğu gibi, stresli bir sondan daha fazlası da yaşanabilir. Sonra pişmanlığı büyük olur. Nitekim aynı sıkıntı dün de tekrar etti.


Heyecan olmadan olmaz.


Beşiktaş, Trabzonspor karşısında muhtemelen bu kadar fırsat bulamayacak. O nedenle pozisyonu gol yapma yüzdesi mutlak suretle artmalı.



#Beşiktaş
#Trabzonspor
#Çaykur Rizespor
8 yıl önce
Heyecan olmadan olmaz
Kara dinlilerle milletin savaşı
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?