|
İki hatada biten maç
Ligde Gaziantepspor maçını Fatih Terim Stadı'nda 14 bin kişi önünde oynayan, tribünler full dolunca da en itici gücünü arkasına alan siyah-beyazlılar, dün 5 bin 500 kişi karşısında (Fatih Terim'e orantılasak topu topu 100 kişi etkisi) oyuna bir türlü konsantre olamadı. İlk yarı düşük tempodaydı. Boyko'ya tek top gelmedi; oyunun hakimi gibi gözüken Beşiktaş da karambol golüyle öne geçti. Teknik direktör Şenol Güneş, her ne kadar maç sonunda '65 dakika oyunun tek hakimi bizdik' dese de bu durum alışılagelmiş pozisyon zenginliğine yansımadı.


İkinci yarıda ise aynı dakika içerisindeki iki hatayla maçın şekli değişti. İlki ofsaytı bozarak rakibini arkaya kaçıran Marcelo, diğeri serbest vuruşta kapattığı köşeden golü yiyen Boyko...


Futbolda en ağır fatura penaltı ve kırmızı karttır; Marcelo gol yememek adına kendisini feda etti ancak bu hareketin sonucu hem gol, hem de yarım saat 10 kişi oynamakla sonuçlandı.


Yediği gole kadar topu topu bir elin parmakları kadar topla buluşan, Olimpiyat'ın soğuğunda yeterince ısınamayan Boyko, ikinci golde de acemice kalesini boşalttı. İşin tuhaf yanı, ikinci yarıdaki geri dönüş için ne Beşiktaş kötü, ne de Torku Konyaspor iyi sinyaller veriyordu. 'Marcelo'nun atıldığı pozisyonda ofsayt yok' ve 'Olcay Şahan'ın ceza sahası içinde rakibini çekmesi penaltı ve kırmızı kart' görüşlerindeyim.


Beşiktaş teknik heyeti, lehlerinde çalınmayan düdükler için tepkili olabilir ancak 2. yarıdaki geri dönüşün sebebi, ne hakem, ne de rakip oyuncular sayın hocam... Evet iyi bir hakem yönetimi yoktu ancak Beşiktaş her maçı kazanacak diye bir kaide de yok. Dünkü futbol kazanmaya yetmezdi; yetmedi de...

#Gaziantepspor
#Fatih Terim
#Şenol Güneş
8 yıl önce
İki hatada biten maç
Hiçbir zaman hiçbir şey
Hazret-i Ömer ve Humus Valisi
Kara dinlilerle milletin savaşı
Yüksek faiz mi düşük faiz mi?
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi