|

YDS başvuru kılavuzu 2017 -YDS başvuru ücreti ne kadar? YDS başvuru işlemleri öğren

2017 YDS başvuru kılavuzunu ve YDS başvuru ücreti hakkındaki bilgileri haberimizden görebilirsiniz. ÖSYM tarafından 17 Eylül'de yapılacak olan Yabancı Dil Bİlgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvurularının nasıl yapıldığını açıklayan kılavuzu, sınav ücretinin hangi bankalara yatırıldığını ve detaylı anlatımı sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
22:01 - 26/07/2017 mercredi
Güncelleme: 22:05 - 26/07/2017 mercredi
Diğer
​YDS başvuru kılavuzu 2017 -YDS başvuru ücreti ne kadar? YDS başvuru işlemleri
​YDS başvuru kılavuzu 2017 -YDS başvuru ücreti ne kadar? YDS başvuru işlemleri

YDS başvuru kılavuzunu incelemek ve YDS sınav ücretini görmek için haberimize bakabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında 17 Eylül 2017 tarihinde düzenlenecek olan Yabancı Dil Bİlgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvuruları bugün başladı. YDS sınavına katılacak olan adaylar sınav ücretini, hangi bankalara yatırılacağını ve kılavuzda yer alan detaylı açıklamaları yazımızdan ulaşabilirler. İşte YDS hakkında merak edilen tüm detaylar ve başvuru işlemleri

için tıklayınız
için tıklayınız
SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 26 Temmuz-3 Ağustos 2017

SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 17 Eylül 2017, 10.00, 3 saat (180 dakika)

SINAV ÜCRETİ : 90,00 TL
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL

YDS Sonbahar Dönemi GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 16 Ağustos 2017 (Sınav ücreti aynı gün ödenir. Bu adaylar sınava Ankara’da alınır.)

YDS Sonbahar Dönemi GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ : 135,00 TL

DİKKAT! Kılavuzda yer alan ücretlerin dışında; yeniden şifre edinme, sonuçlara veya sorulara itiraz, belge çıkarma vb. nedenlerle, adaylardan alınacak diğer ücretler, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve ÖSYM’nin internet sayfasından kamuoyuna duyurulur. Başvuru merkezleri ve bankalar tarafından, kılavuzda ve ÖSYM’nin internet sayfasında belirtilen ücretlerin dışında herhangi bir işlem için adaylardan ücret talep edilemez. Başvurusunu yapmayan, başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaya aittir. Başvuru merkezleri tarafından başvurusunu tamamlayan adaydan sadece başvuru hizmeti ücreti alınır, başvuru esnasında fotoğraf ve şifre için ayrıca ücret alınmaz. Ücretlere KDV dâhildir.

BAŞVURU KOŞULLARI

Sınava; kadro karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel dâhil olmak üzere, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ve 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personel katılabilir. Ayrıca yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden YDS puanı istenen öğrenciler ve diğer adaylar da bu sınava katılabilir.

Yurt Dışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik'in değişik 7. maddesi gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurt dışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar ile diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli statüde çalışacak

a) Mütercim veya tercümanların işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında yabancı dil bilgilerinin asgari (B) düzeyinde,

b) Çözümleyici ve programcıların ise işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında İngilizce dil bilgilerinin asgari (D) düzeyinde olması gerekmektedir.

Bu nedenle, hâlen bu görevlerde çalışmakta olanlardan yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler ile söz konusu görevlerde çalışmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunmak isteyen fakülte veya yüksekokul mezunları da bu sınava katılabilirler.

Araştırma görevlisi seçme ve atama işlemlerinde yabancı dil yeterlik sınavı yerine YDS sonuçlarının kullanılması olanağı bulunduğundan, Yükseköğretim Kurulunun 16.4.1997 tarih ve 97.13.1034 sayılı kararı uyarınca lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir. Yükseköğretim Kurulu tarafından yurt dışında bir yükseköğretim programını bitirenlerin diploma denklik işlemlerinde Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği uyarınca YDS sonuçları kullanılabilecektir.

2.2. BAŞVURU İŞLEMİ

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda açıklanmıştır:

a) Kılavuz ve Aday Başvuru Formunun edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin
İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

b) Başvuruların nasıl yapılacağının belirlenmesi:

 Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar; başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

 Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklardır.

* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Başvuru merkezleri bilgisi ÖSYM’nin
İnternet adresinde yer almaktadır.

c)Aday Başvuru Formunun doldurulması: Adaylar bu kılavuzun 2.3. maddesini dikkatlice okuduktan sonra Aday Başvuru Formunu dolduracaklardır.

#YDS
#YDS başvuru kılavuzu
#ÖSYM
#YDS sınav ücreti
il y a 7 ans