|

YDS sonuçları açıklandı!

YDS sonuçları az önce açıklandı. ÖSYM tarafından düzenlenen YDS'de Arapça, Çinçe, İngilizce, Rusça gibi diller yer alıyor. Tezli Yüksek Lisans Öğrenimi yapmak isteyen, öğretim görevlisi ve akademisyen olmak isteyenler için büyük önem arz eden YDS sonuçları ÖSYM sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açıldı. ÖSYM giriş sayfası ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları sorgulama ekranı haberimizde. İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
16:00 - 20/04/2017 Perşembe
Diğer
​YDS sonuçları az önce açıklandı.
​YDS sonuçları az önce açıklandı.

2017 YDS sonuçları, YDS sonuçları, ÖSYM giriş, İlkbahar YDS sonuçları sorgulama ekranı haberimizde. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yılda 2 defa düzenlenen YDS sınavının ilki olan İlkbahar YDS 2 Nisan'da düzenlendi. Akademisyenlik yolunda eğitim çalışmalarına devam eden adayların YDS puanına ihtiyaçları bulunmaktadır. Arapça, İngilizce, Çince, Rusça, Portekizce, Farsça, Ermenice, İspanyolca gibi diller başta olmak üzere çok sayıda yabancı dil sınavı yapılmaktadır. Sınava giren adaylar, YDS sonuçlarını ÖSYM sitesine giriş yaparak, T.C. kimlik numarası ve şifre bilgileri girişi yaparak sorgulama yapabilirler.

YDS sonuçları için tıkla sorgula:
ÖSYM giriş için tıkla:

İçişleri müşavirinin bulunmadığı yerlerde görevlendirilecek İçişleri ataşeleri de müşavirin görev ve sorumluluklarını yerine getirecek.

- YDS'den 60 puan şartı

İçişleri müşaviri olarak atanacaklarda halihazırda geçici veya sürekli olarak altı ay ve daha uzun süre ile yurt dışında görev yapıyor olmamak şartı aranacak. Daha önce sürekli görevle yurt dışı teşkilatında görevlendirilmemiş olmak ile hakkında yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlardan dolayı adli soruşturma veya kovuşturma bulunmamak, aynı suçlar nedeniyle idari soruşturma yürütülüyor olmamak veya mahkumiyet kararı bulunmamak şartını taşıyanlar İçişleri müşaviri olarak atanabilecek. Görevlendirme için son beş yıl içerisinde YDS’den veya buna denkliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarının birisinden en az 60 puan almış olmak şartı da aranacak ancak Bakanlık önceden duyurmak suretiyle dil barajını belirleyeceği diller için düşürebilecek. Daha önceki yurt dışı görev veya eğitimlerden disiplinsizlik veya yetersizlik nedeniyle süresinden önce geri çekilmemiş olmak da aranan şartlar arasında. Emniyet hizmetleri sınıfından İçişleri müşaviri olarak atanacaklar için son üç yıl içinde, kademe ilerlemesinin durdurulması disiplin cezası almamış olmak, emniyet genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, polis akademisi başkanı, birinci hukuk müşaviri, daire başkanı, il emniyet müdürü unvanlarında görev yapıyor olmak veya birinci sınıf emniyet müdürü rütbesinde olmak şartları aranacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik hizmetlerinde ise sicil not ortalaması 90 ve üzerinde olmak, subaylarda kıdemli binbaşı, yarbay, albay, kıdemli albay; general ve amirallerde ise tuğgeneral-tümgeneral/tuğamiral-tümamiral rütbelerinde olmak şartlarını taşıyanlar arasında atama yapılacak.

Astsubaylardan atama yapılabilecek

İçişleri ataşesi olarak atanacaklarda ise son beş yıl içerisinde YDS’den veya buna denkliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarının birisinden en az C seviyesi puan almış olmak şartı aranacak. Emniyet hizmetleri sınıfından İçişleri ataşesi olarak atanacakların emniyet amiri, dördüncü, üçüncü veya ikinci sınıf emniyet müdürü rütbesinde olması gerekecek.

Jandarma ve Sahil Güvenlik hizmetleri sınıfından ise subaylarda yüzbaşı, kıdemli yüzbaşı, binbaşı; astsubaylarda ise astsubay başçavuş veya astsubay kıdemli başçavuş rütbelerinde olmak şartlarını taşıyanlar arasından atama yapılacak.

YDS ilkbahar dönemi, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinde gerçekleştirildi. YDS, ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere senede iki kez düzenleniyor.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul ediliyor.

ÖSYM giriş, ÖSYM YDS sonuçları, 2017 YDS sonuçları sorgulama sayfası haberimizde sizlerle paylaştık.

#ÖSYM giriş
#ÖSYM YDS sonuçları
#2017 YDS sonuçları​
#YDS sonuçları​
#ÖSYM
#Yabancı Dil Sınavı
#İngilizce
#Arapça
7 yıl önce