|

Kahvaltının artısı Namplus’ta

İstanbul’da çalışan insan kahvaltıyı ancak rüyasında görüyor. Hafta içi poğaçaya, hafta sonu da açık büfe kahvaltılara talim ediyoruz. Bu hafta kahvaltı anlayışımızı değiştirecek bir yere konuk oluyoruz: Namlıplus Mall Of İstanbul. Burası taptaze kahvaltılıkları ve servis kalitesiyle kahvaltının bütün artılarını topluyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 18:31 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul’da yaşayıp çalışıyorsanız kahvaltı sizin için bir ütopyadır. Haftanın beş günü işe giderken yenilen poğaçalar, simitler yüzünden obez bir nesil yetişiyor. Geri kalan haftanın iki günü de telafi. Kahvaltıyı diğer öğünlerden neden daha az önemsiyoruz? Neden kahvaltı hep geçiştirilen öğün oluyor? Akşamları yemek için buluşuyoruz da kahvaltı için neden bir araya gelemiyoruz sevdiklerimizle? Bu soruların birçok cevabı var. Civarda güzel kahvaltı hazırlayan bir yerin olmaması da bu cevaplardan biri. Bu hafta bütün kahvaltı çeşitleriyle herkesi cezbedecek bir mekana konuk oluyoruz: NamPlus by Namlı Karaköy. Bildiğimiz Karaköy’deki Namlı’nın başka bir şubesi olan Namplus Mall of İstanbul İkitelli’de hizmet veriyor, hem de ne hizmet. Namlı’dan artısı var eksiği yok. Mekanı üç ortak işletiyor. Namlı’nın namına yaraşır bir kahvaltı salonu. Üstelik sadece kahvaltı salonu da değil. Günün diğer öğünleri için de farklı yemek çeşitleri ve steak’ları oldukça meşhur Namplus’ın. Mekanın dekorasyonunun her detayıyla ayrı çalışılmış, belli. Girer girmez kendinizi modern bir atmosferin içinde buluyorsunuz. Namplus, sabahları neşeli kahvaltıların akşamları da romantik yemeklerin bir numaralı adresi olmayı fazlasıyla hak ediyor.


KAHVALTI KÜLTÜRÜ YOK

Kahvaltının artısı Namplus’ta. Hatay’ın meşhur ceviz reçeli, incir reçeli, Afyon’un kaymağı, Siirt Pervari’nin balı, zeytinler, yumurtalar, pastırmalar hepsi yöresine özgü ve oralardan getiriliyor. Kahvaltılıklar hem taze hem de lezzetli. Lezzeti ve kalitesini zaten Karaköy Namlı’dan az çok tahmin edebiliyorsunuz ama konsept ve hizmet anlamında Karaköy’den oldukça önde, Namplus. Artısı da zaten buradan geliyor. Otururken kendinizi Etiler’deymiş gibi hissediyorsunuz. Namplus’ta bir menü yok. Tabağınızı alıyor, şarküterinin önüne geliyorsunuz, tabağınıza istediğiniz kadar kahvaltılık alıyorsunuz. Herşey dilim üzerine, adet üzerine. Namplus, kahvaltı kültürüne yeni bir anlayış getirerek insanlara kahvaltıyı sevdirmeyi amaçlıyor. Başarıyor da. Sabahın erken saatlerinde açılan mekana civardan pek çok kişi geliyor.


Kalite tartışılmaz

Alışveriş merkezinin içinde olmaması Namplus’ın bir diğer artısı çünkü mağazaların açılış ve kapanış saatlerine uymak zorunda değiller. Hafta sonu oldukça yoğun geçiyor. Özellikle bölgeden çok gelen var. Bahçeşehir, Başakşehir, Ataköy, Halkalı gibi ilçelerden hafta sonları ailelerle dolup taşıyor. Hafta içiyse genellikle çalışanlar tercih ediyor. İkitelli çok fazla sirkülasyonun olduğu bir yer, yüzbine yakın konut var. Bu çevredeki insanların yirmi lira verip açık büfe kahvaltı yapmaya alıştığını söyleyebiliriz. Evet, Namplus belki piyasaya göre pahalı olabilir ama ürün kalitesi olarak on kat daha iyi. Doğrusu market ürünlerinden hazırlanmış bir kahvaltıyı çok rahatlıkla evde de hazırlayabilirsiniz. Evden çıkıp kahvaltıcıya geldiğinizin bir anlamı olmalı, öyle değil mi? Ne yediğinizi biliyor olmalısınız.

#kahvaltı
#Namplus
#karaköy kahvaltı
9 yıl önce