|

Yenibosna'daki terör saldırısı ile ilgili son durum

İstanbul Yenibosna'daki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan patlamanın faili Ekrem G'nin de aralarında bulunduğu 7 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Yeni Şafak
17:07 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:08 - 26/10/2016 Çarşamba
Diğer

Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 7 şüpheli, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi- Saldırı talimatını verdiği belirlenen terör örgütü PKK'nın yöneticileri Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan hakkında da yakalama kararı çıkarıldı



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.



Soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadeleri alınan 7 şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.



- Yakalama kararı çıkarıldı


Bu arada, soruşturma kapsamında savcılık, saldırının faili şüpheli Ekrem G'ye, terör örgütü PKK yöneticileri Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan tarafından talimat verildiğini tespit etti. Savcılık, bunun üzerine bu kişiler hakkında da yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.



Talebi değerlendiren nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, terör örgütü PKK yöneticileri Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.



Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi ve Askerlik Şubesi yakınında 6 Ekim'de meydana gelen patlamada 10 kişi yaralanmıştı. Olaya ilişkin 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.




#Yenibosna
#Terör saldırısı
7 yıl önce