|

Fatih’in rüyasını gençler de görmeli

Fatih’in İstanbul Rüyası kitabında gün gün fetihte olanları anlatan Yazar Talip Arışahin, Fatih’in sadece bir komutan değil, bir bilim ve devlet adamı da olduğuna dikkat çekiyor. Arışahin, “Siz de büyük düşünün, Fatih gibi önünüze büyük hedefler koyun” diyor.

Yeni Şafak
04:00 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 19:48 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İlk kıyılarına yerleşimin M.Ö. 7 yüzyıl önce başladığı İstanbul, büyük uygarlıkların kuruluşlarını, yıkılışlarını, debdebeli yaşamları, felaketleri, savaşları, acıları, depremleri gördü. Fatih Sultan Mehmet'in surlarına dayanmasıyla da sadece İstanbul için değil, tüm dünya için yeni bir çağ başladı. Damla Yayınları'ndan yayınlanan Fatih'in İstanbul Rüyası kitabı bu çağ değiştiren tarihi olayın öncesini ve fethin nasıl gerçekleştiğini anlatıyor. Çocuk ve gençlere yönelik yazdığı kitapları ile tanınan yazar Talip Arışahin, fethi ve Fatih'i gençlere anlatabilmek için bu kitabı kaleme almış.



FATİH 7 DİL BİLİYORDU


İstanbul'un fethini anlatan bir kitap yazma fikrinin ta ilkokul yıllarına dayandığını ifade eden Arışahin, fetih ruhunun her zaman kendisinde canlı kaldığını söylüyor. Arışahin, “İlkokulda İstanbul'un fethini anlatan bir şiir yarışmasında yazdığım şiirim derece aldı. Daha sonra yazdığım Masal Gibi İstanbul kitabımın başında da o şiirim vardır. Gençlerin Fatih Sultan Mehmet'i örnek almalarını ve ona özenmelerini arzu ettim. Okullarda yaptığım söyleşilerde de çocuklarla bu konuyu konuşurum. Onlar da Fatih gibi olmak istediklerini, onun gibi başarılı işler yapacaklarını söylerler. Fatih 7 dil biliyordu. Fatih gibi olmak için çok çalışıp ilimde, teknolojide, kültürde, sanatta yeni ufuklar açmak lazım. Öğrencilere örnek olsun diye bu kitabı yazdım” diyor.



50 YILIN BİRİKİMİ


Tarihi gerçekler gençlerin anlayabileceği bir sadelikle anlatılmış ve bir hikaye anlatırcasına akıcı bir dil kullanılmış Fatih'in İstanbul Rüyası'nda. Fetih öncesi Bizans İstanbul'unun durumu, fetih esnasında gün gün neler yaşandığı anlatılan kitapta tarihi kişilikler de unutulmamış. Fatih Sultan Mehmet'in ise ayrıntılı bir portresine yer verilmiş. Kitabı yazarken başta Prof. Halil İnalcık'ın kitapları olmak üzere, pek çok kaynaktan faydalandığını ifade eden Talip Arışahin, 50 yıldır İstanbul'da yaşadığını ve fethin geçtiği mekanları zaman içerisinde adım adım gezdiğini anlatıyor. Arışahin, “Sanki o günleri yaşayarak yazdım. Gençler hedeflenerek yazılan bir kitap bu ancak yetişkinlerin de okumaları faydalı olacaktır” diyor. Ecdadımızın kazandığı zaferleri, başarıları, kurdukları medeniyeti anlayıp sahip çıkmamız ve geliştirmemiz üzerine düşünmemiz gerektiğini ifade eden Arışahin, her yıl İstanbul'un fethi kutlanırken insanlarımızın bunu hissetmelerini


arzu ettiğini de söylüyor.


#FETİH RÜYASI
#Talip Arışahin
#Fatih
#İSTANBULUN FETHİ
9 yıl önce