|

Keçi sütü içmeden künefenin tadı olmaz

Kafelerde mantı, baklavacılarda bonfile, pastanelerde makarna yemeye alıştık. Ancak siz de lezzeti tek çeşit yiyeceklerin satıldığı mekanlarda arıyorsanız künefe yemek için kebapçı yerine Altın Damak Künefe''ye uğrayın.

Ramazan Bingöl
00:00 - 16/09/2012 Pazar
Güncelleme: 03:10 - 16/09/2012 Pazar
Yeni Şafak
Keçi sütü içmeden künefenin tadı olmaz
Keçi sütü içmeden künefenin tadı olmaz

Yeme içme kültürümüzle birlikte mekanlarda da son yıllarda ciddi bir değişim var. Mesela baklavacıda bonfile, pastanede makarna, hamburgercide kadayıf yemek mümkün. Bazı lokantalarda ise ürün yelpazesi o kadar genişliyor ki ne isterseniz bulabiliyorsunuz. Açıkçası buraların tatlıcı mı, lokanta mı pastane mi olduğu konusunda insanın kafası karışıveriyor. Ürün çeşitliliği olan işletmeler bazen güzel tutuyor bazen ise hiç tutmuyor ve kısa zamanda kapanıyorlar. Bazı yerler ise en iyi yapabildiği bir ürünü yaparak satışa sunuyor ve oldukça da iyi kazançlar elde ediyorlar. Örneğin çiğ köfteciler, ciğerciler, baklavacılar, künefeciler, dönerciler gibi işletmeler günden güne çoğalmaya devam ediyor. Bu mekanlardan biri de Küçükçekmece''de hizmet veren ve sadece künefe yiyebileceğiniz bir adres: Altın Damak Künefe. Geçenlerde yolumu bu mekana düşürdüm.

KÜNEFE YEMEDEN ÖNCE BİR BARDAK ILIK SÜT

Mekândan içeri girdiğimde beklentimin biraz üstünde bir dekorla karşılaştım. Gayet modern renklerle dizayn edilmiş mekanda künefe tezgahı hemen giriş kapısında yer alıyordu. Künefelerin hazırlık aşaması ve pişirilmesi her şey müşterilerin gözü önünde yapılıyor.

Gelen servis personeline tatlı ne var diye sorduğumda "sadece künefe" demesi oldukça hoşuma gitti. Kendime kaymaklı bir künefe söyledim. Künefeden önce masama getirdikleri ılık süt beni şaşırttı. Sebebini sorduğumda mideyi tatlıya hazırladığını ve bu sütün keçi sütü olduğunu sütü de özel olarak Çatalca''dan getirdiklerini söylediler. Sütü içerken tatlı ile ilgili bu kadar önemli bir ayrıntıyı bu güne kadar neden atladığımı düşündüm.

Adres:Yeşiloava Mah.Reyhan Cad. No:83 Küçükçekmece-İst.

Malzemeleri Hatay''dan..

Kaymaklı künefem geldiğinde görünüşü beni hayli iştahlandırdı. Nar gibi kızarmış, dumanı üstünde tüten künefeyi künefe tepsisisin de servise sunmuşlardı. Künefenin hası böyle yenirmiş.. Tadına baktığımda şerbetinin ve peynirinin kıvamı oldukça iyi hamuru da olması gerektiği gibi inceydi. Kullanılan malzemeleri sorduğumda Peynirin ve Künefe hamurunun Hatay''dan (Künefe''nin Başkentinden) geldiğini belirtiler.

Tatlını ye tepsiyi gönder

İsteyene Paket Künefe

Bu güzel künefeyi evinde ve ya işyerlerinde tatmak isteyenleri de düşünen işletme tek kişilik 4 kişilik ve 6 kişilik olarak özel tepsilerinde künefeleri paket servisi yapıyorlar. Künefeler yendikten sonrada tepsiler geri iade alıyorlar.


12 yıl önce