|

Yerel Haber: Giresun'da sel haberi

Yerel Haber: Giresun Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, ilk yapılan hasar tespit çalışmalarında ilçede etkili olan aşırı yağışın, en az 20 milyon liralık hasara yol açtığını belirtti.

Yeni Şafak
19:56 - 25/09/2016 Pazar
Güncelleme: 16:58 - 25/09/2016 Pazar
Diğer

Giresun Yerel Haber: Giresun Eynesil Belediye Başkanı Somuncuoğlu, yaptığı açıklamada, 21 Eylül Çarşamba günü Eynesil ilçesinde aşırı yağışın hasarlara yol açtığını söyledi. Yağış nedeniyle Topallı ve Dizgine derelerinin taştığını belirten Somuncuoğlu, kentin son yılların en büyük felaketi ile karşı karşıya kaldığını ifade etti. Somuncuoğlu, ilk yapılan hasar tespit çalışmalarında yağışın ilçede oluşturduğu hasarın en az 20 milyon lira olduğunu vurgulayarak, "Bu ilk tespit çalışmaları sonrası ortaya çıkan rakam. Hasar tespit çalışmaları halen sürüyor. Şu anda bizim de tahminlerimizin üzerinde bir hasar mevcut. Ortaya çıkan zarar rakamı her geçen gün daha da artmakta" dedi.



İlçede hayatın yeniden normale dönmesi için belediye olarak gece gündüz çalıştıklarını da işaret eden Somuncuoğlu, şunları kaydetti:



"Yağışın durmasının ardından ekiplerimizi seferber ettik. Kentte zarar çok ciddi boyutta. Hızla hasarların giderilmesine çalışıyoruz. Bir yandan çöken alt yapıyı yeniliyoruz, bir yandan da başta ulaşım sağlanamayan bölgelerdeki yollarımızı açıyoruz. Yine kent genelindeki hasar gören üst yapılarımızda yoğunlaşmış durumdayız. Bu sabahtan itibaren kent merkezine su vermeye başladık. En kısa zamanda 50 hanelik bölgedeki su irsaliye hattını da yenileyerek burada da sorunu gidereceğiz. Eynesil'de yavaş yavaş yaşam normale dönüyor. Tüm hasarın ortadan kaldırılması tabi zaman alacak."



Somuncuoğlu, dere taşkınları nedeniyle kentte hasar gören 12 hanenin boşaltıldığını da dile getirerek, buralarda yaşayanların yakınlarının yanına yerleştirildiğini sözlerine ekledi.



#Eynesil Belediye Başkanı
#Hasar
#Coşkun Somuncuoğlu
#Giresun haber
#Sel haberi
8 yıl önce