|

Güneysu, doğal mirasını keşfediyor

Başbakan Erdoğan''ın baba ocağı Güneysu, doğal mirasını keşfediyor. Güneysu Doğal Mirasını Keşfediyor projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceleyen Kaymakam Gökmen Çiçek, projenin ilçede turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Çiçek, ilçenin turizm sektöründen hak ettiği payı almasına yardımcı olacağını belirtti.

İha
00:00 - 2/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 2/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Güneysu, doğal mirasını keşfediyor
Güneysu, doğal mirasını keşfediyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ile birlikte ''Güneysu Doğal Mirasını Keşfediyor'' projesi kapsamında yapılan çalışmaları inceledi. DOKA tarafından desteklenen ve Güneysu Kaymakamlığı tarafından yürütülen, yörede turizme ivme kazandıracak olan Güneysu Çamlıca Köyü Arapdüzü Piknik ve Mesire Alanı''nda yapılan tesisleri ve yürüyüş parkuru çalışmalarını değerlendiren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Güneysu Kaymakamlığı tarafından yürütülen projenin övgüye değer, bölge ve bölge insanına katkı sağlayacak vizyon proje olduğunu söyledi. Kaldırım, "Yurt dışından turistlerin bölgemize çekilmesi ve ekonomik bir değer oluşturulması noktasında ciddi çalışmalarımız var. Arapdüzü projesi turizme çok ciddi katkı sağlayacak bir proje. Burada bir de şelalemiz var. Buranın cazibe merkezi haline getirilmesi ve turizmin ön plana çıkarılması ile turistlere hizmet verecek. Yapılan tesisler mükemmel, yürüyüş parkuru doğayla son derece uyumlu yapılmış. ''Piyasada değeri olmayan meta zayidir'' sözünden hareketle, siz bunu ekonomik değere dönüştüremezseniz var olan varlıklarınız anlam ifade etmez. Biz turizmi geliştirirken gelen turistlerden de ekonomik gelir elde etmek istiyoruz'' dedi.


40 MİLYON LİRA DESTEK VERDİK

''Turizm sektörü, Doğu Karadeniz Bölgesi için ciddi bir sorun olan göçe karşı kırsal kalkınmada önemli bir araca dönüştü'' diyen Genel Sekreter Kaldırım, ''Bölgesel kalkınmada önemli çalışmalar yapıyoruz. Ajans olarak şimdiye kadar turizme 40 milyon lira tutarında bir maddi destek verdik. Bunu çarpan etkisiyle düşündüğümüzde 100 milyon liraya yakın bir yatırım stoku oluştu. Bunun dışında bölgemizde turizm açısında ciddi özel sektör yatırımları başladı. Son yıllarda bölgemizde hızlı gelişen turizmin çeşitlendirilmesi ve bir yıla yayılması için bu tür projeler çok önemli. Turizm, özellikle kırsal bölgelerden şehir merkezlerine ve bizim bölgemizden de batıya doğru olan göçü önlemede önemli bir araç ve kırsalda yaşamını sürdüren insanımıza önemli ölçüde ekonomik katkı sağlıyor. Desteklediğimiz projelerin sonucunu almanın mutluluğu içerisindeyiz'' şeklinde konuştu. Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ise, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı''na verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, projenin Güneysu''da turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ve ilçenin turizm sektöründen hak ettiği payı almasına yardımcı olacağını söyledi.


10 yıl önce