|

İşçiler belediyeyi protesto etti

Ağrı Belediyesi'nde çalışan bazı işçiler, mahkemelerden doğan sözleşme ve maaş farkları ile mesailerinin ödenmediği gerekçesiyle belediyeyi protesto etti.

Yeni Şafak
20:21 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 19:20 - 30/06/2015 Salı
IHA

Ağrı Belediyesi'nde çalışan bazı işçiler, mahkemelerden doğan sözleşme ve maaş farkları ile mesailerinin ödenmediği gerekçesiyle belediyeyi protesto etti.


Ağrı Belediye binası önünde toplanan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup belediye çalışanı, mahkemelerden doğan sözleşme ve maaş farkları ile mesailerinin ödenmediğini iddia ederek belediyeyi protesto etti. Toplanan grup adına açıklama yapan DİSK Ağrı Şubesi Başkanı Ersin Erincik, "Ömrümüz zaten belediyelerin önünden geçti. Son 10 yıldır da yine belediyenin önündeydik. Gerçekten öfkeliyiz, kinimiz var, nefretimiz var ve isyanımız vardır. Her şeyden önce isyanımız insanidir. 1 Temmuz'da yeni yönetim seçildikten hemen sonra arkadaşlarımızın mahkemelerden doğan sözleşme, maaş farkları ve mesailerini oturup arkadaş hukuku üzerinden çözmeye çalıştık. Yargıtay'ın kararı ile verilen haklarımızın diyalogla, protokol ile biz bir cetvele bağladık. Çalışan arkadaşlarımızın faizleri ile birlikte 30 bin TL'nin üzerindeyken biz arkadaşlar olarak fedakarlık yaptık. Bunun yüzde 50 sini 60'ını belediyeye bağışladık. Avukatımız yüzde 50'nin üzerinden feragat etti. Var olan alacaklarımızı 10 eşit taksitle protokole bağladık ve ödenecekti. Üç taksit ödendikten, toplam 4 taksit ödenmedi. Önümüzdeki ayın 15'inde ikramiyemiz de vardır. Yani Sırrı Başkan il dışına çıktıktan sonra Ağrı Belediyesi'nde muhatap bulamıyoruz. Halk da, biz de muhatap bulamıyoruz. Mesai saatleri içerisinde kapılarını kilitliyorlar boş dönüyoruz. Şu anda da muhatap bulamıyoruz. Toplanmamızın amacı yetkililerin gelip bize açıklama yapmasını istiyoruz" dedi.


Erincik, açıklamasına şöyle devam etti:


"Şu anda 16 arkadaşımız iki aya yakın süredir kaçak çalıştırılıyor. Sigortaları yatırılmamıştır. Her bir taşeron arkadaşımızın ortalama, birer aylık ücretleri var içeride. İstediğimizde onu unutun diyorlar. Bizim bir tek talebimiz vardır. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu işlere saygı gösterin ve ücretlerimizi zamanında verin. Eğer belediye yönetiminin 5 kuruşu içeride varsa haklısınız siz de bekleyin. Fakat her birisi 5-6 taşeronun ücretini alıyor ama taşerona da 1 milyar 300'ün fazla olduğunu söylüyorlar. Ağrı Belediyesi işçileri yağmurdan kaçarken doluya yakalandılar. Bütün güzellikleri değerleri yaratanlar biz çalışanların yegane sermayemiz alın terimiz ve ücretimizdir. 20 yıllık işçilerin halen 6 aylık mesaileri ve mahkemelerde doğan 15 milyarın üzerinden alacakları vardır. Bunları talep ettiğimizde ajan oluyoruz, ayak bağı oluyoruz ve belediyeyi yıpratmış oluyoruz. Biz burada yetkililerden birisinin kalkıp bize somut bir açıklama yapmasını istiyoruz. Sırrı Başkan gittikten sonra Ağrı Belediyesi'nden açıklama bulamıyoruz."


Kalabalık basın açıklamasının ardından dağıldı.

#Ağrı
#İşçi
#protesto
#Ağrı Belediyesi
9 yıl önce