|

Proje üniversiteden destek belediyeden

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen ''Çorum için bir projem var'' adlı proje hayata geçti. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, Çorum''a katma değer oluşturup belediye ile birlikte kenti büyütüp geliştireceklerini belirtirken, Çorum Belediye Başkanı Külcü ise, ''Güçlü bir ülke olmak, geleceğe güvenle bakmak istiyorsak bilgi üretmek zorundayız'' dedi.

İha
00:00 - 24/08/2014 Pazar
Güncelleme: 12:50 - 24/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Proje üniversiteden destek belediyeden
Proje üniversiteden destek belediyeden

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi arasında yapılan işbirliği ile geliştirilen ''Çorum İçin Bir Projem'' adlı proje hayata geçti. Proje kapsamında Hitit Üniversitesi, belediyenin faaliyet alanına giren her türlü konuda akademik ve bilimsel yönden proje hazırlayacak, Çorum Belediyesi de hazırlanan projelere destek verecek. Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu''nda düzenlenen basın toplantısı ile proje kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan katıldı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite olarak AR-GE faaliyetlerine önem verdiklerini, bilimsel araştırma projelerini desteklediklerini, sonuç olarak da bir proje havuzu oluşturduklarını söyledi. Bilimsel araştırma projelerini önemsediklerini ve desteklediklerini, gelinen noktada bir proje havuzu oluşturulduğunu, daha kurumsal bir proje geliştirmek ve işbirliği yapmak adına ''Çorum İçin Bir Projem Var'' isimli yeni bir çalışmaya imza atacaklarını dile getiren Alkan, belediyenin uğraş alanına giren her türlü konuda bilimsel araştırmalar ve akademik bakış açısıyla belediyeye yardımcı olacaklarını, Çorum''u birlikte geliştirip büyüteceklerini açıkladı.

BELEDİYE-ÜNİVERSİTE AYNI DİLİ KONUŞACAK

Hitit Üniversitesi''nin geçmişte projeler için sadece 47 bin TL kaynak ayırdığını dile getiren Alkan, ''Bugün tek bir projeye 50 bin TL''ye kaynak aktaran bir konuma geldik. Bugüne kadar üniversite bünyemizde hazırlanan projelere 2.5 milyon TL kaynak ayırdık. Üniversiteler bilim üretilen yerlerdir. Bilgi üretmek yetmiyor bunu insanlığında hizmetine sunmalısınız. Biz proje üretmeye devam edeceğiz. Proje konusunda aslında belediye ile anlaşma yapmamıza bile gerek yok, çünkü zaten istediğimiz her konuda gereken desteği alıyoruz. Ancak daha kurumsal bir yapıda hareket etmek ve daha kurumsal bir proje havuzu oluşturmak istiyoruz. Aynı dili konuşacağız. Aynı masa etrafında toplanarak Çorum için katma değer üreteceğiz'' dedi.

'ÜNİVERSİTENİN FETRET DEVRİ KAPANDI'

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, dünyada güçlü bir ülke olmak, geleceğe güvenle bakmak istiyorsak, bilgi üretmek zorunda olduğumuzu söyledi. Geçmişte üniversitenin bir fetret devri yaşadığını ve Rektör Alkan''la birlikte bu devrin kapandığını dile getiren Başkan Külcü, kentte artık bütün sosyal aktivitelerin içerisinde yer alan bir üniversitenin olduğunu belirtti. Başkan Külcü, bu başarının Alkan ve vizyonundan kaynaklandığını belirtti. Üniversitelerin ne kadar açık olursa şehirlerinde üniversiteleri sahiplendiğine dikkat çeken Külcü, artık üniversitenin kampus alanı gibi bir sorunun olmadığına dikkat çekti.

10 yıl önce