|

T.C. MERSİN 6. İCRA DAİRESİ

.
00:00 - 29/06/2013 суббота
Güncelleme: 21:18 - 28/06/2013 пятница
Yeni Şafak
T.C. MERSİN 6. İCRA DAİRESİ
T.C. MERSİN 6. İCRA DAİRESİ

T.C. MERSİN 6. İCRA DAİRESİ

2013/273 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK. ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

Özellikleri: MERSİN İl, AKDENİZ İlçe, 1885 Parsel No, Adanalıoğlu/ Malaz Mahalle/Mevkii, Alacak konusu taşınmazın dosyasındaki belgelerden ve Akdeniz Tapu Müdürlüğünden alınan şifahi bilgiden; alacak konusu taşınmaz; Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Adanalıoğlu Köyü, 1885 nolu parselde kayıtlı, tarla vasıflı, 5.250 m2 yüzölçümlü taşınmaz olup; tamamı Şakir oğlu Levent Onal adına kayıtlı olduğu belirlenmiştir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığından alınan şifahi bilgiden; anılan parselin 1 /25.000 ölçekli Nazım İmar planı kapsamında Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar olarak planlanmış bölge içerisinde kaldığı, Alacak konusu taşınmaz Mersin Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, Akdeniz Belediyesi görev alanında kalmaktadır. Anılan parsel, kadastral parsel olup; parselin etrafında sera türü tarımsal faaliyetler yapılmakta, taşınmaz; Adanalıoğlu Mahallesi merkezinin yaklaşık 1950 metre güney batısında yer almaktadır. Söz konusu taşınmaz üzerinde yüksek sera bulunmakta, taşınmaz belediyenin alt yapı hizmetlerinden faydalanmamakta, ulaşım özel araçlarla yapılmaktadır. Değerlemesi yapılan taşınmaz kadastro parseli olup; arazinin çıplak zemin değerlemesinde, taşınmazın özelliği, bulunduğu yer ve çevresi, konumu, imar durumu, ulaşımı yanında değere etki edecek diğer içsel ve dışsal unsurlar ile emlak komisyoncuları ve çevrede yaptığımız araştırmalarda dikkate alındığında, taşınmazın arazi çıplak zemin değerinin 30 TL/ m2 olduğu, toplam arazi değerinin 5.250 m2x 30 TL/ m2= 157.500 TL (Yüz elli yedi bin beş yüz Türk Lirası) olduğu kanaatine varılmıştır.

Adresi: Akdeniz İlçesi, Adanalıoğlu Mahallesi, Karanfil sokak devamında konumlanmış

Yüzölçümü: 5.250 m2

Arsa Payı: 5250m2 tam

İmar Durumu: Akdeniz Belediye Başkanlığından alınan şifahi bilgiden ise, uygulama imar planı bulunmadığı bilgisi alınmıştır..

Kıymeti: 157.500,00 TL

KDV Oranı: %18

Kaydındaki Şerhler: Tapu Kaydı gibidir

1. Satış Günü: 06/09/2013 günü 11:00- 11:10 arası

2. Satış Günü: 01/10/2013 günü 11:00-11:10 arası

Satış Yeri: Yeni Adalet Sarayı 6.İcra Müdürlüğü - MERSİN

Satış şartları:

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada isteki bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanh alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden Ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/273 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

(İİK m. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.

B:39019 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr''de


11 лет назад