|

T.C. UŞAK 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

00:00 - 8/06/2012 Cuma
Güncelleme: 21:47 - 7/06/2012 Perşembe
Yeni Şafak
T.C. UŞAK 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. UŞAK 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. UŞAK 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

DOSYA NO: 2011/3383 Esas

GAYRİMENKULUN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: Uşak ili Merkez İlçesi Dağyenice

Köyü Karacalar Mevkii 107 Ada 03 Parsel noda kayıtlı 9.680,00 m2 miktarlı tarla vasfındaki taşınmaz.

TAŞINMAZIN MUHAMMEN BEDELİ :162.681,00 TL.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU: Mücavir alan dışındadır.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU: Borçlunun hissesi tamdır. Taşınmaz, kumlu-tınlı bünyeli ortalama %6-7 meyilli, tuzluluk ve alkalilik problemleri olmayan orta etli verim yeteneği iyi. Batısından Dağdemirler Köyü yoluna cepheli. Bu köyün yerleşim birimine yakın. Elektrik, su gibi alt yapı hizmetlerinden faydalanır. İçerisinde kıymetine etki edecek 2-4 yıllık,tanesi ortalama 6.500,00 TL. değerinde her biri 280 m2 ebatında demir çatılı ve gövdeli, üzeri naylon örtülü 4 adet sera,ortalama 100 m2 kargir tek katlı bir adet ev,evin temel-, betonarme, duvarları tuğla, kapısı ve penceresi ahşap,3 oda, 1 mutfak, wc ve banyodan ibarettir. Islak zeminleri ve tabanı beton, mutfak tezgahları ve dolapları basit üst tabla betonu yok, çatısı ahşap ve kiremit örtülü, yaklaşık 10 yıllıktır. Ayrıca ortalama 150 m. Derinliğinde müştemilatı ile beraber sanayi ceryanı ile çalışan 1 adet 13.000.00 TL. değerinde çakma derin su kuyusu, yaşları 3-11 yaş arası değişen karışık cinste kiraz ağırlıklı tanesi 75.00 TL. değerinde 195 adet meyve ağaçları bulunan yer altı suyuyla motopompla sulanabilen 2.sınıf tarım arazisidir.

SATIŞ ŞARTLARI: 1- Uşak ili Merkez İlçesi Dağyenice Köyü Karacalar Mevkii 107 Ada 03 Parsel noda kayıtlı 9.680,00 m2 miktarlı tarla vasfındaki taşınmazın birinci açık artırmasının 16.07.2012 günü saat 13:30 ile 13:35 arasında Uşak 4.İcra Müdürlüğü nün bulunduğu: Belediye İşhanı K:2 Baro Odası Önü-UŞAK adresinde açık artırma suretiyle yapılmasına, bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklar varsa, alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunmasına. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahüdü baki kalmak şartı ile,26.07.2012 günü birinci açık artırmanın yapıldığı aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılmasına. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse en çok artıranın taahüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilmesine. Şu kadar ki, artırma bedeli malın muhammen bedelinin % 40 nı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve payların paylaştıran masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde Türk Lirası ile pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para ve Türk Lirası iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale Damga Vergisi,ödeme gününde yürürlükte olan oranda KDV,Tapu alım harcı ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarına dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha soma ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ile kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri müteselsilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı, temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Alacağa mahsuben ihalenin yapılması halinde veya satış bedelinin İİK. 138. md. Cümlesinde ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda, alakadarların satışı takip ederek İİK. 142. md. göre itirazları olanın bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri ilanen tebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başka bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları, satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması durumunda ve adresleri bilinmeyen tüm ilgililere de tebligat yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

İİK. 126 Md. (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B:36277 www.bik.gov.tr

Resmi İlanlar www.ilan.gov.tr'de

12 yıl önce