|

YGS ve LYS kalkacak mı? Yeni sistem mi geliyor?

YGS ve LYS sınavları kalkacak mı? Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yaptığı açıklamada Üniversite giriş sınavlarıyla ilgili çalışmaların olduğunu ifade etti. Peki YGS ve LYS kaldırılacak mı? İşte son gelişmeler.

Yeni Şafak
01:09 - 20/09/2017 الأربعاء
Güncelleme: 01:22 - 20/09/2017 الأربعاء
Diğer
​YGS ve LYS kalkacak mı? Yeni sistem mi gelecek?
​YGS ve LYS kalkacak mı? Yeni sistem mi gelecek?
YGS ve LYS sınavları kalkacak mı?
Son dakika gelişmesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite giriş sınav sistemleriyle ilgili önemli açıklamada bulundu.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavlarının kaldırılması konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam AB görüşmeleri ardından yapmış olduğu '
Üniversite giriş sistemi
yle ilgili çalışmalar var
' ifadelerinin ardından YGS ve LYS'nin kaldırılıp kaldırılmayacağı merak edilmeye başlandı.

Geçtiğimiz gün 8. sınıflara yönelik düzenlenen TEOG sisteminin kaldırılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üniversiteye giriş sınavlarıyla da ilgili çalışmalar var ifadesi, akıllara YGS ve LYS'nin de kaldırılabileceğini getirdi.

YGS ve LYS sınavlarıyla ilgili alınmış resmi bir karar yok. Üniversite giriş sınavları hakkında resmi açıklamalar gelmeye devam ettiğinde, sayfamızdan sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

#YGS
#LYS
#Üniversite giriş sınavları
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
٪d سنوات قبل