|

Yıldırım’da su kesintisi-Bursa yerel haber

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde su kesintisi yapılacak. BUSKİ'den yapılan açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:17 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:20 - 13/12/2017 Çarşamba
IHA
Yıldırım’da su kesintisi
Yıldırım’da su kesintisi
Bursa
’nın
Yıldırım
ilçesinde
su kesintisi
yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar sebebiyle Samanlı, Yiğitler, Değirmenönü, Akçağlayan, Demetevler, Bağlaraltı, Maltepe, Mevlana, Esenevler, Fidyekızık, Vatan, Yunus Emre, Kazım Karabekir, Vakıf, Şirinevler, Arabayatağı ve Karapınar mahalleleri ile civarında 14 Aralık Perşembe ile 14 Ocak Pazar tarihleri ve 08.00 ile 18.00 saatleri arasında zaman zaman su kesintisi yapılacak.
BUSKİ'ye yatırım bütçesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirilen BUSKİ Genel Kurulu’nda, BUSKİ’nin 2018 yılı bütçesi, 962 milyon TL olarak belirlendi. Bütçenin yaklaşık yüzde 40’ına tekabül eden 354 milyon TL’lik kısmı yatırımlara ayrıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 3. oturumu ile BUSKİ Genel Müdürlüğü Genel Kurul Toplantısı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başkanlığında, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa’mız büyüyen yapısıyla geleceğe hızla koşuyor. Yaptığımız çalışmaları daha iyiye taşımalıyız. Her arkadaşımızın katkısı var. Büyükşehir Belediyesi olarak doğumdan ölüme kadar var olan bir kurumuz. Çalışmalarımızı yaparken ortak aklı kullanmaya önem verelim. Ekibimizle yaptığımız revizyonlarla da mümkün olduğu kadar, bu şehrin menfaatine olacak şekilde adımlarımızı atacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasının ardından BUSKİ’nin 2018 yılı bütçesi oylamaya sunuldu. Oylama sonrası, kurumun gider bütçesi 962 milyon TL, gelir bütçesi ise 1 milyar 180 bin TL olarak belirlendi.

Bütçenin yaklaşık yüzde 40’ına tekabül eden 354 milyon TL’lik kısmı yatırımlara ayrılırken, yatırım bütçesinin 63 milyon 100 bin TL’lik dilimi içme suyu, 75 milyon 922 bin TL’lik dilimi de kanalizasyon hattı imalatına ayrıldı. 354 milyon TL’lik yatırım bütçesinin 114 milyon 200 bin TL’lik dilimi ise arıtma tesisleri inşaatına tahsis edildi.

#Bursa
#Yıldırım
#Su kesintisi
#BUSKİ
6 yıl önce
default-profile-img