|

Yıllara meydan okuyan panayır - Eskişehir haber

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde 1958 yılından bugüne kadar geleneksel olarak devam eden panayıra vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yeni Şafak
16:38 - 1/10/2016 Saturday
Güncelleme: 13:39 - 1/10/2016 Saturday
Diğer

Sarıcakaya Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve yaklaşık 2 kilometrelik alana kurulan panayırda elektronikten giyime, yöresel ürünlerden eğlenceye kadar her şey mevcut. Geçmişten gelen kültürel değerlerin de yansıtıldığı panayırda vatandaşlar, yoğun geçen yılın yorgunluğunu atarken aynı zamanda eksikliklerini de giderme imkanı buluyor.


Esnafların da yoğun ilgi gösterdiği 58 yıllık gelenek hakkında bilgi veren Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, panayıra çevre ilçelerden de vatandaşların katıldığını belirtti. 3 gün süren programda vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladığını ifade eden Güler, “1958'den bu yana geleneksel halde devam eden ve ilçemizde yaşayan insanların ihtiyaçlarını gidermek adına kurulan ticari anlamda bir panayır. Tabi panayırımızın geleneksel olması ve buraya ihtiyaç sahibi olarak sadece halkımızın değil Nallıhan, Göynük ve Mihalgazi'nin mahallelerinden de vatandaşlarımızı buraya ücretsiz olarak taşıyoruz. Burada yoğun tarımdan yorulan ve bunalan insanlarımız rahatlayacak bir ortama kavuşurken hem alışverişlerini yapıyorlar hem de streslerini atıyorlar. Panayırımızda giyimden yemeğe, elektronikten eğlenceye tüm sektörler var. İlçemizde 365 günün yorgunluğunu 3 günde atıyoruz" dedi.



“Panayırımızın artık ulusal konuma gelmesi gerekiyor"

Panayırlarının ilerleyen yıllarda da devam edeceğini aktaran Başkan Güler, “Geleneksel panayırımız yıllardır devam etmiş ve hiç aksatılmamış. Biz de belediye başkanı olduktan sonra bu gelenekselliğe bir nokta koyamazdık. Belediye imkanlarımızla ne gerekiyorsa yaptık ve devam ettirerek geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Diğer ilçedeki vatandaşlarımızı da buraya taşıyoruz. Geleneksel panayırımızın artık yerellikten ulusal ve uluslararası bir konuma gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ilçemiz artık kabuğunu kırması gerekiyor. İlçemizin isminin hem ilimize hem de ülkemize duyurulması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

#Eskişehir
#Yenice
#Panayır
7 years ago
default-profile-img