|

Direnen medyanın kalbi...

FETÖ mensubu hain askerler 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri darbe kalkışması ile ülkemizin geleceğine saldırırken Yeni Şafak dik duruşundan asla taviz vermedi. Darbe kalkışmasını ilk duyuran gazete Yeni Şafak, ilk televizyon kanalı da TVNET oldu.

Yeni Şafak
15:46 - 15/07/2017 Saturday
Güncelleme: 17:38 - 15/07/2017 Saturday
Yeni Şafak
Darbe kalkışmasını ilk duyuran gazete Yeni Şafak, ilk televizyon kanalı da TVNET oldu.
Darbe kalkışmasını ilk duyuran gazete Yeni Şafak, ilk televizyon kanalı da TVNET oldu.

FETÖ’nün ülkemize yönelik hain planları karşısında ülkesinin ve milletinin yanında yer alan Yeni Şafak 17-25 Aralık darbe girişimlerinden bu yana paralel yapının gerçek niyetini sürekli sorguladı ve uluslararası alanda kimlerle işbirliği yaptıklarının üzerine gitti. İçeride ise FETÖ’nün medya, yargı, bürokrasi ve TSK içindeki mensuplarının ülkenin aleyhine giriştikleri faaliyetleri gündeme getirdi. Özellikle darbeden önceki son üç ayda TSK’daki FETÖ yapılanması ile ilgili haberleri üst üste yayınlayan Yeni Şafak, ordu içerisindeki FETÖcüleri gündeme getiren ilk gazetelerden biri oldu. Yeni Şafak’ın 14 Temmuz’daki manşeti de “TSK bile pes etti” şeklindeydi ve bu darbenin arkasında FETÖ’nün olduğunun anlaşılmasında çok şey ifade etti.

DİK DURUŞUNDAN TAVİZ VERMEDİ

FETÖ mensubu hain askerler 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri darbe kalkışması ile ülkemizin geleceğine saldırırken Yeni Şafak dik duruşundan asla taviz vermedi. Darbe kalkışmasını ilk duyuran gazete Yeni Şafak, ilk televizyon kanalı da TVNET oldu. 15 Temmuz gecesi Türkiye’deki birçok medya organı gibi dik duruşundan taviz vermeden, darbecilerin hain girişimlerini haber yapan Yeni Şafak, FETÖ’ye ve onun destekçilerine karşı milletinin yanında yer aldı. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer siyasetçilerin darbe karşısındaki çağrılarının halka doğru bir şekilde ulaşması için mücadele etti.

KARANLIKTA ÇALIŞILDI

İlk gece tıpkı TRT ve CNN Türk gibi Yeni Şafak gazetesi binası da darbecilerin hedefi oldu. Binamızın üzerinden alçak uçuşlarla sonik patlamalar gerçekleştiren darbeciler, bu patlamalarla binamızın camlarının kırılmasına neden oldu. Gazetemizde korku ve panik oluşturmak isteyen darbecilerin bu girişimlerine rağmen, Yeni Şafak çalışanları tüm perdeleri kapatıp, ışıkları söndürerek gazetecilik yapmaya devam etti.


Facebook sansürüyledarbeye alt yapı hazırlığı

Yeni Şafak’ın darbe gecesi gösterdiği direniş aslında çok önceden tahmin ediliyordu. Kısa bir süre önce Facebook ilginç bir karara imza atarak Yeni Şafak’ın 10 milyon takipçili sayfasını kapattı. Bu ilginç sansürün sebebi 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında Yeni Şafak’ın ve web sitesinin üstlendiği rolün verileriyle daha iyi anlaşılacaktı. Ancak henüz 15 Temmuz’a varmadan zaten Facebook’un amacı da birFETÖcünün ağzından kaçırmasıyla deşifre oldu. Facebook Türkiye ofisi Yeni Şafak’a ‘bizi aradan çıkardılar’ açıklamasından sonra Facebook yöneticisi Nick Wrenn ‘Sayfalarınızı açacağız ama 100 bin civarında takipçiniz olacak’ beyanında bulununca Yeni Şafak ekibi konunun sıradan bir teknik mesele olmadığını da anlamıştı. Konunun kamuoyuna duyurulmasının ardından meselenin FETÖ’nün Mayıs’ta beklediği darbe için hazırlık olduğunu yazdığımızda ise tüm FETÖ hesapları birden bire ortaya çıkarak bu tesbiti itibarsızlaştırma çabasına girişti. Tam da bu sırada kafasını çıkaran FETÖcülerden biri de Twitter’daki FETÖ’cü hesaplardan “sencer” oldu. Söz konusu hesap twitter adresinde Facebook’ın içinden aldığı bilgileri paylaştı. Sadece Yeni Şafak ve Facebook arasında bilinen teknik bilgileri yazan ve aleni FETÖcü olarak bilinen “Sencer abi” olarak anılan hesap, Yeni Şafak ekibinin detayı farketmesiyle önce paylaşımlarını sildi sonra da çok etkin olan hesabını kapatarak kayıplara karıştı. Darbe gecesi rakamları bu operasyonun amacını da net olarak ortaya koydu.



#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
#Sosyal Medya
7 years ago