|

İki devlet bir milletiz

Katar halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına olan sevgisi her geçen gün daha da artıyor. Bu zor günlerinde Türkiye’nin desteği Katar halkına güç veriyor. Katarlılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’ı ziyaretini dört gözle bekliyorlar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 09:08 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
İki devlet bir milletiz
İki devlet bir milletiz
Shamma al Subei – Katar

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve Katar’a uygulanan haksız abluka ve iki kardeş ülkenin yaşadıkları bu talihsiz olaylar karşısında birbirlerine sundukları samimi destek Katar ve Türk halklarının birbirine daha da yakınlaşmasını sağladı. Katarlılar her fırsatta Türkiye’ye ve Türk halkına yanlarında olmalarından dolayı müteşekkir olduklarını ifade ediyorlar.

Bilindiği üzere Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn 5 Haziran’da yaptıkları ortak bir açıklama ile Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Adı geçen ülkeler hava sahalarını Katar’a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar’a abluka uygulayan Arap ülkeleri, ambargoyu kaldırmak için Doha yönetimine 13 maddelik bir liste sunmuştu. Katar kendisine sunulan 13 maddelik listeyi uygulanması mümkün olmadığı ve Katar’ın egemenliğine müdahale manasına geldiği gerekçesiyle reddetti.

SAMİMİ DOSTLUĞU GÖRDÜK

Krizin başladığı andan itibaren Katar’a desteğini ilk açıklayan ve daima Katar’ın yanında olacağını ifade eden ülke Türkiye oldu. Türkiye bununla da yetinmeyerek Katar’a asker göndererek Katar’a olan dostluğunda ne kadar samimi olduğunu göstermiş oldu.

Krizin hemen ertesi günü Katar'daki süpermarketlerde Türk ürünleri raflardaki yerini aldı ve Katarlılar Türk ürünlerini oldukça beğeniyorlar. Görünen o ki iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliği büyümeye ve güçlenmeye devam edecek.

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani’nin önceki günkü Türkiye ziyaretinde biraraya geldiği mevkidaşı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi “Kardeşler arasındaki şu andaki bu mevcut atmosferin yine kardeşçe ortadan kalkmasını istiyoruz, diliyoruz ve destekliyoruz” diyerek krizin bir an önce sona ermesi gerektiğini tekrarladı.

Bu arada Katar halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına olan sevgisi her geçen gün daha da artıyor. Bu zor günlerinde Türkiye’nin desteği Katar halkına güç veriyor. Katarlılar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’ı ziyaretini dört gözle bekliyorlar. Bu kriz döneminde daha da perçinlenen Katar – Türkiye dostluğu “İki devlet bir millet” ifadesinde yerini buluyor.

#Katar
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce
default-profile-img