|

Zenmate nedir ve nasıl kullanılır? Zenmate giriş ve indirme işlemi

Zenmate nedir ve nasıl kullanılır? işte merak edilen bu soruları haberimizden görebilirsiniz. Zenmate programını indirdikten sonra giriş yaparak yasaklı sitelere ulaşılabiliyor. Google Chrome'un Web mağazasından indirilebilen Zenmate ile ilgili tüm detayları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:49 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:09 - 25/08/2016 Perşembe
Diğer

Zenmate nedir? Zenmate nasıl kullanılır? Kullanıcılar bu sorunun yanıtını merak ediyor. Özellikle yasaklanan sitelere ve erişim sorunu yaşanan platformlarda Zenmate gibi programlar kullanılarak giriş yapılabiliyor. Zenmate'i kısaca açıklamak gerekirse, internet sitelerine kimliğinizi gizleyerek erişmenizi sağlayan bir yazılımdır. Bu programı tarayıcınıza eklenti olarak yükleyebilir ve sitelere giriş yapabilirsiniz. İşte detaylı açıklamalar.



mek için tıkla



ZenMate Nedir?


ZenMate, web sitelerine güvenli ve anonim şekilde (kimliğiniz gizlenmiş) şekilde kolayca erişmenizi sağlayan bir yazılımdır. VPN ve Proxy ikilisi üzerine kurulmuştur. ZenMate internet tarayıcınıza eklenti olarak kurulur. Bir web sitesine erişmek istediğinizde erişmek istediğiniz web sitesi ZenMate sunucularına iletilir. Bu ZenMate sunucuları erişmek istediğiniz sitedeki verileri size servis eder.



Zenmate Nasıl Kullanılır?


Eklentiyi tabi ki ilk olarak bilgisayarınıza kurmanız gerekiyor. Öncelikle Google Chrome mağazasına girmeniz gerekiyor ve buradan eklentiyi aratarak bulmanız lazım. Karşınıza çıkan eklenti sayfasında “Ücretsiz" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.



Çok kısa bir süre sonra eklentinin bilgisayarınıza indirilmesi tamamlanacaktır ve bu işlemden sonra karşınıza çıkacak olan pencere üzerinde “Ekle" seçeneğini tıklamalısınız.



Tıkladıktan sonra eklentinin artık tarayıcınıza kurulmuş olması gerek. Kurulum işlemleriniz tamamlanır tamamlanmaz, e-posta adresiniz ile kayıt olmanız gerekiyor. Çünkü kayıt işlemi olmadan Zenmate aktif hale gelmektedir ve kendi hesabınıza tanımlayacağınız Zenmate eklentinizin olması güvenliğiniz için de gerekli olanlardan bir tanesidir. İlgili yere e-posta adresinizi girdikten sonra “Get secured now" butonunu kullanarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.



Kayıt işleminizi tamamladığınız da mavi bir ekran açılacak ve burada yer alan parolanızı iyi not etmeniz gerekiyor. Çünkü daha sonra bu e-posta adresiyle eklentiyi başka tarayıcılarınıza ya da bilgisayarlarınıza eklediğiniz zaman çalışması için bu parola sorulacaktır. Tabi ki saklama işlemini güvenli parola saklama programlarında ya da kendi hafızanız da gerçekleştirmelisiniz.



Açılan mavi ekranda “Got it" butonuna da tıkladığınızda artık tüm işlemler tamamlanmış olacaktır. Bu noktadan sonra proxy'iniz net olarak aktif duruma gelmiştir ve hiç zorlanmadan engelli ve yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda bulunan tarayıcınızın sağ üst köşesinde ki Zenmate eklenti ikonuna tıklar iseniz bir eklenti penceresi açılacaktır ve bu her şeyin tamamlanmış ve yolunda olduğunu gösteriyor. Bu eklentiyi kullanmak istemez iseniz, Proxy'i kapatmak için sağ alt köşede yer alan “Sign out" seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır.



Kullandığınız proxy ülkenizi değiştirme ihtiyacı hissediyorsanız, ortada yer alan proxy ülkesi sekmesine tıklayabilir ve burada karşınıza çıkan ülkeler listesi arasından seçim yaparak değiştirebilirsiniz. “Choose" butonuna basarak ülke seçimini gerçekleştirmiş olacaksınız. Uygulamanın sorunsuz ve üstün performanslı bir şekilde çalıştığını da eklemeye gerek duymuyoruz çünkü denediğiniz de buna siz karar vereceksiniz ve göreceksiniz.



Eklentimiz Zenmate vekil sunucu mantığı ile çalışmaktadır. Bilgisayarınızdan bir web sitesine ulaşmak istediğinizde tarayıcınızın adres satırına ulaşmak istediğiniz sitenin adresini yazmanız yeterlidir. Eklentimiz Zenmate bu isteği alır ve erişmek istediğiniz web sitesine ulaşır. Web sitesinden gelen verileri size ulaştırır. Bu işlem uygulanır iken tüm verileriniz şifrelenir.



VPN uygulaması olarak neden Zenmate'i tercih etmeliyiz?



Öncelikle söylemeliyiz ki Zenmate, VPN uygulamaları arasında en başarılısı değil hatta bir liste yapıldığında ilk sıralarda Zenmate'i göremeyebiliriz. Profesyonel internet kullanıcıları için ücretli, daha hızlı ve kimliğinizi gizleyebilen VPN uygulamaları mevcut. Ancak giriş ve orta seviyedeki internet kullanıcıları için Zenmate basit, pratik ve ücretsiz bir çözüm. Eğer daha kaliteli bir hizmet istiyorsanız Zenmate Premium satın alabiliyorsunuz ama sadece erişemediğiniz sitelere kolaylıkla erişmek istiyorsanız bu hizmete ihtiyacınız yok. Zenmate Premium hizmetinin de profesyonel kullanıcılara hitap ettiği söylenebilir.




Zenmate bizi internette görünmez yapar mı?


Hayır, Zenmate kullandığınızda internette görünmez olduğunuzu düşünmemelisiniz. Zenmate uygulaması sadece sizi sahte bir kimlikle farklı bir ülkeden bağlanır gibi engellenen sitelere sokabilir ancak Zenmate kimliğinizi tamamen gizlemez. Yani Zenmate açıkken eğer bir bilişim suçu işlerseniz elbette yeriniz tespit edilebilir ve suça göre bir ceza-i yaptırımla karşılaşırsınız.




Zenmate nedir? Zenmate uygulaması nasıl kullanılır? gibi soruların yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İnternet kullanıcılarının en büyük problemlerinden biri de erişim güçlüğü çekilen sitelere giriş yapmaktır. Bunun için geliştirilen yazılımlardan biri de Zenmate'dir. Bu uygulamanın nedir ve nasıl kullanılır? sorularının yanıtını, indirme işlemlerini ve daha fazlasını haberimizden görebilirsiniz.


#Zenmate
#Zenmate nedir
#Zenmate nasıl kullanılır
#Zenmate indir
8 yıl önce