|
6’lı masada 300 bin dolar alan döviz fırsatçısı lider Kılıçdaroğlu mu; para kaynağı yasal mı?

Üstelik CHP lideri Kılıçdaroğlu döviz fırsatçılığı yaparken dövizini bankada bozdurmamış iş adamı olan eski bir milletvekili arkadaşını arayarak koruması kanalıyla elden yüklü miktarda döviz almıştı. Kılıçdaroğlu’nun döviz alışverişini banka kanalıyla yapması gerekirken döviz alışverişini elden yapması paranın kaynağının yasal olup olmadığı konusunda şüphe doğurmuştu. CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı ve milletvekili Mehmet Sevigen, Kılıçdaroğlu’nun Başkan Erdoğan’ı ve o dönemin Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı suçlayarak Merkez Bankası’nın döviz rezervi 128 milyar doları ne yaptın Erdoğan, kime verdin şeklindeki hadsiz açıklamalarla suçlarken yüklü miktarda usulsüz ve hukuk dışı döviz alışını da örtme gayesini gütmüştür sanırım. Eski CHP Milletvekili Sevigen aylar önce 6’lı masa liderlerinden birinin yüklü miktarda döviz aldığını açıklamış, kendisi bu konuda açıklama yapmazsa bu liderin ismini kendim açıklayacağım, demişti.

ÜLKE KILIÇDAROĞLU’NUN UMURUNDA MI?

“Ülkenin ihtiyacının olduğu bir dönemde, Cumhurbaşkanının ‘döviz bozdurun’ çağrısını yaptığı fakirin fukaranın parasını bozdurduğu bir dönemde bir genel başkan çıkıyor, koruma müdürüyle çanta gönderip döviz alır mı? Ben hırsızlık yaptığını ima etmiyorum. Vicdanlı bir siyaset adamı ülkenin bu kadar zor durumda olduğu bir dönemde, ülke benim umurumda değil diyor. Önce kendini düşünen biri ülkeyi nasıl yönetecek? İçlerinden bir tanesi hepimizi şaibe altında bırakıyorsun demedi. Çıkıp kendisi açıklasın. Bu ülkeyi kime emanet edeceğini bu millet bilsin.”

KILIÇDAROĞLU’NUN 128 MİLYAR DOLAR YALANI TESCİLLENDİ: BERAT ALBAYRAK’A TAZMİNAT ÖDEYECEKLER

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın vekili Av. İsa Sinan Göktaş, ‘128 milyar dolar’ yalanı nedeniyle CHP’nin tazminat ödemeye mahkum edildiğini duyurdu. Göktaş yaptığı açıklamada, “Yakın siyasi tarihin en büyük iftirası ‘128 milyar dolar yalanını’ konu alan dava hakkında Türk mahkemeleri nihai kararını vermiştir. Davalı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sn. Berat Albayrak’a attığı iftiralar nedeniyle tazminat ödemeye mahkum olduğunu kamuoyuna bildiririz” dedi. Tazminat miktarının 60 bin lira olduğu ve Albayrak’ın bu parayı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na bağışlayacağı açıklandı.

MUHALEFET İTTİFAKI ADAYININ CUMHURBAŞKANLIĞINI KAZANMASI DURUMUNDA TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRACAK İLK KAOS PLANI UYGULANACAK

2018 Temmuz ayından bu yana yapılan bütün atama kararları iptal edilecek, ikinci kararname ile hazır olan 9 bin kişilik atama listesi uygulanacak.

6’lı masa Cumhurbaşkanı adayını 10’uncu kez toplanmalarına rağmen seçemedi ama iktidar rüyaları gören muhalefet ittifakının en önemli kozu Batı’nın desteği ve AK Parti’nin uzun süren iktidarından milletin bıktığına yönelik algı operasyonları. Halihazırda 2023 seçimlerini kazanmaları neredeyse imkansız ama diyelim ki kazara da olsa iktidara gelecek olurlarsa Türkiye’yi ciddi bir yönetim kaosu bekliyor. Zira bu kesimden iyi haber alan bazı yazarlara göre ilk olarak MİT, Genelkurmay’dan Kuvvet Komutanlarına, Valilerden Emniyet Müdürlerine çok üst düzey büyük kıyım ve çarpık kadrolaşma Türkiye’nin kaderi yapılacak.

Yeni cumhurbaşkanı muhalefetten seçilirse o gece geldiğinde bir numaralı kararname ile 2018 Temmuz ayıdan bu yana yapılan bütün atama kararları iptal edilecek. Çıkarılacak İkinci kararnamede; bir numaralı kararname ile iptal edilen atamalar nedeniyle boşalan kadrolara önceden isimleri belirlenen 9 bin kişi atanacak.

Dikkat edilirse 6’lı masa liderleri bugüne kadar ortaya attıkları yönetim sistemleri konusunda kendilerini destekleyen medya da dahi alay konusu olmuşlardı. Ancak muhalefetin Cumhurbaşkanlığını kazanması gerçekleşirse ki inşallah olmaz Türkiye’nin hızla yeni bir müdahale ile karşı karşıya kalması kuvvetle muhtemeldir. EYT’liler, devlet-millet iş birliği içinde ev arsa ve iş yerlerine talip olan milyonlar çeşitli algı operasyonları ile kışkırtılabileceklerdir. Devletin asli kadrolarının zaman zaman değiştirilmeleri doğaldır. Ancak devlet içinde 9 bin personelin aynı anda görevden alınıp yerlerine atanacak kişilerin en azından görevlerinde acemi olması dışında FETÖ ve PKK iltisaklı olma ihtimallerini göz ardı edemeyiz. Eğer bu iddia doğruysa bu değişim ve kimlerin değişeceği konusu 6’lı masayı fersah fersah aşar. İnşallah ABD ve Batı kaynaklı bir senaryo değildir.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#6'lı Masa
#FETÖ
1 yıl önce
6’lı masada 300 bin dolar alan döviz fırsatçısı lider Kılıçdaroğlu mu; para kaynağı yasal mı?
‘1 gün savaşı’…
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...