|
Akşener’in CHP’ye destek vermesinde Biden yanlısı Denge ve Denetleme Ağı mı etkili oldu

26 Eylül 2022 tarihli köşe yazımızda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “HDP’yi PKK yanında konumlandırıyoruz” açıklamalarını unutarak FETÖ ve HDPKK destekli CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu dolaylı olarak Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak desteklediğini manidar bularak eleştirmiştik. Zira Akşener Kılıçdaroğlu ile olarak yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu’na neden destek verdiğini uzun uzun anlatmış, vefa borcu olduğunu belirtmiş. İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti’ye 15 milletvekili göndererek seçime girmesini sağlamasını “Ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme, ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim” sözleri kamuoyunda Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek olarak yorumlanmıştı. Her ne kadar Akşener’in direkt olarak bu yönde bir açıklaması olmamışsa da dolaylı bir destek söz konusuydu. Bir siyasi parti liderinin CHP üzerinden FETÖ ve HDPKK terör örgütlerine destek vermesi şüphesiz kendisinin veya parti organlarının tasarrufudur. Ancak geçmişte 28 Şubat sürecinde vesayet odaklarına karşı verdiğimiz mücadelede Başkan Erdoğan’ın da bir süre önce açıkça belirttiği gibi milli ve yerli bir duruş sergileyen Akşener’in yanlış anlaşıldığını varsayarak FETÖ ve HDPKK terör örgütleri ile içli dışlı ilişkiler içine girmiş Kılıçdaroğlu’nu desteklememesi ve bu yanlıştan yol yakınken dönmesi bana göre elzemdir. Zira yanlıştan dönülmemesi halinde bu leke ömür boyu kendisi ve yakınlarını takip edecektir. Aksi takdirde Akşener’in iki üç gün önce HDPKK terör örgütünü medyada kıyasıya eleştirirken ani bir dönüşle CHP ve iltisaklı olduğu terör örgütlerine verdiği desteğin araştırılması da zorunludur

DENGE VE DENETLEME AĞI VE AKŞENER BİDEN İLİŞKİSİ?

İyi Parti’nin bir dönem Medya ve Propagandadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı’nı yapmış olan Adem Taşkaya, partide üst görevlerde bulunan birçok kişinin ABD Kongresi tarafından fonlanan

“Denge ve Denetleme Ağı” ile bağlantılı olduğunu söyleyerek partisinden ayrılmıştı. Yine İYİ Parti’den ayrılarak AK Parti saflarına katılan Milletvekili İsmail OK, A Haber’de katıldığı yayında ABD’nin desteklediği kişilerin İYİ Parti içerisinde üst düzey görevlere getirildiğini ifade etti. İYİ Parti kurulurken yerli ve mili olma konusunda çok iddialı yola çıktıklarını ancak 2019’un Ağustos başında yapılan kongrede, partinin kuruluş aşamasında bulunmayan, ‘Denge Denetleme Ağı’nda görev yapmış, Türkiye ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşenlerin arasında bulunan bir kişinin İYİ Parti’nin üst kademelerine getirildiğini iddia etmiş “Bu kişi bizim muhatabımız değil. Başta ABD olmak üzere emperyalist güçler tarafından desteklenen, dışardan fonlanan adına ‘Denge Denetleme Ağı’ denen bir dernek kuruldu. Birçok ülkenin milletvekilleri dahi görüşemezken bu dernek Biden ile görüşebiliyor. Kısacası bu dernekte sözcülük yapan bir kişi İYİ Parti’nin yönetimine geldi, ardından Meral Akşener tarafından başkanlık divanına atandı. Bunlar her yere sızabilir ancak bir partinin genel başkanı bunları bilerek atıyorsa işte orda bir soru işareti vardır. İşte bu süreçte yaşananlar sonrası biz isyan bayrağını açtık.” demişti.

ABD’NİN FONLADIĞI MEDYA KURULUŞLARI TÜRKİYE’NİN ÖZGÜVENİNE SALDIRIYOR

ABD başta olmak üzere dış güçlerin fonladığı medya kuruluşlarına uzmanlardan sert tepki gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin özgüvenine, yapabilme kapasitesine saldırarak itibarsızlaştırma peşindeler.

Türkiye’ye Almanya’dan, Fransa’dan, İngiltere’den, Hollanda’dan bakıldığında büyük bölgesel hatta küresel bir güç olma yolundaki ülkemizi “Türkiye süper güç olamazmış. Türkiye bölgesel güç değil” yönündeki asparagas saçma sapan delillerle aşağılamaya çalışan Fondaş gazetecilerin ihaneti artık bardağı taşırdı sanırım. Yine aynı şekilde SİHA ve İHA’lar SİDA’lar vs. üretiliyor, bu konuda dünyada ilk 3’e girmişiz bir de bakıyoruz ki itibarsızlaştırmak için ‘Katil drone’ veya ‘Markette de satılıyor’ ihanetini öne süren CHP’nin üst düzey yöneticileri hakkında bir işlem yapabiliyor muyuz? Karadeniz’de Mavi Vatan’da doğalgaz buluyoruz, bölgenin kaderini değiştiriyoruz, yüz yıl sonra Kuzey Afrika’ya gidiyorsunuz, yüz yıl sonra Kafkaslar’a dönüyorsunuz, 30 yıldır Karabağ’da çözülmeyen sorunu çözüyorsunuz, Libya’da birçok ülkenin arkasında durduğu darbeci Hafter’i bertaraf ediyorsunuz, Doğu Akdeniz’de haklarınızı koruyorsunuz bunları dahi itibarsızlaştırmaya çalışan yabancı ülkelerden fonlanan medya grupları hakkında gerekli yasal işlemlerin acilen yapılması ülkemizin ulusal güvenliği ile yakından ilgili sanırım.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ OLUŞTURDUK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, başkanlık bünyesinde Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kurulduğunu ve merkez koordinatörü olarak İdris Kardaş’ın atandığını duyurdu. Bu konuda engin tecrübe ve birikimi ile tanıdığımız İdris Kardaş’a Türkiye’nin ulusal güvenliği ile yakından ilgili bu önemli görevinde başarılar diliyorum.

#İyi Parti
#HDP
#Meral Akşener
#FETÖ
2 yıl önce
Akşener’in CHP’ye destek vermesinde Biden yanlısı Denge ve Denetleme Ağı mı etkili oldu
"Mısır"da Osmanlı dönemi 1952"ye kadar sürdü"
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...