|
Biz HDP ile hiç ittifak yapmadık ki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlarken ‘Millet ittifakından teklif gelirse Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini açıklamış. Cumhur ittifakını oluşturan milletvekilleri hakkında hoş olmayan subjektif ima ve iddialarda bulunan Kılıçdaroğlu Millet ittifakında demokrasi kültürünü devreye sokarak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday yöntemi ve diğer konularda değerlendirme yaparak bir karara varabileceklerini belirtmişti. Cumhurbaşkanlığı için bir adayda olması gereken kriterleri de kendine göre açıklayan Kılıçdaroğlu çok önemli iki kriteri unutmuş “Yerli ve milli olmak. Yalan söylememek” Kılıçdaroğlu, Ruhat Mengi’nin “HDP ile ittifak söz konusu mu” sorusuna, “Biz HDP ile hiç ittifak yapmadık ki. Sadece İYİ Parti ve Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak yaptık, aynı ittifakla yola devam edeceğiz. Zaten HDP de açıklama yaptı “İttifak gibi bir arayışımız yok” dediler. İktidar bizi farklı bir alanda konuşlandırmak istiyor, bu iftiralar daha önce de atılmıştı ama halk yerel seçimde dersi verdi, “Ben bunlara inanmıyorum”. Şeklinde kuyruklu yalanlar söyleyebilmişti.

CHP VE İYİ PARTİ GİZLİ İTTİFAKI ÖRTMEYE ÇALIŞTI AMA!

31 Mart ve 24 Haziran tarihlerinde Türkiye’de gerçekleştirilen yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti, HDP ile yapılan ittifakı her ne kadar gizlemeye çalışsa da bu konuda HDP’den açık bir şekilde ittifak yapıldığına dair deşifre mesajlar gelmeye devam ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Biz, kimseye mecbur ve mahkum değiliz. Ama bu ülkede eğer demokrasinin gelişmesini istiyorsanız işte o zaman HDP’sini ve Kürtleri esas almak zorundasınız. Hiç kimse HDP’yi kolay lokma olarak görmesin. Geçmişte özellikle son seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya’da desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette önemli ve kıymetliydi. Ancak bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden aynı tavrı beklemesin. Aynı tavrı göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir” demişti. Görüldüğü gibi PKK/HDP ile Millet İttifakı’nın oluşturduğu gizli ittifakı deşifre eden PKK/HDP terör örgütünün ta kendisi. Kılıçdaroğlu’nun suçladığı ve iftira attığı iktidar çevreleri değil. PKK/HDP ile ittifak kurup 24 Haziran’da İstanbul’da ikinci kez yapılan seçimlerde İmamoğlu AK Parti adayına karşı 800 bin civarında farkı PKK/HDP oyları ile almadı mı? CHP ve İYİ Parti neden PKK/HDP terör örgütü ile ittifak yaptıklarını gizliyorlar. Zira hala Türkiye ve Suriye’de verdiğimiz şehitler nedeni ile Türk milletinin tepkilerinden korkuyorlar. Onlar için en önemlisi de bu tepkilerin Millet İttifakı oylarını menfi şekilde etkilemesi sanırım.

İkinci konu ise Millet İttifakını oluşturan partilerin PKK/HDP, FETÖ ve DHKP/C ile iltisaklı olmaları nedeniyle milli ve yerli olma vasfını yitirmiş olmalarıdır. Millet ittifakının PKK/HDP sevgisi veya oy yalakalığı bu partilerin gözlerini bir ihanet mutabakatı hazırlayacak döndürmüş .

PKK/HDP, CHP, İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ’NDEN ORTAK ANAYASA ÇALIŞMASI

Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti,PKK/HDP ve Saadet Partisi’nin 2018’de ortak anayasa çalışması yaptığı İyi Parti milletvekili Ümit Özdağ tarafından iddia edilmişti. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere Millet İttifakını oluşturan liderler böyle bir çalışma olmadığını iddia etseler de Kılıçdaroğlu 2 Haziran 2018’de Cumhuriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin Anayasa değişikliğinde hangi ilkelerde uzlaşabileceğinin çalışması yapıldı. Bu çalışmayı yapanların başında İbrahim Kaboğlu vardı. Bu ilkeler çerçevesinde Anayasa çalışması yapılacak. Üç aşağı beş yukarı bir mutabakat metni şu anda elimizde var” dediği ortaya çıkmıştı. PKK/HDP’nin de katılımı ile Millet İttifakı tarafından hazırlanan mutabakat belgesi İddialara göre tam bir “ihanet belgesi” görünümünde! Öyle ki; HDP ile yapılan Anayasa taslağında, Anayasanın değiştirilmesi ve değiştirilmesinin teklif dahi edilmesi 4.Madde ile yasak olan 2. ve 3. Maddesi değiştirilmiş. Bazı iddialar göre bu taslak açık bir PKK Anayasası. Ne diyelim Allah akıl fikir ihsan eylesin!!!

#HDP
#PKK
#Millet İttifakı
#CHP
#İYİ Parti
3 yıl önce
Biz HDP ile hiç ittifak yapmadık ki
Kültürün iktidarı ve başka şeyler
Alkışlarla...
Bir Osmanlı efendisi
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru