|
CHP’li Kuşoğlu’nun‘Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır tehdidi demokratik bir girişim mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu parti yönetimi ve milletvekillerinden 8’li masada konuşulan konular hakkında "değerlendirme yapılmaması" talimatı verilmişti. Parti Sözcüsü Faik Öztrak da konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, '8’li masa' ve onu meydana getiren partilerin sayın genel başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur" dedi. Ancak bu uyarılar 8’inci masaya geliyor gelmekte olan depremi engellemede geç kalmıştı. Zira CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu resti çekti ve bombayı 8’li masaya koydu. Kuşoğlu’na göre Altılı Masa’dan Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa Altılı Masanın dağılması kesindi.

KUŞOĞLU’NUN ALTILİ MASA’DA ÇATLAK YOK PKK/HDP SORUNU YOK YALANI

"Altılı Masada çatlak yok ancak birbirine zıt siyasi zihniyetler buluştu. Çok özel bir durum" diyen Bülent Kuşoğlu, şu iddialarda bulundu: ‘’ 8’li masanın PKK/HDP sorunu yok, masada yoklar. 8’li masa niye HDP’ye bakanlık versin ki? İktidar olmak isteyen 8’li masa. Ancak iktidar manipülasyon yapıyor. CHP, HDP’den uzaklaşsa iktidar onlarla yakınlaşacak. Son dönemde 8’li masaya zarar vermek için tehdit, şantaj, para ile birçok kişi kullanılmaya çalışılıyor.’’

KILIÇDAROĞLU PKK/HDP TERÖR ÖRGÜTÜ İLE GÖRÜŞTÜKLERİNİ AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Kuşoğlu’nun sözlerini yalanlayarak PKK/HDP terör örgütü ile görüştüklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu,8’li masada bazı partilerin PKK/HDP terör örgütü ile temas halinde olduğunu ifade ederek, "Biz bütün partilerle görüşüyoruz. Biz bütün partilerle görüşen tek partiyiz. Çünkü tarihin bize yüklediği bir Misyon var ifadelerini kullanmıştı. "Gerçek anlamda demokrasinin gelmesi için kendi kuruluş süreci içinde mücadele eden partiyiz." açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok partili hayata geçtiğimizde Demokrat Parti kazanmıştır, İnönü anahtarı teslim edip yürüyerek gitmiştir. Bir parti sürekli iktidarda nasıl kalırım diye özel arayışın içine giriyorsa demokrasiye inanmıyor demektir." 8’li masada Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması halinde masanın dağılacağı tehdidi gerçek anlamda demokrasinin gelmesi için mücadele ettiklerini iddia eden Kılıçdaroğlu’nun doğru söylemediğini ortaya koyuyor sanırım.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZGÜR ÖZEL HDP’YE BAKANLIK VERİLMEMESİ ‘’TÜRKİYE’NİN İÇ HUZURUNA BİR DARBEDİR

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel‘den de, PKK/HDP’ye bakanlık verilebilir sözlerine destek geldi. Özel, İYİ Parti’nin tutumunun yanlış olduğunu, HDP’ye bakanlık verilmemesini skandal cümlelerle “Türkiye’nin iç huzuruna bir darbe” olarak değerlendiren Özel, CHP olarak PKK/HDP’nin oylarına talip olduklarını da bildirdi. PKK/HDP’ye oy veren seçmeni ikinci sınıf seçmen olarak görüp, ‘Onlar oy veremez, oy verseler de bakan seçemezler’ iddiasını dayatmak doğrudan Türkiye’nin iç huzuruna vurulmuş bir darbedir. Biz CHP olarak PKK/HDP’ye oy veren seçmenlerden oy talep edeceğiz sözleri CHP’nin PKK/HDP terör örgütü ile 2023 seçimlerine birlikte girme irade ve kararlığını ortaya koyması CHP’nin bu teröristlerin şehit ettiği askerlerimizi ve yakınlarını göz ardı ettiğinin açık işaretlerini taşıyor.

CHP-İYİ PARTİ ARASINDA PKK/HDP ÇATLAĞI MI? İYİ PARTİ PKK/ HDP KONUSUNDA SAMİMİ Mİ?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bir televizyon kanalında katıldığı programda, ‘HDP’ye elbette bakanlık verilebilir demişti. ’İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP’li Tekin’e çok sert çıktı, “İYİ Parti’nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın “Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız.” beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? PKK’ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz. Sözleri üzerine Meral Akşener de apar topar bir yayına katıldı ve Tekin’in sözlerine tepki gösterdi. Akşener, Tekin’in ifadelerinin bireysel olmadığını, partisinin görüşlerini aktardığını söyledi. Ağıralioğlu, aynı gün bir yayına daha katılarak, ‘Biz HDP’nin olduğu masada olmayız’ diyerek resti çekti. Ancak Kılıçdaroğlu,8’li masada bazı partilerin PKK/HDP terör örgütü ile temas halinde olduğunu ifade etmesi bu partinin İyi parti olduğu hususunu akıllara getiriyor. Geçmişte İYİ Partinin PKK/HDP ile ilişkileri bu konuda zaman zaman gelgitler yaşanması İYİ Partinin samimiyetinin sorgulanmasına neden oluyor. İYİ Parti milletvekili Yavuz Ali Ağıralioğlu’nun açıklamalarında PKK terör örgütü ile HDP terör örgütünü ayrı tutması PKK’ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz sözleri şüphesiz kendi fikri. Ancak PKK ve HDP terör örgütünün kuruluşunda HDP terör örgütünün TBMM içine özellikle Emperyalist Amerika tarafından provokatif amaçlarla sokulduğu bilinen bir gerçek.

8’li masa her an dağılma aşamasında sanırım. Özellikle 8’li masada dışarıdan bir ortak aday belirlenmesi konusunda birtakım gelişmelerin olduğu muhakkak ki Kılıçdaroğlu’na yakın bir kişi olan Kuşoğlu 8’li masayı dağıtma pahasına parti genel başkanlarını tehdit ederek dışarıdan bir aday atanmasına engel olmaya çalışmaktadırlar. Ancak korkunun ecele faydası yok!

#Kılıçdaroğlu
#CHP
#PKK/HDP
2 yıl önce
CHP’li Kuşoğlu’nun‘Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır tehdidi demokratik bir girişim mi?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi