|
Fırat’ın doğusunda ABD şemsiyesi altında de facto Kürt devleti mi yoksa terörist devlet mi?

Eğer ABD’nin eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu veya 5’inci kol faaliyetleri içinde değilse Fırat’ın doğusunda PKK/PYD-YPG terör örgütünün rejime bağlı özerk yönetimden de facto bir Kürt devletine evrileceğini iddia etmiş. Hakikaten büyük bir iddiada bulunmuş. Bu yazılanları doğru kabul edersek demek ki ABD-Rusya ve Esad rejimi ile bu konuda bir anlaşmaya varılmış. Bu anlaşma aynı zamanda Amerika’nın Doğu Suriye’den ayrılmayacağının işaretlerini de taşıyormuş. Amerika ile Rusya arasında uzun zamandan bu yana Suriye’nin geleceği konusunda görüşmeler yapıldığına yönelik şimdilik asparagas mahiyette olduğunu düşündüğümüz haberler sosyal medya ve fonlanmış medyada dolaşıma sokuluyor. Büyük bir ihtimalle Türkiye ile Rusya’nın arasını açmaya yönelik bir çalışma yapılıyor. Aksi bile olsa Trump’un Aralık-2018 yılında Amerika’nın Suriye’deki askerlerini geri çekeceği açıklaması sonrasında yaşanan önemli gelişmeleri hatırlamamız elzem diye düşünüyorum.

ABD VE TÜRKİYE FIRAT’IN DOĞUSU’NDA SAVAŞACAK MI?

ABD/PKK ittifakının Suriye kuzeyindeki korsan kantonları birleştirme projesine, son 17 kilometre kala Fırat Kalkanı Harekâtı ile ‘dur’ diyen Türkiye, Ortadoğu’nun en büyük terör merkezine dönüşen Afrin’i de Zeytin Dalı ile temizlemesinin ardından bölgedeki en kritik hamleye hazırlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve SMDK’nın müşterek yapacağı 3. operasyon, Suriye iç savaşı ve DEAŞ aparatını kullanarak PKK’ya alan açan ABD ve destekçilerine 550 kilometrelik sınır şeridinde en büyük darbe olacak. Suriye ve Irak’la toplam 911 kilometrelik sınır hattına sahip olan Türkiye, güney sınırlarında ülkemizin bekasını tehdit eden terör yapılanmasını tümüyle yok etmek için Fırat’ın doğusuna operasyon yapacağı kararını en yetkili ağızdan açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içerisinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır‘’ demişti.

Bu açıklamadan yalnızca 1 gün sonra gece Irak’ın kuzeyinde teröristler tarafından üs ve geçiş bölgesi olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgeleri F-16’lar tarafından vuruldu. Karacak Dağı, ünlü ‘36. Paralel’ üzerindeki Mahmur Kampı’na yakın konumuyla ve Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk gibi Türkiye sınırına yakın kampların dağıtıldığı, Kandil Dağı’nın güvenli olmaktan çıkarıldığı bir ortamda bölücü terörist örgüt için yeni Kandil yapılanmasının merkezi olma özelliği taşıyordu. Hava harekatında teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve depolar yerle bir edildi. Harekatla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkilileri “Bu harekat teröre darbe, terör destekçilerine bir mesajdır” açıklamasıyla şüphesiz PKK/YPG bölücü terör örgütüne ve hamisi ABD’ye açık bir uyarıda bulunarak Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyonda Türkiye’nin ne kadar kararlı olduğunun işaretlerini vermişlerdi. Amerika’nın açıkça destekleyip eğittiği ve ortağı olan PKK/YPG terör örgütü Suriye topraklarının neredeyse yüzde 30’una denk gelen bu bölgede yaklaşık 70 bin militana sahip. Şimdi gelelim günümüze.

CBS NEWS: TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI
MEYDAN OKUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu için gittiği New York’ta röportaj verdiği Amerikan CBS News kanalı, haberinde “Türkiye Cumhurbaşkanı ABD’ye rağmen meydan okuyor” ifadesini kullandı. Röportajda, CBS muhabiri Margaret Brennan’ın “Rusya’dan başka bir set S-400 almayı planlıyor gibisiniz? Sözleriniz buna ‘evet’ der gibi” sorusuna Erdoğan, “Ne demek, tabii ki evet” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiği ABD’de, CBS News kanalı muhabiri Margaret Brennan’a bir röportaj vermişti. Röportajı yayımlayan ve haberleştiren CBS News, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Meydan okuyor” dedi.

Haberde, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta CBS News ile yaptığı özel bir röportajda, hükümetinin ABD’ye meydan okuyarak Rus yapımı başka bir uçaksavar füze savunma sistemi satın almayı planladığını söyledi” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’YE KİMSE KARIŞAMAZ”

Erdoğan’ın S-400 bahanesiyle ABD’nin F-35’lerin Türkiye’ye teslimatını durdurmasına ilişkin konuşması üzerine Brennan, “Rus S-400 hava savunma sistemlerinden başka bir set almayı planlıyor gibisiniz?” sorusunu yöneltti.

Bu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cevabı,“Hangi ülkeden ne tür savunma sistemleri aldığımıza kimse müdahale edemez. Buna kimse karışamaz.

Bu kararları sadece biz veririz”oldu.

PİNOKYO BİDEN

Dikkat edilirse Biden ve Pentagon PKK/PYD /YPG terör örgütüne verdiği desteği meşrulaştırmak için bu terör örgütünün DEAŞ ile yaptığı mücadeleyi örnek veriyor. Oysa DEAŞ kurgu bir örgüt. ABD ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, DEAŞ ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gizli bilgileri sızdırdığı için kaçarak Rusya’ya sığınan ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA ve ABD Ulusal Güvenlik Dairesi NSA’nin eski ajanı Edward Snowden, Suriye ve Irak’ta kelle kesen, ciğer yiyen DEAŞ’ın arkasında ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratının bulunduğunu söyledi. DEAŞ’ın kurulmasının amacı İsrail’i korumak olduğu, Ortadoğu’da İsrail’e karşı olan grupların kendi içlerinde savaştırıldığını ileri sürdü. DEAŞ ve YPG mizansen savaşlarla Amerika’nın çıkarlarına hizmet eden iki örgüt. Kimi kandırıyorsun Pinokyo Biden?

#ABD
#Robert Ford
#PKK/PYD /YPG
3 yıl önce
Fırat’ın doğusunda ABD şemsiyesi altında de facto Kürt devleti mi yoksa terörist devlet mi?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset