|
Kara harekatı için bütün hazırlıklar tamam, TSK ve ÖSO emir bekliyor

Türkiye’nin kendi güvenliği için PKK/YPG terör örgütüne karşı düzenlediği sınır ötesi operasyonlar sonuna kadar meşrudur ve haklıdır. Çünkü güney sınırlarımızda 1991’den sonra Irak’ın kuzeyinde, 2011’den sonra da Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin fiili askeri desteği ile PKK alanları oluşturulmuştur. TSK’nın kara harekatı hazırlığı sürerken Rusya ile ABD’nin Suriye’deki siyasi ve askeri uzmanlarının, harekâtı önlemeye yönelik girişimlerini arttırması da dikkat çekiyor. Tıpkı 2019 yılında olduğu gibi Amerika ve Rusya bu kez de devreye girerek Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütünün çıbanbaşı olarak bilinen Tel Rıfat, Münbiç, Aynularab bölgelerinden başlayacağı düşünülen ‘Kara Harekatını’ önlemeye çalışıyorlar. Bu amaçla Türkiye’nin bölgede 30 kilometre derinlikte bir alanda “Güvenli Bölge” oluşturulması talebini uygulayarak harekâtın önüne geçmek için örgütün üst düzey kadrosu ile Kamışlı’da görüşmeler yapıldı. Bölgedeki kaynaklara göre Rusya, PYD’ye, Türkiye’nin harekâttan vazgeçmesi için yeni bir teklif sundu. Rusya, PYD’den Türkiye sınır hattındaki tüm askeri varlığını Türkiye-Rusya ve ABD arasında daha önce yapılan anlaşma kapsamında M-4 Karayolu çizgisine çekmesi ve tüm bölgeyi rejime bırakmasını istedi. Örgütün teklifi kabul etmesi halinde terk edilecek bölgeye rejim askerinin yanı sıra Rus askerleri konuşlanacak

Rusya, planını kabul ettirmek için baskıyı artırırken, ABD’nin de örgüte benzer bir teklif götürdüğü ileri sürüldü. Örgütten 30 kilometrelik derinlikteki bölgeyi boşaltmasını isteyen ABD yönetimi, bu bölgeye ABD askerlerinin konuşlanmasını talep etti. Türkiye geçmiş yıllardan ders alarak ABD ve Rusya’ya bu konuda güvenilemeyeceği bilincinde olumsuz bakması gayet normal sanırım. Aslında Türkiye PKK/YPG’yi aşağıya süpürerek geçici bir çözüm sağlamaktan çok sorunu kökünden çözecek bir hamle yapmaya hazırlanıyor. ABD desteği olmadan PKK/YPG’nin bölgedeki varlığını sürdürmesi mümkün görünmüyor.

7’NCİ ASTANA ZİRVESİNDE ABD’NİN SURİYE VE TÜM BÖLGEDEN ACİLEN ÇIKARILMASI KARARI ALINDI

7’nci Astana Zirvesi’nde İran, Türkiye ve Rusya’nın liderleri 19 Temmuz’da Tahran’da bir araya geldi. Üçlü zirvede ABD’nin PKK/ YPG terör örgütünü destekleyerek Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozarak barışı engellediği gerekçesi ile ABD’nin Suriye’den ve tüm bölgeden çıkarılması kararı alındı. Suriye’nin toprak bütünlüğünün önemine dikkati çeken Reisi, “Suriye’nin toprak bütünlüğünün ihlali, güvenliğin sağlanmasına yardımcı olamaz. Bağımsız bir Suriye sadece barışı geri getirmekle kalmayacak, aynı zamanda ülke ve bölgede istikrarın sağlanmasında katkıda bulunacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Reisi, ABD’nin bölgesel politikasını eleştirerek, “ABD’nin Suriye ve tüm bölgeden bir an önce çıkarılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

MİLLİ GÜVENLİĞİMİZE KAST EDEN ŞER ODAKLARINI SURİYE’DEN SÖKÜP ATMAKTA KARARLIYIZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şu ifadeleri kullandı: “Terör örgütleriyle mücadelemiz her daim sürecektir. PKK, YPG hepimizin ortak meselesidir. Bugüne kadar sergilediğimiz işbirliğini sürdürerek bu hedeflere birlikte ulaşacağımıza inanıyorum. DEAŞ, PKK, YPG ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadele kesintisiz sürdürülmelidir. Suriye halkına yapılacak en büyük iyilik, bölücü terör örgütünün işgal ettiği topraklardan sökülüp atılmasıdır. Türkiye güney sınırı boyunca terörden arındırdığı bölgelerle sivil kaybını korumuş, hem de Suriye toprak bütünlüğüne önemli destek vermiştir. Milli güvenliğimize kast eden şer odaklarını Suriye’den söküp atmakta kararlıyız. (Suriye’de terörle mücadele) Astana garantörleri olarak Rusya Federasyonu ve İran’dan beklentimiz, bu mücadelede Türkiye’ye destek olmalarıdır.
Terör örgütlerinin sınırlarımızdan tamamen 30 km öteye çekilmesinin zamanında yapılmaması Tel Rıfat ve Münbiç’i terör yatağı haline dönüştürmüştür. Terör yuvalarının temizlenmesi zamanı çoktan gelmiştir.”

“Operasyonun başlamasına çok zaman yok” diyen yetkili, “Sadece Cumhurbaşkanı’nın emrini bekliyoruz” diye konuştu. İsminin paylaşılmasını istemeyen bir başka yetkili de, “Bütün hazırlıklar tamam. Bu artık siyasi bir karar” dedi. Ülkemiz için hayırlara vesile olur İnşallah.

#TSK
#ÖSO
#Kara Harekatı
#PKK
1 yıl önce
Kara harekatı için bütün hazırlıklar tamam, TSK ve ÖSO emir bekliyor
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi