|
Kılıçdaroğlu’nun SADAT ŞOV’unu savunan muhalefet medyasının görmezden geldiği üç önemli nokta
Kılıçdaroğlu’nun TV 100’de Uğur Dündar’ın sunduğu programa katıldığı canlı yayında devamlı haksız ve hukuksuz bir şekilde günah keçisi olarak suçladığı SADAT’ın reklamı çıkınca hiddetlenmiş gibi gözükerek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,
“O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!”
ifadeleriyle SADAT’a hakaret ederek tehdit etti
ğini Çarşamba günkü yazımızda belirtmiştik. Daha detaylı bir araştırma sonucunda TV 100’ün üç reklam sorumlusu ile SADAT ve Kılıçdaroğlu arasında SADAT reklamı konusunda örtülü bir iş birliği olduğu görülüyor.

KILIÇDAROĞLU YAYIN ÖNCESİ SADAT YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ MÜ? YARGIYA NEDEN SUÇ DUYURUSU YAPMADI?

Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grubunda SADAT’ı kastederek öldürülme ihtimalinden söz etti ve vasiyetini açıkladı. Kılıçdaroğlu “Önce benimle konuşmak istediler, anlaşmak istediler; kapıyı yüzlerine kapattım! Her türlü operasyona başvurdular. Ve artık son aşamaya geldik; silah ve suikast tehditleri. Son uyarılarını yapıyorlar akıllarınca. Be gafiller, be şerefsizler, be akılsızlar, be müptezeller, be çakallar! Siz mi beni korkutacaksınız? Sizin önünüze diz çöküp yaşamaktansa, ayakta ölmeyi tercih ederim! Hodri meydan, gelin görüşelim. / Ha Allah nasip eder de yaşarsak, hayatınız boyunca görüp göreceğiniz en büyük kabus olmaya devam edeceğim. Trolleriniz beni yolumdan çeviremez, durduramazsınız!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına göre SADAT yetkilileri ile birebir görüşme olmamış. Ancak SADAT’tan bazı kişiler kendisi ile görüşmek için ‘HER TÜRLÜ OPERASYONA’ başvurmuş. Silah ve suikast tehditleri yapılmış. Öncelikle Kılıçdaroğlu’nun bu kadar vahim bir olay karşısında neden yargıya baş vurmadığı kendisi ile görüşmek için yapılan ‘her türlü operasyonların’ neler olduğu, bu operasyonlarda kimlerin ne şekilde yer aldığı konularında bir açıklama yapılmaması olayın doğruluğu konusunda tereddütler yaşamamıza neden oluyor doğrusu!

CHP’DEN BİR KADININ SADAT’I ARAYARAK KILIÇDAROĞLU’NUN UĞUR DÜNDAR İLE YAPACAĞI YAYININ CUMARTESİ TV 100’DE YAPILACAĞI BİLGİSİNİ VERDİĞİ İDDİASI?

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’nin iddiasına göre; Kılıçdaroğlu ile yapılacak programın Halk TV veya Tele 1’de yapılması düşünülürken Kılıçdaroğlu reyting nedeniyle TV100’ü tercih etmiş. Tanrıverdi; “Hafta ortası CHP’den bir hanım kardeşimiz Kılıçdaroğlu’nun Dündar’la yapacağı programın Cumartesi yayınlanacağı bilgisini verince kanal planlamamızı değiştirmek zorunda kaldık” demişti. Olayın akışından CHP’den arayan bayan görevlinin Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde SADAT’ı aradığını düşünüyorum. Eğer Kılıçdaroğlu’nun SADAT yetkililerinin çeşitli operasyonlar ile görüşme isteklerini reddettiği iddiası doğruysa CHP’den SADAT’ı aradığı belirtilen kadının yayının TV 100’de yapılacağı bilgisini vermesi mantık dışı gibi görünüyor. CHP’den arayan kadının Kılıçdaroğlu tarafından verilen bir talimatla SADAT’ı arayıp bilgi vermesi ise SADAT ile Kılıçdaroğlu arasındaki örtülü iş birliğini ortaya koyarken Kılıçdaroğlu’nun doğru söylemediği ortaya çıkıyor.

SADAT REKLAMI OLAYI SONRASINDA KILIÇDAROĞLU’NUN TV 100 REKLAM BÖLÜMÜNDEN SORUMLU 3 KİŞİNİN İŞTEN ÇIKARILMASINA KARŞI ÇIKARAK BU KİŞİLERİN TEKRAR İŞE ALINMASI RİCASI NE ANLAMA GELİYOR?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV 100 Yönetim Kurulu Başkanı Necat Gülseven’i Ankara Genel Merkez’deki makamında ağırladı. 1 saat 15 dakikalık bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar sonrası reklam bölümünden işten çıkartılan 3 kişiyle ilgili “o 3 arkadaşımızın böyle bir hatadan dolayı işsiz kalmasına benim yüreğim elvermez. Sizi de zora sokmayacaksa lütfen arkadaşlarımızı işe geri alın. Onlarla konuşun, benim selamlarımı da iletin. Lütfen böyle bir şeyden dolayı kimse işsiz kalmasın” diyerek tekrar işe alınmasını istedi. Kılıçdaroğlu’nun bu davranışı SADAT reklamı sonrasındaki sözde hiddetli ve SADAT’ı tehdit eden açıklamaları ile örtüşmüyor. Kılıçdaroğlu’nun TV100 ‘deki reklamdan sorumlu 3 kişinin işe alınma ricası örtülü iş birliğinin ortaya çıkmaması amacını taşıyor. Tabii ki yargı tarafından bu olayın soruşturulması da istenmiyor. Bu nedenle yargıya suç duyurusu yapılmıyor yapılamıyor.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#SADAT
#CHP
#TV100
1 yıl önce
Kılıçdaroğlu’nun SADAT ŞOV’unu savunan muhalefet medyasının görmezden geldiği üç önemli nokta
PKK gerçekten çözüm istiyor mu?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?