|
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Yunanistan’a F-16 kokpitinden ‘vururuz’ mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarına yönelik tacizlerine ilişkin sert mesajlarını Ege semalarında uçarak F-16 kokpitinden gövde gösterisi yaparak verdi. “Tarihten ders alarak aklınızı başına alın. Hüsranla sonuçlanacak tahriklerden, saldırgan eylem ve söylemlerden kural ve hukuk dışı hareketlerden vazgeçin. Sözde silahlanma sözde ittifak gibi çalışmalarla bir yere varamazsınız. Uzattığımız barış elini tutun’’ sözleri ile Yunanistan’ı uyarırken uluslararası literatürde kritik zamanlarda ülkeler arasındaki gerilimlerde üst düzey savunmadan sorumlu görevlilerin karşı ülkelere hava, deniz ve kara harp araç giyim, kuşam ve silahlarla verdiği gözdağı niteliğindeki mesajlar da psikolojik harbin bir parçasıdır. Örnek verecek olursak savunmadan sorumlu üst düzey görevli, hasım bir ülkeye bir gözdağı mesajı verecekse, ülkesinde kara kuvvetlerinden bir birliğe giderek, silah kuşanır, tabanca takar, hücum yeleği giyer. Ya da bir donanmaya denizci kıyafeti ile gider. Dümenin başına gider oradan telsizle diğer hücumbotlara, destroyerlere, denizaltılara emir verir veya atış yaptırır. Ya da MSB Akar gibi savaş uçağına tam teçhizatlı bir şekilde binerek Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan’ın da eşlik ettiği üçlü kol uçuşunda Çanakkale Şehitler Abidesi’ni selamlar. Burada psikolojik harp mesajlarının medya kanalıyla ülke veya kamuoyu ile paylaşılması da önemlidir. Burada göz- dağı ile birlikte karşı ülkeye verilmek istenen mesajlarda ‘Ülkemi korumak için devletimin bana verdiği yetkiyle savaşa hazırım.” denir. Askeri ve siyasi literatürde sorumlu kişinin silah kuşanması “Blöf yapmıyoruz savaşa hazırız” mesajıdır. Türkiye açısından bir caydırıcılık unsurudur. Donanmaya denizci kıyafetiyle gidip dümenin başına geçilmesi “Size 9 Eylül’de Dumlupınar’da gereken dersi nasıl verdiysek kaşınmayın gene veririz” demektir.

Akar’ın savaş uçağına binip Kuzey Ege’de üçlü kol uçuşunda Çanakkale Şehitler Abidesi’ni selamlaması Türkiye’de Çanakkale ruhunun diri olduğuna yönelik bir mesajdır ve ‘Gerekirse ülkemiz için biz de şehit olmaya hazırız’ ve ‘Kaşınmayın ABD veya başka ülkelerin maşası olmaya devam ederseniz gerekirse geçmiş tarihlerde olduğu gibi sizi tekrar vururuz’. demektir. Muhalefet partisi lideri Çipras’ın da işaret ettiği gibi Türkiye’yi Yunanistan’a müdahale için zorlarsanız olası bir Türkiye müdahalesinde Türkiye ile baş başa kalırsınız ama iş işten geçmiş olur.

ABD’DEN YUNANİSTAN VE HİNDİSTAN’DAKİ S-300 VE S-400 LER HAKKINDA ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Bilindiği gibi Ege’de uluslararası hava sahasında NATO görevi icra eden F-16 uçaklarımıza, Yunanistan’ın Girit Adası’na konuşlandırdığı Rus menşeli S-300 Hava Füze Sistemleri tarafından radar kilidi atılmıştır. Bir ülke uçağına radar kilidi atılması düşmanca bir davranıştır. Hele bu uçak NATO görevi icra ediyorsa bu düşmanlık doğrudan tüm üyeleriyle NATO’ya yapılmış demektir. Yunanistan hava sahamızı ihlal ve uçaklarımızı tacizle başlayan hasmane tavırlarını S-300 radar kilidi atma seviyesine çıkartarak, aslında Türkiye’ye değil,

NATO’ya ve müttefiklere meydan okumuştur.

Ancak ABD ve Yunanistan neredeyse birlikte yaptıkları açıklamalarda Yunanistan’ın S-300’leri CAATSA yaptırımlarının kabul edildiği 2017 tarihinden çok önce aldığı için CAATSA yaptırımları dışında olduğunu iddia etmişlerse de Hindistan’ın S-400 bataryalarını 2019 tarihinde almış olmasına rağmen herhangi bir yaptırım uygulamaması Amerika açısından açıkça çifte standarttır. Aslında Yunanistan’ın kışkırtma ve Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin arka planında Amerika olduğunu Türkiye’de herkes biliyor. Amerika Türkiye’nin Kuzey Suriye’den başlayarak askeri harekatlarını Suriye’nin doğusuna kaydırarak YPG/ terör örgütünü Suriye’den tamamen temizleyeceği korkusu ile Ortadoğu’da kumpas sahte bayrak operasyonlarıyla Türkiye’yi zayıflatmaya çalışıyor.

ABD YUNANİSTAN’A NE VADEDİYOR?

ABD Yunanistan’a iki şey vaat ediyor. İlki Ege ve Akdeniz’i Yunan egemenliği haline getirmek. Bazı uzmanlara göre ABD’nin Yunanistan’da oluşturduğu askeri üsler ile bunu sağlamak üzere ancak Yunanistan’da halkın büyük bölümü Yunanistan’ın Amerika tarafından işgal edildiğini düşünüyor. İkinci vaat ise ABD, Çin, Rusya ve Avrupa üzerinden yaşanacak ‘küresel kapışmada’ Eğer Türkiye’yi ilk kapışmada dizayn edemezlerse Yunanlıları 1 asır önce olduğu gibi Anadolu’ya sürmek veya sokmak istiyorlar. Türkiye- Yunanistan savaşı ABD’nin nihai hedefi!

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN YUNANİSTAN’A SERT UYARI: İLERİ GİDERSEN BEDELİ AĞIR OLUR

Yunanistan’ın Türk jetlerine tacizine tepki gösteren Erdoğan, “Yunanistan’a tek bir cümlemiz var: İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz. Vakti zamanı geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan “Bir gece ansızın gelebiliriz haberiniz olmaz” ifadesiyle Ege Ordusu NATO’ya bağlı olmadığından, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan NATO ve Yunanistan’ın haberi bulunmadığını ve Türk ordusundan kaçan Yunanlıların denize döküldükleri gibi, Lozan Anlaşması’na aykırı hareket ederek adaları işgal edip silahlandıran Yunan askerlerini de işgal ettiği adalardan denize dökeceğiz İnşallah!

#Hulusi Akar
#Yunanistan
#F-16
#NATO
2 yıl önce
default-profile-img
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan Yunanistan’a F-16 kokpitinden ‘vururuz’ mesajı
Bir barış öyküsü…
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!