|
Osman Özbek dönemin Başbakanı merhum Erbakan’a galiz tarzda küfür etmedi mi?

28 Şubat davasında verilen müebbet hapis cezaları onanan 14 emekli generalin tamamı cezaevine gönderildi. MSB tarafından rütbeleri de sökülen darbeci üst düzey askerlerle ilgili bu önemli karar vesayetçi çevreler dışında iç kamuoyu tarafından çok olumlu karşılandı. Ancak 28 Şubat süreci içinde dönemin Erzurum Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Osman Özbek’in Başbakan Erbakan’a çok ağır küfür ettiği halde neden cezalandırılmadığına yönelik çok sayıda mesaj aldım. Yaptığım kısa araştırmada 13 Nisan 2012 tarihinde Ülke TV’de Ersoy Dede’nin moderatörlüğünü yaptığı canlı yayına katılan eski Jandarma Bölge Komutanı Osman Özbek kanala ve moderatöre ayar vermek için katıldığı anlaşılan programda çok zor anlar yaşadığı ve sonunda Merhum Başbakan Erbakan’a küfür ettiği iddialarının doğru olmadığı yalanını söyleyerek programdan ayrılmak zorunda kaldığı görülmüştür. Öncelikle Ersoy Dede’yi bu programındaki performansından dolayı geç de olsa tebrik etmek istiyorum. Öncelikle 28 Şubat sürecinde Merhum Başbakan Erbakan’ı hedef alan Genelkurmay’ın Psikolojik Harekat Dairesi 15 Nisan 1997’de Erbakan’ın maaile hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan’a gidişini irticai tehdit kapsamında göstermek ve Erbakan iktidarını istifa ettirmek amacıyla Osman Özbek olayını kurgulamıştır. 17 Nisan’da Artvin’de düzenlenen bir programda konuşan Özbek, Erbakan’ın hacca gidişini eleştirerek ulan P…….. şeklinde galiz ifadelerle devletin Başbakanına küfür etmiştir. Bu konuda Osman Özbek’in Erbakan’a galiz küfürler etmesi, aşağılayıcı ifadeleri kendi görüntüsü ile birçok internet sitesinde yer almaktadır. O halde Osman Özbek neden tüm kamuoyunun bildiği alçakça bir küfrü inkar edebilmiştir. Tamamen suçluluk psikolojisi ve bu olayın arka planının ortaya çıkacağı korkusu ile bu şahıs milyonlar önünde yalan söyleyebilmiştir. Ancak usta bir gazeteci olan Ersoy Dede sorduğu sorularla Osman Özbek’in kağıttan kaplan olduğu gerçeğini tüm kamuoyuna göstermiştir.

Osman Özbek’in Başbakan Erbakan’a galiz küfürler etmesi sonrasında 28 Şubat medyasının amiral gemisi Hürriyet gazetesi ‘’Bundan daha ağır sözler gelecek’’manşetiyle çıkmıştı. Manşetin hemen altında ise Sedat Ergin mahreçli haberde “Tüm ordunun Osman Özbek’i desteklediği ve iktidarın istifa etmek zorunda olduğu” yönünde kurma haberler vardı. Diğer kartel medyasını oluşturan gazeteler Osman Özbek’in küfür ve aşağılamalarını manşetten vererek korku stratejisi uyguluyorlardı. 28 Şubat’ı resmen yöneten Cumhurbaşkanı Demirel’in, devletin Başbakanına yapılan küfrü meşrulaştırarak ‘’Paşa’nın öfkesi bir boşalmadır’’ açıklaması, Demirel’in resmen bu kumpasın içinde olduğuna işaret ediyordu. Normal hukuk devletinde Başbakan’a küfür eden asker veya sivil kamu görevlileri mesleklerinden çıkarılıp yargı önünde yargılanırken Osman Özbek terfi ettirilerek tümgeneralliğe yükseltiliyordu. Tıpkı 28 Şubat cuntasının 1 Numarasına, Cumhurbaşkanı Demirel tarafından ‘Devlet Ödünç Nişanı’ verilmesi gibi. Rahmetli Erbakan bir taraftan küfür kumpası ile yıpratılırken diğer taraftan da Erbakan hakkında başlatılan algı operasyonunda Erbakan’ın cuntadan korktuğu kendisine galiz küfür eden basit tetikçi bir generali dahi emekli edemediği algısı 5’inci kol faaliyetleri çerçevesinde kamuoyunun desteğini kesmek amacıyla asparagas iddialarla destekleniyordu .

RAHMETLİ ERBAKAN KENDİNE KÜFREDEN OSMAN ÖZBEK’İ EMEKLİ ETMEK İSTİYORDU AMA?

Başbakan Erbakan’ın basit ve tetikçi bir generalin kendisine küfretmesinin hesabını soramayacak derece etkisiz hale getirilip istifaya zorlanmaya yönelik kumpasta Demirel yine ön plandaydı. Devlet umuru görmüş ülkemizin önemli liderlerinden olan Erbakan, Osman Özbek’in emekli edilmesi ile ilgili bir teklifi Cumhurbaşkanı Demirel’e gönderdiğinde Köşk’ün bu kararı kesin imzalamayacağını üstelik ülkede zaten gergin olan ilişkilerin kopma noktasına getirileceğini düşünüyordu. Bu konuda Demirel’in nabzını yoklatmış ancak kesin ret cevabı alınmıştı.

Başbakan Erbakan’a küfreden o basit general kesinlikle yargılanmalıdır. Ülke TV’de Ersoy Dede’nin programında “siz ne karışıyorsunuz bu olay benimle Erbakan arasında” diyecek kadar kendini kaybetmiş bu şahıs hem adli hem idari yönden soruşturulmalıdır. Unutmadan ilave edelim. Osman Özbek iflah olmaz bir darbecidir. Bir röportajında “15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu bana göre iktidardır” açıklamasıyla FETÖ’ye de selam çakmıştır.

#Osman Özbek
#Necmettin Erbakan
#FETÖ
#28 Şubat
#MSB
3 years ago
Osman Özbek dönemin Başbakanı merhum Erbakan’a galiz tarzda küfür etmedi mi?
Merkez rüzgârın yönünü belirleyebilecek mi?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?